bozza1979 napisao:Moj prvi komp je bio 386SX na 25Mhz (16 bez turba)

Secam se da je placen 3375 DEM

Od toga je, 1400 bila samo kolor grafika 256 boja i kolor monitor 14"...
Hard disk 40 megabajta

dec 91 - jan 92
Heh, ja sam "osamdeset i neke" se cimao autobusom do Minhena da bih kupio kompjuter.
Nabavio sam "Armstrad" sa 256K memorije, bez diska, sa dva 5 inčna flopija (jedan za program, drugi za podatke) Tada disk nije postojao.
Monitor posebno 15'', zeleni u pm...
Kad sam ulazio u bivšu jugu, carinik nije umeo da mi carini kompjuter, nema u tabelama. Pa smo se nagodili (ponoć, jesenja kišica, jebote ko da uvozim banane u Amazonskoj šumi) da zapravo uvozim TV prijemnik. Tresnuo on jednu cenu carine, ja drugu i nekako se nakon desetominutnog natezanja dogovorismo za neku srednju carinu...
Radost i veselje
Kasnije nabavim IBM XP klase sa dosom 1.0 sa diskom od valda 10MB, brzina 4Mhz - sreća i radost, smao sam se pitao koji će mi đavo toliki disk.
KAd sam avanzovao na AT Olimpijin komjuter na 12Mhz, to je bila vasionska tehnlogija.
KAsnije 386SX je bila mašina zbog koje sam imao mokre snove, da 386DX i ne pominjem.
486 je već bio ogroman napredak...
Posle je stigao Pentium i ode sve u pm, ne mogu da postizavam da se takmičim sa napretkom. Taman ispovrnem 1500€ kad ono nakon mesec dana "a vidi... šta sad imam" - 5 puta jači, 10 puta bolji a duplo jeftiniji... Jebala ih tehnologija. Čuče negde u nekom tamo Tajvanu i samo čekaju da ja kupim uređaj, da bi me srećno zajebavali nakon mesec dana.
Posle sam se opametio, kupim ono što mi radi posao, držim se toga sve dok mi odrađuje posao. Posle menjam.
Srećom te se ne igram, jer bih nadrljao sa plaćanjejm novog hardvera svakih dva meseca....
Valjd aBitlsi pevaše ovo, sasvim je prigodno za moj slučaj...
"Those were the days, my friend....