Izduvni gasovi i sistemi za kontrolu
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Kakav bre krs more! 

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Fabija pali automatski recirkulaciju kada se ubaci u rikvercVelja napisao:Znam, al' mi je bila frka da se uparkiravam u rikverc kad mi je još neko bio u kolima. Kako okriviti kola za takvog metanskog Tihomiramethane.master napisao:^^ Sumpor u gorivu i ispravan katalizator.

HUAWEI P6 via TT
Hehe, špageti milanezi premium upali sam recirkulaciju na takvim mestima. Šta ti je hedonistička nacija.pedja napisao:Juce u DCu, kolaps u garazi.
meni je svejedno u garazi uvek ukljucena recirkulacija u kabini,
Tapatalk 4
da ne ugusis sam sebe?Uroš S. napisao:Fabija pali automatski recirkulaciju kada se ubaci u rikvercVelja napisao:Znam, al' mi je bila frka da se uparkiravam u rikverc kad mi je još neko bio u kolima. Kako okriviti kola za takvog metanskog Tihomiramethane.master napisao:^^ Sumpor u gorivu i ispravan katalizator.
HUAWEI P6 via TT

pa to treba samo na dizele stavljati, tvom autu to ne treba

Poslednja izmena od Laki021 u 17 Nov 2013, 18:32, izmenjeno 1 put ukupno.
- iggyboy
- Pridružio se: 16 Jul 2012, 14:31
- Garaža: 407 coupe 2.2 petrol
Re: Dobro veče
Odradio danas tehnicki pregled za mondea i izmedju ostalog likovi gurnuli sondu u auspuh i kontrolisu izduvne gasove, ovaj moj iz uvoza je prosao al se pitam kako ce to da prodje 80% dizela kod nas kojima je izvadjen katalizator i zatvoren EGR , kad ce kod nas zvanicno da pocne striktno da se proveravaju izduvni gasovi 

▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
prvo bi trebali da pocnu da idu svi na tehnicki...
Baš vala.
ti si stvarno vozio automobil na tehnicki pregled i oni su ga stvarno pregledali ?iggyboy napisao:Odradio danas tehnicki pregled za mondea i izmedju ostalog likovi gurnuli sondu u auspuh i kontrolisu izduvne gasove, ovaj moj iz uvoza je prosao al se pitam kako ce to da prodje 80% dizela kod nas kojima je izvadjen katalizator i zatvoren EGR , kad ce kod nas zvanicno da pocne striktno da se proveravaju izduvni gasovi

Zna se kako se registruju kola kod nas

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ako je ova priča tačna, neće to skoro. Naime, gorvo nam je takvo đubre da i dobra kola imaju jako lošu emisiju, tako da bi to bio velik problem globalno, ne zbog kola.iggyboy napisao:Odradio danas tehnicki pregled za mondea i izmedju ostalog likovi gurnuli sondu u auspuh i kontrolisu izduvne gasove, ovaj moj iz uvoza je prosao al se pitam kako ce to da prodje 80% dizela kod nas kojima je izvadjen katalizator i zatvoren EGR , kad ce kod nas zvanicno da pocne striktno da se proveravaju izduvni gasovi
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Netacno. Ja dve godine merim na tehnickom izduvne gasove I vrednosti su na minimumu, fabricke maltene
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- Grujic
- Moderator
Ti voziš benzinca ova priča je bila za dizele, i ako se dobro sećam stara je par godina, pisao je možda auto bild, mislim da nije SAT...
Mere po nekoj zastareloj tabeli. Stila sam godinama registrovao u Dunavu i uvek su merili izduvne, koji su jedno 50x bili manji od propisane norme, jer je norma iz vremena G12 dizel.
Nema ništa od toga dok SVI ne počnu da mere gasove. Svim srcem podržavam i prvi sam na spisku ko će da vrati DPF na auto. Dotle, prioritet su džep i performanse.
Tapatalk 4
Nema ništa od toga dok SVI ne počnu da mere gasove. Svim srcem podržavam i prvi sam na spisku ko će da vrati DPF na auto. Dotle, prioritet su džep i performanse.

Tapatalk 4
- Grujic
- Moderator
Generalni problem na tehničkim je što često nemaju podatke od prozivođača nego neke univerzalne koji mogu da budu problem...
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Meni mere vec 5 godina izduvne gasove i nikad nista nisu rekli, valjda je sve ok