Jeftini terenac za off road

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Jeftini terenac za off road

Post od Geza »

A nešto ovako?
http://www.zastava-kamioni.co.rs/Files/ ... %20srb.pdf

Ili ovako?
Berlingo 4x4.

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ta Panda je beše 15-16-17 hiljada, valjda ide samo sa dizelom? Za te pare možda bolje Yeti. 1.4 je 17.5k, 2.0TDI je 19.5k.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Jedini iole terenac od nabrojanih je jimny. Ako sam dobro shvatio treba vozilo koje ce se cesto koristiti na terenu a panda i duster iako bi prosli kroz blato jednostavno nisu pravljeni za takvu upotrebu i brzo bi se rashodovali. Niva jeste terenac al ona se raspadne svejedno tako da ni to ne bih preporucio.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Rival spada u kategoriju vecih vozila, uglavnom takav tip vozila nije potreban u ovu svrhu. Mislim da vozila kao Berlingo ipak nisu dorasla zadatku, narocito kada se uzme u obzir ulozeno/dobijeno sa recimo Dusterom. Svakako ce tu od operatera na kraju dosta zavisiti da li ce se vozilo zaglavljivati, mada za takve zadatke postoje ozbiljnija vozila sa kojima nece biti problem proci. Minus kod Jimnya je sto nema 5 vrata, ne znam kako bi to proslo, sem toga mislim da je ok uz eventualni nedostatak prostora u kabini. Mislim da je Dacia tu najbliza kada se sve uzme u obzir, a i trebalo bi da moze da se izbori sa terenima na kojima bi se koristilo buduce vozilo.

Ovako nesto bi bilo od terena:

https://www.youtube.com/watch?v=sbys74Urs3Y
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Suzuki Samuraj je jako cenjen. Moze se naci polovan u jorektnon stanju. Jos nisam cuo od nekog da ga pljuje, naprotiv.

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Traži od Živka ponudu za doublecab u onoj Classic varijanti. Ako se uzima više komada sigurno može dobra cena da se napravi. Kapiram da je to dosta skuplje od Dustera, ali je isto tako i D-Max po mnogo čemu bolji izbor. Proveri cene održavanja, servisne intervale, čisto da vidiš koliko taj auto košta do 100.000km recimo. I to ako računamo da je u garanciji, tj. da nema kvarova ili ako bude da pokriva garancija. Raspitaj se i o eventualnim kvarovima kod Dustera, ima li problema nekih. Kapiram da je dizel opcija?
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

dragvorl napisao:Za Isuzu vec verujem da bi cena bila malo jaca, a Mahindra ne znam kako stoji sa servisnom podrskom, jer i sa mnogo ozbiljnijim proizvodjacima ima problema sa nabavkom delova. Takodje za Mahindru ne znam ni kvalitet kakav je, sa tim se vec ne bi trebalo kockati.
Mahindra je ocajna sa limarijom, jedno vreme je bila hit dok se nisu pojavili problemi. Sad je npr. u startu eliminisu iz tenderskih nabavki zahtevima za pocinkovanom karoserijom.

U vezi dustera, jeste mozda i najbolja ponuda, samo mislim da ipak moze da bude problematican za voznju po njivama, pricali su mi ljudi iz al rawafeda da dustere izvlace traktorima iz oranica.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Elektrodistibucija vozi komotno Dustere po njivama.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

branja napisao:Suzuki Samuraj je jako cenjen. Moze se naci polovan u jorektnon stanju. Jos nisam cuo od nekog da ga pljuje, naprotiv.

Poslato sa Lumia 925
Em je Samuraj malen za njegove potrebe, em se prestao proizvoditi daaaavno. Valjda na Jimny misliš.
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

Mislim da bi Duster zadovoljio potrebe, cena mu je ok, garancija...

Iz priče (i gledanja više snimaka) drugova koji su isli oko Crnog Mora, Dačija se odlično pokazala na putevima koji to i nisu, blatnjavi zemljani, loši makadam isl. Naravno u konkretnom slučaju veći deo puta je bio asfalt, a posle Turske po bivšim SSSR republikama je bio pravi terenski test, jer tuda kuda se išlo asfalta nije bilo ni u tragovima praktično preko 500km. Bio je kraj leta ali naravno da planski nisu imali letnje gume , nego neku grublju varijantu M+S. Po asfaltu, razume se, vozilo se uzimajući u obzir kakve su gume, ali da su bile letnje baš bi bio problem na makadam/blato/neznam ni ja šta- deonici.

U opisu puta koji si dao ,gume su vrlo važan faktor, tako da ma kako čudno zvučalo leti nije čudno da letnja guma pravi ozbiljne probleme, i na `jačim` terencima.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Woodoo napisao: pricali su mi ljudi iz al rawafeda da dustere izvlace traktorima iz oranica.
Izvlace i 6x6 kamione iz njiva traktorom, a traktor kada se zaglavi vade ga dizalicom, nista nije problem zaglaviti u blatu, jednostavno za sve postoje granice. Dakle, kupovace se nesto novo, verovatno sto jeftinije. U svakom slucaju hvala na savetima.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

http://www.youtube.com/watch?v=MEogf4yyLaY

http://www.youtube.com/watch?v=n5Fp_x7OJ94

Pretpostavljam da će ići na sličan teren?
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ovako neki tereni, neozbiljno bi bilo ocekivati sad cuda od tog vozila.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Ford Ranger je bio oko 25-27.000 sa solidnom opremom. Ne znam koliko mu je cena za bazni model. Ili Hilux, Dmax takodje. Duster auto prepun kompromisa (bar po onome kako je opisano u uvodnom postu).
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Hilux se pokazao previse svilen u upotrebi. Ako vec mora da se nesto slomi bolje da bude sto jeftinije.
SlikaSlika
Odgovori