Malo već preteruju sa ovim fancy slikama, koje više nisu ni blizu realnog. Ne samo Mercedes, već uopšte. Sve je to lepo, ali kad Bajker uslika SX4 negde u planini meni lepše 100 puta od ovog.
Lepo izgleda, nema šta, samo mi nikada nije išlo u glavu koja je konkretno ciljna grupa kupaca za ovakvo vozilo.
Na jednoj od promo slika prikazana je porodica sa dvoje dece - ovo je, realno, preglomazno za takvu porodicu.
ja sam u DE vidjao porodice sa recimo troje dece+pas kako koriste takve automobile za putovanja... dobar je combo auto i za nekog ko recimo kombinuje ovo kao poslovni auto + porodicni...
Komsijin rodjak iz Slovenije ima Viano 5+1, ima cetvoro dece. Od toga, dva sedista za klince + stvari. Tesko da postoji auto koji bolje moze da uradi taj posao. Cak i sa troje se namece kao realno resenje.
Ali, da, firme (limo servisi) su ciljana grupa. Ima xy firmi i u Srbiji koji voze Viano kao sluzbeni. Imaju vozaca, a cesto se desi da ide 4-5 na sastanak.
Direktor jedne jako velike svetske firme u Minhenu je trazio upravo Viano kao sluzbeni auto (ima vozaca). Mogao je lagano da naruci S klasu, ali mu je 3.0 V6 viano u preprcanoj opremi bio bolje resenje, jer se onda vozi sa troje pozadi i ima mali conference room.
Sam auto je vrhunski, od voznih osobina do izrade.
Nikako ne stizem da odem do Mercedesa na test voznju. Debelo se premisljamo dal da uzimamo novi (naravno, ne u Avantgarde verziji) ili prethodni...
Odlično se vozi... bar ovaj stari. Moja firma je uzela nekoliko novih ali starijih modela (dobra ponuda). Prošle nedelje sam baš sa jednim prešao 500km. 4x4 automatik... vozi se skoro kao auto.