AR 159 - prvi problem
AR 159 - prvi problem
Da tebi neko nije slucajno uvalio Gofa TDI a da to jos nisi provalio 

Re: AR 159 - prvi problem
Auto je presao 118 000. Na nekom drugom forumu neko napisa da od dugog stajanja na placevima zbog velike tezine moye doci do ovog kvara.
Nidzo, hvala na pozivu, no ne znam ni gde da dodjem....
Nidzo, hvala na pozivu, no ne znam ni gde da dodjem....
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Re: Одг: AR 159 - prvi problem
Od okretanja i udaraca ,potrosni matrijal sta reci.nidza napisao:KAKO su crkla zadnja dva ležaja? To je za mene krucijalno pitanje.
Zašto si pobogu kupio auto bez pregleda kod majstora? Menjač (opet) ujednačeno ulazi u brzine, ne glavi, naravno. Da nije auto bio poplavljen? U svakom slučaju bi morao da možeš da se pozoveš na garanciju. Možda neko stručniji može da da bolji odgovor.
Oko 15 hiljada sam ja platio prednji ležaj sa zamenom.
I ja cu na svom autu sad menjati zadnje lezajeve ,izdrzali su 300000 km i prozujali.
Covek treba samo naci neku bolju cenu i zameniti...40 e za dva tocka prilicna cena za zamenu al kad ne moze sam nek plati.
Zamena je jednostavna 4 srafa i ciao.
Послато са Tesla_Tablet_785 уз помоћ Тапатока
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Одг: AR 159 - prvi problem
Jel moguce da crknu lezajevi ako su lose sajle rucne, pa ne otpuste skroz?
Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Marko, moraces da se konsultujes sa pravnikom, ali plac za polovan auto ne daje garanciju vec garantuje saobraznost. Ako imas svedoke da si skrenuo paznju na to ali da ti je receno da je zbog guma, i nadjes majstora koji ce ti potvrditi da je tako bilo, imas sanse da nadoknadis pare za lezajeve.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Kad kupis polovan auto podrazumeva se moras da pljunes 1000 evra da ga sredis, tako da je to sve normalno i ocekivano.
BTW, za to da je presao 118 000 imam samo jedan komentar:

BTW, za to da je presao 118 000 imam samo jedan komentar:

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Pa video si valjda Dekrin izvestaj o tom autu u drugoj temi.Delija napisao:BTW, za to da je presao 118 000 imam samo jedan komentar:![]()
On je valjda malo pouzdaniji izvor. Ne mora odmah teorija zavere, to 3,5 godine star auto, koliko treba da predje?
Имам једно потпитање...
ok cisto da izbacimo iz polemike pricu oko placa i tuzbe. Javio se lik sto mi je prodao auto, ponudio da ili platimo popravku po pola, ili da mu dovezem auto pa ce on sa svojim majstoraim da uradimo zamenu. po meni krajnje korektno...
Malo me je bacilo u razmisljanje, da nije nesto drugo? kocnice? Nekako kao da struze stalno nesto...
ps idem u ponedeljak kod svog majstora ali eto, ima da lupam glavu o tome do tad...

Malo me je bacilo u razmisljanje, da nije nesto drugo? kocnice? Nekako kao da struze stalno nesto...
ps idem u ponedeljak kod svog majstora ali eto, ima da lupam glavu o tome do tad...
Jel zvuk kad se obrce tocak onako kao da susti ?
I ja bas danas menjao lezaj zadnjeg desnog,samo na stilu to kosta 4500
I ja bas danas menjao lezaj zadnjeg desnog,samo na stilu to kosta 4500
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Kupio si polovan auto i sleduju ti neka ulaganja koja su neminovna. Retko kada se desi da se proda polovan auto u koga ne treba uložiti,a na placevima takvih autmobila nema. Nadam se da će auto na pregledu kod majstora proći bez većih vanrednih troškova, ali nemoj se traumirati ako ih budeš imao. Pred velikog servisa i guma očekuj da je za promenu i neki sporopotrošni deo kome je došlo vreme za zamenu. Bar 500 evra moraš da imaš sa strane za neke vanredne stvari. Posle toga trebalo bi da budeš miran duže vreme.
Ma skroz ok, imam ja spremljeno i vise od 500e, ali ono, nisam ocekivao da cu na 2 lezaja da potrosim 250e. Prosto zvuci besmisleno.....
Dobro, sve zavisi kako je, i gde vozen auto pre tebe.
Ako je drkan po Italiji, i njihovim gradovima, nije ni cudno sto je malo ranije otislo nesto oko trapova...
Tako i ja akam auto po gradu, agresivno vozim, pa i dosta rupa pogadjam, i na ~160k km, otisli mi prednji amortizeri, prednji stabilizatori, i ramena, volan dobio luft.
Ovo oko trapa je izaslo oko 500,600e, gde su samo amortizeri zamenski, Sachs, a ostalo original Mercedes.
Za letvu volana cu tek da vidim koliko ce da me obraduju...
Ali da je neko kupio od mene auto na 155.000km, lepo bi se obradovao...
Ako je drkan po Italiji, i njihovim gradovima, nije ni cudno sto je malo ranije otislo nesto oko trapova...
Tako i ja akam auto po gradu, agresivno vozim, pa i dosta rupa pogadjam, i na ~160k km, otisli mi prednji amortizeri, prednji stabilizatori, i ramena, volan dobio luft.
Ovo oko trapa je izaslo oko 500,600e, gde su samo amortizeri zamenski, Sachs, a ostalo original Mercedes.
Za letvu volana cu tek da vidim koliko ce da me obraduju...
Ali da je neko kupio od mene auto na 155.000km, lepo bi se obradovao...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ali oba da su zveknula?
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Verovatno su zveknuli od ranije ali nisu menjani odmah.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Meni je iskreno najcudnije da su riknuli zadnji, a ne prednji, jer je na FWD, bas izrazena kolicina tezine na prednjoj osovini...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.