Amortizeri
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Re: Amortizeri
Jeste ali nisam razumeo da li si ih kupio u ovlascenom. Razlog je potpuno ok.
-
- Banned
Ne mogu vise da izdrzim voznju na betonskim stubovima umesto amortizera i na ovim "oprugama" koje se ne opruzaju. 50% moje voznje sam stegnut, neopusten, zato me bole krsta, trzam se na svaku naznaku rupe. Puko mi film danas posle voznje Bulevarom oslobodjenja i nakon voznje 2km po rupama do Avale. Interesuje me:
1. Da li udobnost odnosno sposobnost upijanja rupa zavisi samo od amortizera i opruga i u kom procentu ?
2. Da li zamenu amortizera bi trebalo da prati i zamena opruga ?
3. Da li se moze predvideti koliko mogu da dobijem na udobnosti zamenom jednoga i drugoga ?
4. Ima li smisla zamena samo prednjih ?
1. Da li udobnost odnosno sposobnost upijanja rupa zavisi samo od amortizera i opruga i u kom procentu ?
2. Da li zamenu amortizera bi trebalo da prati i zamena opruga ?
3. Da li se moze predvideti koliko mogu da dobijem na udobnosti zamenom jednoga i drugoga ?
4. Ima li smisla zamena samo prednjih ?
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Da je resenje samo u amortima i u oprugama gde bi nam bio kraj 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Kupite Kosmodisk.

- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
Ogi, probaj sa Eibach oprugama, na primer, mislim da je to najjeftinije. Ima šanse da ćeš primetiti razliku.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Resenje je francusko vozilo, Clio 4 ili Megane na primer. 

-
- Banned
Mislim da nemam taj luksuz da kupim nesto i da ima sanse da primetim razliku. Ako bih recimo znao da cu dobiti 50%, sve bih zamenio, na sva 4 tocka.ivica122 napisao:Ogi, probaj sa Eibach oprugama, na primer, mislim da je to najjeftinije. Ima šanse da ćeš primetiti razliku.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Mislim da centar Boban ima masinu koja proverava amortizere, pa prvo proveri da li, i koliko, su amortizeri potroseni. Opruge tesko mogu da prave problem, mala kilometraza je u pitanju.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Ma promenom amortizera neces nista dobiti.
101%.
Auto se nece naginjati previse i ljuljati, bolje ce upijati put. Opruge su te koje drze auto, amortizer je tu da auto ne bi odskakao kao na trambolini. A na udobnost utice zaista dosta parametara. Ne samo ta dva.
101%.
Auto se nece naginjati previse i ljuljati, bolje ce upijati put. Opruge su te koje drze auto, amortizer je tu da auto ne bi odskakao kao na trambolini. A na udobnost utice zaista dosta parametara. Ne samo ta dva.
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
Jedan od razloga udobnosti - neudobnosti su opruge. Pratio sam par foruma stranih gde su ljudi na Civicu 8gen umesto tvrdih fabričkih montirali neke aftermarket i to baš zbog toga da bi dobili na udobnosti. Svi kažu da je vredelo. Sad koliko, ne znam.
-
- Banned
Moram da pitam Tria posto su opruge... ne znam da li su one univerzalne ili bas po marki se kupuju... Da li bi znacile prednje ili bih morao i zadnje ?
Nakon zamene amorta (i opruga) auto samo postane još čvršći i nema onog "talasanja" tj. ljuljanja. 

Ogi dođi na skup u maju da vidimo koliko je to tvrdo 
Sent from my D5503 using Tapatalk

-
- Banned
Imajuci u vidu da se skupovi prave iskljucivo na mestima gde preovladjuju krateri, to bi mu verovatno bilo poslednje. Danas mi je bukvalno presela Avala. A morao sam i da sidjem sa iste. Pa posle jos malo rupcaga.
Ogi čitajući tvoje postove često pomislim da vozim citrusa ajkulu 
Kapiram da bi sa bilo kojim autom ti bio nezadovoljan...

Kapiram da bi sa bilo kojim autom ti bio nezadovoljan...