Crossover - do 20k

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Re: Crossover - do 20k

Post od stefanan »

Pa ne vidis svrhu jer si taksista :kezo:
A svrha je sto su savrsen kompromis. U gradu nisu preveliki, na otvorenom nisu premali, prakticiniju u odnosu na limuzine uz malo losije ponasanje na putu koje se u svakodnevnoj voznji verovatno ni ne primecuje toliko
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

Pa crossover u sustini i jeste mpv. Samo ne lici na kombi :D

Skoro(ne skoro, pre god dana :D) je tetka nekog drugara bila u kupovini necega u ovoj klasi, i isto se odlucila za qashqai. Bas puno opreme i pristojan motor za te pare.

Inace qashqai uopste nije toliko mali auto, secam se da ga je taj drugar opusteno poredio sa ravom koji je tad imao
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

ikac2000 napisao:Za nase uslove ugradjena navigacija ne znaci puno, jer je azuriranje mapa reda velici e 100 eura, dok postoje navigacije koje su besplatne ili sa dozivotnim updateom karata.

Frontalno kocenje je super stvar, dok je promena trake i znakovi, po meni, ne toliko korisno da bi vredelo toliko.

Komsija je uzeo novog ix35 1.7 crdi sa dva seta tockova i automatskom klimom za nesto ispod 20,000 eur. Po meni je to najracionalnija opcija.

bravo, ili kia sportage
Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ja imam problem samo sa tim da on lici na dzip, a da 99% istih ima pogon na dva tocka. Ako ti je do klirensa, kupis Fabiu :kezo:

Poznanici imaju Q, ali skroz napucan opremom, 1.6 dci 4x4, i to mi je skroz ok :) Samo sto ne mogu da se pomirim sa tim da je skuplji od Octavie RS karavan u ful opremi.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

E sad fabiu, pa nece covek u offroad da ide :D
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

QQ je odličan izbor, tu nema greške. Nisam siguran, ali mislim da je i dalje najprodavaniji Nissanov model, što dovoljno govori. Naravno stvar je ukusa, trenutne ponude na tržištu i odnosa uloženo dobijeno, pa svako bira ono što misli da je najbolje. No svakako, QQ je odličan automobil i smatram da nećeš pogrešiti ako ga kupiš. Sad ne znam ništa o tom 1.2 DIG-T motoru, sem što pretpostavljam da je u pitanju Renaultov TCe ili grešim?

U svakom slučaju, to bi jedino meni bilo upitno i dobro bi se raspitao o tom motoru.

Ove godine stiže nova Vitara i mislim da ćemo je videti već na sajmu u martu mesecu, pa bi svakako sačekao. Ne znam kad će HR-V, mada je on opet manji, konkurent JUKE-u, tako da otpada. Ima tu puno zanimljivih modela, mada opet ponavljam, QQ je jedan od začetnika klase, ovaj novi je mnogo lepši od prethodnog, verovatno unapređen dosta. Nisam imao prilike da se detaljnije upoznam sa njim, ali ne verujem da ima neku posebnu manu.
Posetite www.garaza.rs !
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Uzmi ti lepo skodu octaviu :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Dobar predlog. :)

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Octavia Scout je gospodski auto, meni je vrhunski izbor. Svidja mi se i auto i poruka koju salje.
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Re: Одг: Crossover - do 20k

Post od swemir »

A poruka je nisam imao para za allroad
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Siguran sam da bi bilo i takvih tumacenja
Korisnikov avatar
Ralliart
Reactions:
Pridružio se: 20 Avg 2013, 14:28

Post od Ralliart »

Dobro razmisli da li su ti na prvom mestu vozne i tehničke karakteristike ili izgled i oprema. QQ u izobilju nudi ovo drugo, dok je malo tanji sa prvim.

Dok većina konkurencije nudi MacPherson napred i multilink pozadi, QQ se dobija sa krutim podokvirom napred i torzijom pozadi.
QASHQAI
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2015, 15:36

Post od QASHQAI »

ZNam to za torziju, to me u pocetku plasilo, ali onda sam procitao/pogledao novi sistem koji QQ ima, a to je aktivno pracenje pozicije sasije a taj sistem sam detektuje promenu ugla sasije i pegla to sa aktiviranjem kocnica (bar sam ja razumeo da se kocnicama ovo regulise). Navodno ovaj sistem lepo radi posao.

A znam da je torzija tezak shit...
QASHQAI
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2015, 15:36

Post od QASHQAI »

Izvinjavam se za dupli post, ne vidim opciju EDIT.

Sad citam da je auto uzasno bucan vec preko 80km/h. TO mi se nikako ne svidja...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Torzija na suv nije šit. To je pouzdano, jeftino rešenje koje dobro trpi opterećenje i udobno je za sedenje pozadi. U suštini za suv mnogo bolje rešenje nego osetljivi multilink.
Odgovori