Magla

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Ne brže od života!

Post od Saša »

paja napisao:Ko nije doživeo maglu u Vojvodini ne zna šta je prava magla.
Najgore/najgušće magle u životu sam doživeo par puta vraćajući se iz Šida, onaj deo dok se ne uključiš na auto put. Jednom mi bukvalno došlo da siđem sa ceste i parkiram se i čekam jutro, ništa nisam video i vozio sam (Rešo 4) gledajući u desni rub ceste, odnosno travu pored asfalta, a vozio sam jedno 5 km/h sa sva četiri uključena žmigavca. Ali, još gore zna biti severnije, od Ratkova preko Odžaka i Bačkog Brestovca do Sombora, ne toliko zbog jakih magli već u jesen kada traktori iznesu blato i sve prekriju, pa nemaš nemaš ni bele linije dole, a od magle gore ne vidiš ništa. Jednom sam se tako isprestravljivao jer sam imao utisak zbog blata i magle da vozim po njivama, tj. nisam znao da li sam i dalje na asfaltu ili nisam, odnosno vozio sam po sećanju i orijentisao sam se nasumce gledajući retko žbunje pored puta... Kada naiđem na žbun sa desne strana - dobro je, još sam na asfaltu. Katastrofa... :kuku:
Poslednja izmena od Saša u 22 Dec 2013, 12:23, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

trojanac napisao:Auuu, ovaj lančani je zaista strašan. Daleko bilo da se čovek nađe u takvoj situaciji. A za strance, sasvim je jasno da jure glavom bez obzira, a posle im đavo kriv.
Sreca pa Turaka ima mnogo manje zimi nego leti...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Mirko Alvirović: Da su sporije vozili sprečili bi nesreću, tri pravila za vožnju po magli

http://www.kurir-info.rs/mirko-alvirovi ... ak-1146751
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

dragan napisao:vozimo slicnim brzinama, kako zdrav razum nalaze ), i odjednom neki idiot u jarisu mk1 me stize sa ko zna koliko, pretpostavljam sa 140-150, blica da se sklonim, sto naravno nisam uradio dok ne zavrsim svoje preticanje, nabija se u gepek bukvalno da mu ne vidim ni deo farova... podsetio me na onog lika od pre par godina sto je hiperaktivan i sto je sam sebi pravio rizicne situacije, polupao ko zna koliko auta, mislim da je heroj rekao da ga zna...
Može biti da je i bio taj lik pošto ima i Yaris mk1 :kezo:
Širim haos!
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Zamisli to putovanje, prvo čekaš 6-12 sati na graničnom prelazu i onda te zadesi saobraćajka i čekaš još 6 sati(ukoliko i sam nisi učesnik).
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ja sam se navikao na ta duga putovanja, zbog raznih kurslusa desavalo mi se da putujem i po 36 sati u cugu.

Prosle zime, kad je bio zastoj na autoputu zbog mecave, usao sam 22h od NS do BG...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Slika

Slika

BMW u kome su poginuli ljudi. Na snimku se bolje vidi, ali jasno je i ovako. BMW je sustigao šleper i bukvalno prošao ispod zadnjeg desnog dela prikolice i odleteo u livadu. Razlika u brzinama je morala biti velika. Nisu imali promil šanse.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Verovatno je sleper vec i stajao...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Vrlo moguće.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Kakav kraj, tu ne znas da li da vozis brze, ili da usporis pa da te neko pokupi, nema tu mudrosti, najbolje ne voziti, ako je moguce...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ziaista se ne secam sta se uci u skolama za te situacije, ali ako postoji znak, npr. na autoputevima sam to cesto vidjao, da je ogranicenje 60 npr. ili tako nesto po jakoj kisi, magli i slicno.
Da svi to postuju, ne bi bilo toliko sranja, medjutim, ljudi su jednostavno neobrazovani po tom pitanju. A i nasi putavi im olaksavaju u tome.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ja se trudim da vozim iskljucivo iza nekoga. Sinoc sam u par navrata isao mnogo brze po magli nego sto bih inace isao, ali sigurnije mi 100+kmh na 200m iza nekoga nego 50kmh kao prvi...

Sinoc pratim Q5-icu, ne verujem koliko brzo ide i mislim se o cemu misli, ali meni na 100-200m iza njegovih svetala sasvim ok...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

U našim auto školama se ne uči ništa osim kako da kreneš i kako da staneš, tako da je od njih slaba vajda.
Postoji ograničenje 60 km/h ali se ono odnosi na snežne padavine.
Ono što bi trebalo uvesti su digitalni paneli kojima bi se regulisala dozvoljena brzina, davala upozorenja...

Lako je sada biti pametan, pitanje je kako bi mi vozili u datim okolnostima. Ako zanemarim BMW-a sa žrtvama za većinu ostalih vozila imam utisak da su vozili u dve kolone istim tempom i izenada naleteli na prepreku (verovatno šleper)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Nema tu spasa, ako ti je sudbina da uletis u paklenu masinu.
Jednostavno nekad ne sme da se vozi, morali su panduri da prave upozorenja duz celog puta.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Odgovori