Kupovina Suzuki SX4 ili Grand Vitara
Re: Kupovina Suzuki SX4 ili Grand Vitara
Off topic
Koji su motori strani u Mitsubishijevoj i Toyotinoj gami (osim onog Boxera u GT86/Brz, koji je napravljen u saradnji sa Subaruom)?
Koji su motori strani u Mitsubishijevoj i Toyotinoj gami (osim onog Boxera u GT86/Brz, koji je napravljen u saradnji sa Subaruom)?
Имам једно потпитање...
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ranije je mogla Vitara dizel najnormalnije da se kupi. Od kad to i kako mogu da blokiraju prodaju Vitare? 
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

- TRIO_driver
- Pridružio se: 27 Avg 2013, 09:36
- Garaža: Svašta nešto japansko interesantno.
- Kontakt:
Mitsubishi uzima obicno dizele, poput tvog 1.9, 2.0 u Outlanderu je iz VW passata, a 2.2 novi je od PSA grupacije.elMaestro napisao:Off topic
Toyota je recimo uzela za 1.4 Aygo PSA motor, dok je GT86 vecinom Subaru proizvod, Toyota mu je dala D4S direktno ubrizgavanje, ali vecina je Subaruova pamet.
Nekad je moglo, ovo je info od pre recimo godinu dana, to je dao intervju direktno Euro Summara..
Znam za moj 1.9, ali za novije nisam znao. I zaboravio sam 1.4 HDi u Aygo-u.
Имам једно потпитање...
U suštini jedino se Subaru tvrdoglavo drži svoje filozofije. Jeste da imaju samo nekoliko motora i isto toliko vozila, ali su ostali svoji. Potpuno drugačiji od ostalih.
Off topic
Pa realno, da li japanci imaju kvalitetnije dizele i siru ponudu modela od evropljana? Ima dobrih, ne sumnjam. Ali kada se sve uzme u obzir, i kvalitet, i cena, i potosnja, i odrzavanje, i gomila drugih stvari, sto ulagati u svoj razvoj kada mozes uzeti recimo od fiata, koji ima citav dijapazon odlicnih dizela.
Moje misljenje je da evropljani imaju dizele i treba ih koristiti. Za ostalo i mogu da se natezu koji i kako, ali za dizele, ne treba ici van evrope
Zasto je Nisan najvise izgubio tim brakom? Zar je imao bolje dizel motore od renoa?
Pa realno, da li japanci imaju kvalitetnije dizele i siru ponudu modela od evropljana? Ima dobrih, ne sumnjam. Ali kada se sve uzme u obzir, i kvalitet, i cena, i potosnja, i odrzavanje, i gomila drugih stvari, sto ulagati u svoj razvoj kada mozes uzeti recimo od fiata, koji ima citav dijapazon odlicnih dizela.
Moje misljenje je da evropljani imaju dizele i treba ih koristiti. Za ostalo i mogu da se natezu koji i kako, ali za dizele, ne treba ici van evrope

Zasto je Nisan najvise izgubio tim brakom? Zar je imao bolje dizel motore od renoa?
Mitusbishi 1.8 dizel je njihov, toyota 2.2. i 2.0 je isto njihov, 1.4 jedni kažu da je PSA, drugi da je njihov ( to baš neznam ), ukratko danas ti je sve pomešano. Da ne govorimo o kombinaciji Peugeot, Citroen, Ford, Mazda, Volvo i company, tu se ne zna ko pije a ko plača. Jedino Mazda sad ide u svom pravcu sa motorima.elMaestro napisao:Off topic
Možda bude zanimljivo za razmatranje.
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... 4_kao_nov/
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... 4_kao_nov/
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

To je ustvari 1.4 HDi od 68KS, samo oslabljen na 54.maniaxxx napisao:1.4 jedni kažu da je PSA, drugi da je njihov ( to baš neznam ),
Имам једно потпитање...
Što se dileme SX4 naspram Grand Vitare tiče. Moj glas ide Grand Vitari. Jer tako sam u mogućnosti.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
- Misha
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive
perfiko napisao:Što se dileme SX4 naspram Grand Vitare tiče. Moj glas ide Grand Vitari.

Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
- Misha
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
- TRIO_driver
- Pridružio se: 27 Avg 2013, 09:36
- Garaža: Svašta nešto japansko interesantno.
- Kontakt:
1.4 D4D u Yarisu, Corolli, itd. sa kodom 1NDTV je Toyotin motor.elMaestro napisao:To je ustvari 1.4 HDi od 68KS, samo oslabljen na 54.maniaxxx napisao:1.4 jedni kažu da je PSA, drugi da je njihov ( to baš neznam ),
Samo taj u Aygo modelu je od PSA, iz prostog razloga sto se sva tri blizanca sklapaju u istoj fabrici, pa im se ne isplati da dovlace svoj motor (Toyota).
Realno, Grand Vitara je klasa iznad SX4 po svemu.
Meni vise za Micine potrebe ide SX4, ali ko se jednom navuce na reduktor i 4x4, lako se razmazi...