Kupovina mercedes G klase - misljenje?

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
T-error
Reactions:
Pridružio se: 28 Jan 2015, 21:30

Re: Kupovina mercedes G klase - misljenje?

Post od T-error »

TheWickerMan napisao:@ paja blago tebi, imao si servo :mrgreen:
T-error napisao: vozio sam ranije isuzu 3.1
U Trooperu? Zar za Evropsko tržište u Trooperu nije bio 3.0 TD a u Opel Montereju 3.1 TD?

Opel Monterej sa isuzu motorom 3.1 ! moj barem bio
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Ok tako, 3.0 je u Isuzu-u a 3.1 u Montereju.

Mali off. koje je godište bio i jesi li imao problema sa diznama?
Korisnikov avatar
T-error
Reactions:

Post od T-error »

TheWickerMan napisao:Ok tako, 3.0 je u Isuzu-u a 3.1 u Montereju.

Mali off. koje je godište bio i jesi li imao problema sa diznama?

Taj auto je bio vrh, nisam imao problema sa njim izuzev sto nisam mogao da nadjem alnaser za njega, znaci nije bilo sanse da ubodem bas takav ko njegov, a trebao mi je zbog jace struje jer sam ja :kuku: budzio kojesta. Na kraju sam ipak morao da uzmem neki alternativni....

Upravo zbog toga sad i pitam za delove za G, ...uvek ima neko prihvatljivo resenje, nemojte biti toliko pesimisti :)

evo moje nekadasnje krme na slici
Prikačeni fajlovi
garaza.jpg
Korisnikov avatar
T-error
Reactions:

Post od T-error »

Paja napisao:Ajmo od početka.

Da li si ikada seo i vozio G? Ta godišta o kojima ti pričaš ima vojska. Vozio dva komada i ne bih imao nikakvu želju da to mlatim igde osim o brdima. Servo je prejak i nema nikakve povratne informacije, menjač landarav ko na 123-ci, vozilo se ljulja i naginje suviše za moj ukus... Sve u svemu mora se provozati da bi se stekao utisak na šta to liči.

Što se tiče delova nije Merc prvi koji ugrađuje iste delove na različite modele. Ono što paše je identično i tu nema greške.

Nisam imao priliku da vozim :/ Ovih dana planiram da obidjem par da pogledam. Za 10 minuta zakasnjenja mi se ispred nosa prodao jedan `86.g pre dva dana, za pet hiljada! Mozda izleti neka hitna prodaja nekog sa ABS-om, a da je tipa noviji , `90 to. Ima jedan takav na oglasima samo 3.0 td automatik, skockan, al puno trazi...14,000 :uf:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Dobro ti to provozaj. Može da bude debelo razočarenje i da batališ kupovinu.
Korisnikov avatar
T-error
Reactions:

Post od T-error »

Naravno, slazem se sa tobom Pajo

Da li se to odnosi i na ovaj `90. godiste...da landara menjac, da je krut servo i sl.? :-|

evo ga taj..
Prikačeni fajlovi
b0efc5355fee-800x600.jpg
b0efc5355fee-800x600.jpg (55.22 KiB) Pogledano 2591 put
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Pojma nemam kad su ih sređivali i dotezali.
Možda je i moja impresija prejaka jer sam istovremeno vozio mnogo noviji Nissan Patrol kog je bilo zadovoljstvo voziti.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ima sasiju, ne moze da bude prijatan za voznju asfaltom, a svim meckama je tada servo bio prelagan, takva moda bila :) Da ne kazem sto treba da se izdrzi dok se mota dzip od dve i po tone, a takodje je feedback u voznji kod takvog namenskog vozila nebitan.
Kada sam rekao 15l za gradsku potrosnju, mislio sam bas laganom voznjom, a kada se vozi normalno, ta cifra je blizu 17,18l, a s obzirom da nije nesto jak, cesce ce se stiskati.
Ovi noviji G, pa i djene, djene, i ako mi je i to suludo, ali uzeti tu staru radnu masinu za grad mi je suludo i mazohizam.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
T-error
Reactions:

Post od T-error »

Ma slazem se da nije najpametnije resenje za gradske uslove, to je besmileno komentarisati, ali veruj mi da mi nista slicno nije toliko zapalo za oko kao G...dugo sam ga ignorisao, bas zbog prica koliko trosi :glavomuzid:

Zato i trazim misljenje o nekoj varijanti ubacivanja nekog drugog motora, tipa 2.5d ili 2.3 npr. benzinjare na gas..

U principu, pokusavam da izmajmunisem neku varijantu da trosi do 12L goriva, i ide do 130, 140km. To bi mi zadovoljilo sve potrebe :siriruke:
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Kupovina mercedes G klase - misljenje?

Post od dag81 »

Ma fora je u G klasi biti vidjen, "biznis" imidz, ... Taj status su napravile skorasnje G klase i taj auto u poslednjih 15ak godina je sve samo ne G klasa iz '70-80ih. Dovoljno je reci da je AMG odeljenje doradjuje i sve je jasno.
E onda sednes u neku iz '80-ih i vidis da nema veze sa vezom osim siluete.
Elem skoro sam po parkingu preparkiravao jednu 8x godiste, ok je to ali je to suvi terenac za van asfalta ko provodi 90% voznje.

Posto je taj 3.0 motor iz 123ke sa nekih 90ak konja cini mi se, 123ku je nosio korektno, trosio u njoj sa automatikom oko 10l laganije gradske voznje. A G je bar 50-70%(napamet) teza. Ako vidim ovog drugara sto je ima bas cu ga pitati za potrosnju, isterao je pre par meseci ostala mu od caleta pa je nije vozio x godina.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Mišljenja sam da ne treba to da radiš. Zaboravi G klasu, kupi nešto manje, slabije, ali sa jeftinijom troškovima eksploatacije. Vrlo brzo ćeš se naviknuti na drugi auto, a G možeš da kupiš i kasnije, ako budeš imao uslova da ga voziš i održavaš kako dolikuje.
Posetite www.garaza.rs !
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Bice problem kada rikne neki deo koji ne pase sa kombija, tipa diferencijal, amortizer, sta god, ima da kosta ko sv. Petra kajgana.
G klasa je maloserijsko vozilo, koje se rucno pravi, koje je na otpadima nepostojece, za koje niko ne pravi delove, jer nema potraznje.
Ne treba da gledas na G klasu kao na Land Cruiser, nego vise kao na neku Korvetu, samo zbog ekskluzivnosti, koja u ovom slucaju nije dobra stvar.
Uzmi neki normalniji dzip, ako si vec zapeo za tu klasu, sa ovim ces se bas zajebati.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
T-error
Reactions:

Post od T-error »

trojanac napisao:Mišljenja sam da ne treba to da radiš. Zaboravi G klasu, kupi nešto manje, slabije, ali sa jeftinijom troškovima eksploatacije. Vrlo brzo ćeš se naviknuti na drugi auto, a G možeš da kupiš i kasnije, ako budeš imao uslova da ga voziš i održavaš kako dolikuje.
O tome se radi, meni bi najiskrenije bilo zao da dam i najmanje para a auto koji mi se ne dopada, kao sto sam rekao, nemam preterane potrebe za autom, niti putujem ceto negde, jednostavno uzivao bih u tome.

Ali i dalje ne znam neke podatke konkretne, ali zaista konkretne u smislu ''imanja uslova za voznju, a posebno odrzavanje'', naspram kojih bi orijentaciono mogao da donesem zakljucak ''ej, previse mi je to, se upustati u to'' ili ''izdrzacu'', cak da hipoteticki uzmemo primer da jednom naidjem na sredjen i (barem s polja) utegnut kao ovaj sa oglasa ?
Prikačeni fajlovi
80ee8839e5af-800x600.jpg
80ee8839e5af-800x600.jpg (46.85 KiB) Pogledano 2510 puta
95e8542c3383-800x600.jpg
95e8542c3383-800x600.jpg (66.37 KiB) Pogledano 2510 puta
22b5d2f63a18-800x600.jpg
22b5d2f63a18-800x600.jpg (69.63 KiB) Pogledano 2510 puta
Korisnikov avatar
T-error
Reactions:

Post od T-error »

Xepoj87 napisao:Bice problem kada rikne neki deo koji ne pase sa kombija, tipa diferencijal, amortizer, sta god, ima da kosta ko sv. Petra kajgana.
G klasa je maloserijsko vozilo, koje se rucno pravi, koje je na otpadima nepostojece, za koje niko ne pravi delove, jer nema potraznje.
Ne treba da gledas na G klasu kao na Land Cruiser, nego vise kao na neku Korvetu, samo zbog ekskluzivnosti, koja u ovom slucaju nije dobra stvar.
Uzmi neki normalniji dzip, ako si vec zapeo za tu klasu, sa ovim ces se bas zajebati.

Sent from my Sony

E na to i mislim, a sve kontam koliko ga hvale (ako je u dobom stanju) da je to nesto sto ce trajati (ako se ne drnda), dok LC npr, i da uzmem, prvo mi je ruzan, a drugo, cuo sam da je jedan od najkvalitetnijih (izmedju patrola, pajera i LC gledano), ali da isto tako ima problema sa diznam npr., iako s druge strane je cinjenica da ima izobilje delova za njega. Pa tek bi mi tu bilo zao da dam pare na popravku, a to nije isto tako jeftino
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Za te pare i to godište naći ćeš neku izakanu radnu mašinu od nekog pasioniranog pecaroša, lovca, off road freak koji se takmiči ili nekog terenskog radnika koji ide po vukojebinama. Može da se naiđe i na bivše vojno ili pandursko vozilo (kad budeš gledao neki stariji moraš da obratiš pažnju da nije Puch s maskom Mercedesa da bi se prikrilo da je bio u vojsci ili panduraciji). Sve u svemu, šanse da nađeš neki iole očuvani primerak, a to godište su u sferi teorije. G klasa je tek mnogo godina kasnije stekla "klasu" i počeli su ljudi da je čuvaju. Kada je napravljena ona je bila namenjena da bude magare za najteže zadatke, pa su se tako prema njoj i odnosili. I koliko god bila dobro napravljena za ove godine se to vozilo umorilo i moraće u njega da se uloži, a ti si očigledno stisnut s lovom.
Pored toga hoćeš da je upotrebljavaš na način da će sve njegove mane doći do izražaja, a nijedan kvalitet i odmah ćeš videti da si se neviđeno zajebao i da sam sebi ličiš na Tarzana na balu kod engleske kraljice.
Odgovori