Laki021 napisao:Inace po gmapsu od centra NS (uzeo sam zgradu poste kao centar) do izlaska na autoput kad se ide pored rafinerije treba 10min, dakle u realnosti treba vise, ako je guzva moze bas da se otegne. Zamisli tek da ides iz Petrovaradina ili kamenice koji su takodje delovi grada. Takodje problem je sto to nisu "konstruktivno" iskorisceni kilometri jer svo to vreme uopste ne idemo ka smeru beograda. Ako idemo na ulaz kod rodica onda je situacija jos gora, treba vise vremena i jos vise se odaljavamo od BG-a. U principu dok se popnem na autoput vec sam za to vreme mogao proci karlovce. Kad vec pomenuh Sr Karlovce, trenutno mi je jako smesno sto na autoputu kada se ide iz BG za NS par kilometara pre beske postoji izlaz Sr Karlovci, onda tu lepo sidjes pa imas jos mislim vise od 30km do Karlovaca starim putem
Dosta novosadjana (a i drugih sa strane), ne koristi za prolazak kroz grad kej, jer kejom najbrze stizes od Limana i drugih delova grada do izlaska grada ka autoputu.
Novi Sad (Fruskogorska ulica, tu kod Stranda) - Kac, 20 min.
Evo, ja sam od onih koji kej svakodnevno koriste u svim kombinacijama. Potpuno tačno je to što si rekao i ne samo za izlazak iz grada, već i za vezu sa Salajkom, Podbarom, Klisom i.t.d. Rasterećena saobraćajnica, dobar asfalt, dosta besplatnog parkinga, a na 5-7 minuta hoda je od centra.
Floyd napisao:Prsten je takodje veliki nedostatak pre svega Beograda a onda i Novog Sada i Nisa. Sramota je sto niko od politicara ne iznosi ideju da bi tako nesto moglo biti napravljeno.
Ma sta se i ja cudim, kad te poslove vode zasluzni partijski sluzbenici a ne strunjaci...
Oduvek sam se pitao, sta je toliko komplikovano da se unapredi Beovoz (koji je u osnovi dobro zamisljen) pa se napravi jedna linija do aerodroma.
Bilo bi ineresantno i koristno da se u spicu od Vuka do Aerodroma stigne za 10ak minuta
Umesto toga, politicari nam prodaju fore o nekom metrou i sl. glupostima.
Znaci, da bi se beograd oslobodio konstantnih guzvi, potreban je prsten, jos min jedan most preko dunava, upgrade Beovoza, metro pa onda vinjete za ulazak u stari grad autom
Sloba napisao:Evo, ja sam od onih koji kej svakodnevno koriste u svim kombinacijama. Potpuno tačno je to što si rekao i ne samo za izlazak iz grada, već i za vezu sa Salajkom, Podbarom, Klisom i.t.d. Rasterećena saobraćajnica, dobar asfalt, dosta besplatnog parkinga, a na 5-7 minuta hoda je od centra.
A pa vi ste stare novosadske dzombe, pa znate te cake i besplatne parkinge. Mi ostali kad dodjemo iz sela, svi nam sviraju, a mi hocemo da parkiramo u sami centar, odmah ispred butika u koji smo dosli da kupimo najke, bas kao i kod nas u selu
Mrka obećao do prvog maja da se pušta deo obilaznice dobanovci-batajnica u punom profilu i konačno ćemo imati autoput beograd-novi sad a ne batajnica-novi sad. Znači sad se(iz Beograda) nećemo isključivati kod Zmaj pumpe pa voziti onim kretenskim bulevarom nego lepo produžimo pravo do Dobanovaca na petlju i onda pravo Novi Sad.
Pre koliko ono završiše ovaj put? Pre par meseci? Evo već provirile prve rupe...
Tačnije, prekjuče bile rupe, a juče brže-bolje udarili "flekove", da ne pukne bruka... Ovde gde sam slikao bile su još jedno dve manje, čini mi se, sa leve strane... To je malo pre one benzinske pumpe sa desne strane pri usponu na Banstol... Sa leve stane je neki restoran ili salaš...
Da, to je bio prvobitni plan, da se sačeka da prođe zima i hladno vreme, pre nego što se zavši deonica kompletno. Put bi trebao biti zatvoren opet na neke dve nedelje.
Vidite ovde da debljina nije baš za dugotrajnu upotrebu.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Tako su radili i na putu NS-ZR do Zablja. Isto se pojavile rupe za par nedelja. Onda su ga kao opet presvukli, evo sad nema ni godinu dana opet je valovit katastrofa za nov put.
Tačnije, prekjuče bile rupe, a juče brže-bolje udarili "flekove", da ne pukne bruka... Ovde gde sam slikao bile su još jedno dve manje, čini mi se, sa leve strane... To je malo pre one benzinske pumpe sa desne strane pri usponu na Banstol... Sa leve stane je neki restoran ili salaš...
"Fleka" je stavljena da se rupa privremeno zatvori, da se ne lome točkovi i da se rupa ne bi dalje širila. Reč je o krpljenju "na hladno" i rupa će se polako ponovo otvarati. Ovo je samo privemeno rešenje jer pravo asfaltiranje se ne radi na niskim temperaturama. Minimum je +5, mada i to se izbegava.
Poslednja izmena od methane.master u 23 Feb 2012, 12:09, izmenjeno 1 put ukupno.