Život u malom gradu i život u većem gradu: prednosti i mane
Re: Život u malom gradu i život u većem gradu: prednosti i m
Kad bih mogao da zivim u ravnici,Indjija bi bila na prvom mestu,mnogo lepo mesto za zivot i solidno razvijeno.Zbog posla sam 2 puta nedeljno u Indjiji pa poznajem solidno prilike tamo.Bg i NS su na 40km,Ruma na 20km.Koliko sam se raspitivao,ljudi su zadovoljni zivotom tamo,infrastruktura je dobra.
Indjija i Pazova su velegradi za razne Borce, Mladenovce, Rumenke, Temerine... a o selima da ne govorim.
A istovremeno si idealno povezan i sa BG i NS, koji su ipak dva najbitnija grada ne u blizini, nego u celoj drzavi.
Imaju apsolutno sve, evo nek neko navede konkretno sta to fali Indjiji ili Pazovi?
Kriminala i droge ima puno, ljudi nisu ni svesni... ali je sigurno lakse kontrolisati dete, kao sto Vlada kaze nema sanse da za dva, tri dana ne saznas gde je bio, sa kim, sta je pio, radio, kreso...
A istovremeno si idealno povezan i sa BG i NS, koji su ipak dva najbitnija grada ne u blizini, nego u celoj drzavi.
Imaju apsolutno sve, evo nek neko navede konkretno sta to fali Indjiji ili Pazovi?

Kriminala i droge ima puno, ljudi nisu ni svesni... ali je sigurno lakse kontrolisati dete, kao sto Vlada kaze nema sanse da za dva, tri dana ne saznas gde je bio, sa kim, sta je pio, radio, kreso...

Ma kakva Borca i Mladenovac,Indjija je najbolja opcija,ja sam se iznenadio koliko je razvijen i uredjen gradic,bas prijatno.Jedino mesto u kojem sam bio,a da po losem i kisovitom vremenu ne izgleda nista ruznije nego kada je lep dan,za razliku od Bg-a,gde mnogi delovi grada potpuno drugaciju sliku daju kad je lose vreme,bas depresivno deluju.
Iskreno ne bih zeleo da mi se dete cima recimo iz Pecinaca do Rume svaki dan, umesto da zivi u bg-u da mu skola bude na pet minuta. Govorim o sirem centru grada. Ovca, borca, altina itd su neuredjeni do zla boga i nekim manjim gradovima mogu samo da zavide.
Mislim da je dete bolje pravilno vaspitati a ne kontrolisati. Ti ako dete usmeris na neku aktivnost, pored skole, dajes mu prostor da napreduje, da radi nesto sto voli svira klavir, igra fudbal, basket itd, upozna neko drustvo, koje voli slicne stvari, kao mi ovde na garazi, nece mu ni pasti na pamet da se vuce sa svim i svakim. Svako od nas mora da prodje bar jednom i splavove, i klubove, i kafane, i bircuze, samo sto se time zasitis jer uvek ima nesto novo, boljei lepse a ovamo je to plafon da sa lokalcima i djilkosima sedisu jednom jedinom, te istom kaficu gde se svi okupljaju.
Sa druge strane devojke iz manjih gradova su
Mislim da je dete bolje pravilno vaspitati a ne kontrolisati. Ti ako dete usmeris na neku aktivnost, pored skole, dajes mu prostor da napreduje, da radi nesto sto voli svira klavir, igra fudbal, basket itd, upozna neko drustvo, koje voli slicne stvari, kao mi ovde na garazi, nece mu ni pasti na pamet da se vuce sa svim i svakim. Svako od nas mora da prodje bar jednom i splavove, i klubove, i kafane, i bircuze, samo sto se time zasitis jer uvek ima nesto novo, boljei lepse a ovamo je to plafon da sa lokalcima i djilkosima sedisu jednom jedinom, te istom kaficu gde se svi okupljaju.
Sa druge strane devojke iz manjih gradova su

Jel si ti bio nekad u Indjiji ili Pazovi!?
U indjiji i Pazovi imas sve skole, klinci putuju samo u Zemun u Medicinsku, i stizu brze do nje, nego neko iz Zeleznika, Mirjeva...
Kad sam rekao da ima kriminala, nisam sigurno mislio da ga ima vise nego u BG i NS , nego da je lakse sve to videti, skontati... naravno ako si normalan roditelj. Vaspitanje se valjda podrazumeva.

U indjiji i Pazovi imas sve skole, klinci putuju samo u Zemun u Medicinsku, i stizu brze do nje, nego neko iz Zeleznika, Mirjeva...
Kad sam rekao da ima kriminala, nisam sigurno mislio da ga ima vise nego u BG i NS , nego da je lakse sve to videti, skontati... naravno ako si normalan roditelj. Vaspitanje se valjda podrazumeva.
Tamo ne, ali uzice, valjevo, arandjelovac, vrsac, svuda isto. Osvrnuo sam se na konkretan primer koji je naveo, pa i u Beogradu ti kvalitet zivota zavisi na kojoj si lokaciji, tako da je sve relativno, ali recimo stan blizu skole...
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Ralee, pričaš o nečemu što nisi iskusio niti imaš ikakvog neposrednog iskustva, sve se svodi na to kako zamišljaš da to funkcioniše. Ideja kad sam pokrenuo temu je bila da čujem mišljenje onih koji su iskusili ovu promenu, poput ovoga što je pisao hondaš Grujičić 

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Iskustvo itekako imam, samo nisu u pitanju gradovi u nasoj zemlji tako da mislim da je ono irelevantno u ovom slucaju. Ja sam ti svakako preneo moje utiske i iskustva jako bliskih ljudi koji su kao mladi kroz to prosli. Da li ce oni biti prihvaceni ili ne to je na drugoj strani. 

Neko je spominjao i vozove, vec je to sad mnogo bolje nego pre nekoliko godina... ubacili su ove nove fancy vozove, ima dovoljno polazaka, dosta ljudi se prebacilo na voz ko putuje za BG i NS.
A tek treba da se radi ta modernizacija pruge BG-NS... nisam bot, al moram reci da su stvarno poceli da rade pomalo.
A tek treba da se radi ta modernizacija pruge BG-NS... nisam bot, al moram reci da su stvarno poceli da rade pomalo.

Čak će i bioskop da vam srede. 
Pa će umesto 50 u narednom periodu moći da uđe 60 ljudi.

Pa će umesto 50 u narednom periodu moći da uđe 60 ljudi.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

E to ne znam, nikad nisam bio u kulturnom centru... 

Zivela sestra u Sapcu 6 godina, smor zivi, svaki dan isti.
Zivela u Ugrinovcima 2, takodje smor.
Indjija blizu? Autoputem ti treba 45 minuta kolima, autobusom sat vremena i opet si ogranicen vremenom poslednjeg autobusa za nazad. Pola sata se ide do Pazove.
Dajte da se ne lazemo, lepo je to posetiti, ali zivot tamo dosadi posle godinu dana.
Tek je dete ograniceno opcijama.
Ovde u Beogradu sam kuglao, trenirao ninjutsu, kosarku, ronjenje, skakanje u vodu, vaterpolo, igrao odbojku na pesku, tenis, takmicio se rolerkama, bajkom, isao u teretanu, sa drustvom chipovao kompove, plejao u igraonici, u jednoj setnji gradom obidjem 100 prodavnica, kafica, ovoga i onoga, vidim 2000 ljudi...
Mislim, mozemo mi sada da se lazemo, da ispadnemo politicki korektni, ali dinamika zivota je neuporediva, kultura i mentalitet takodje.
Da ne kazemo bolnice, majstori, izbor bukvalno svega.
Velika komplikacija zivota, bez ikakvog logicnog razloga.
Ako je cena zivota razlog, onda ok, kao neko moze negde da zivi.lagodno, a u Bgu se nateze, tada mi je ok da se preseli.
Odem u Indjiju do outleta, zaboravim insulin, udjem u centru u apoteku da kupim, kazu imamo, ali nemamo za prodaju...
I tako budem primoran da kupim neki levi insulin koji ja ne koristim, a i to je kaze dobro da imamo viska, obicno nema.
Ja recimo proteklih godinu dana svaki mesec kupujem dodatno pakovanje insulina ili koliko mi zafali, sto tamo ne bih mogao.
Da ne pricamo koliko puta mi se desilo da izgubim, polomim ili jednostavno potrosim ranije poslednji insulin, pa moram u 2,3 ujutru po insulin u dezurnu apoteku, kojih ima vise u BGu.
Keva se razbolela od TTP-a, da je bila negde ban BGa, sada bi bila pokojna. Jedina masina za rotaciju krvne plazme se nalazi u BGu u urgentnom centru i samo dva coveka znaju da je koriste.
Ako se nesto desi u sred noci, hoces da poveris lokalnim specijalcima da ti spasavaju dete?
Sve su ovo krajnosti, ali nesto cega treba biti svestan.
Samo kazem, ako si vev u BGu, smesno je pricati da li neki mali gradic, ako se Pazova i Indjija tako mogu zvati uopste, ima neke prednosti.
Sve sto ima tamo, ima i ovde, samo bolje, a obrnuto se ne moze reci.
Sent from my Sony
Zivela u Ugrinovcima 2, takodje smor.
Indjija blizu? Autoputem ti treba 45 minuta kolima, autobusom sat vremena i opet si ogranicen vremenom poslednjeg autobusa za nazad. Pola sata se ide do Pazove.
Dajte da se ne lazemo, lepo je to posetiti, ali zivot tamo dosadi posle godinu dana.
Tek je dete ograniceno opcijama.
Ovde u Beogradu sam kuglao, trenirao ninjutsu, kosarku, ronjenje, skakanje u vodu, vaterpolo, igrao odbojku na pesku, tenis, takmicio se rolerkama, bajkom, isao u teretanu, sa drustvom chipovao kompove, plejao u igraonici, u jednoj setnji gradom obidjem 100 prodavnica, kafica, ovoga i onoga, vidim 2000 ljudi...
Mislim, mozemo mi sada da se lazemo, da ispadnemo politicki korektni, ali dinamika zivota je neuporediva, kultura i mentalitet takodje.
Da ne kazemo bolnice, majstori, izbor bukvalno svega.
Velika komplikacija zivota, bez ikakvog logicnog razloga.
Ako je cena zivota razlog, onda ok, kao neko moze negde da zivi.lagodno, a u Bgu se nateze, tada mi je ok da se preseli.
Odem u Indjiju do outleta, zaboravim insulin, udjem u centru u apoteku da kupim, kazu imamo, ali nemamo za prodaju...
I tako budem primoran da kupim neki levi insulin koji ja ne koristim, a i to je kaze dobro da imamo viska, obicno nema.
Ja recimo proteklih godinu dana svaki mesec kupujem dodatno pakovanje insulina ili koliko mi zafali, sto tamo ne bih mogao.
Da ne pricamo koliko puta mi se desilo da izgubim, polomim ili jednostavno potrosim ranije poslednji insulin, pa moram u 2,3 ujutru po insulin u dezurnu apoteku, kojih ima vise u BGu.
Keva se razbolela od TTP-a, da je bila negde ban BGa, sada bi bila pokojna. Jedina masina za rotaciju krvne plazme se nalazi u BGu u urgentnom centru i samo dva coveka znaju da je koriste.
Ako se nesto desi u sred noci, hoces da poveris lokalnim specijalcima da ti spasavaju dete?
Sve su ovo krajnosti, ali nesto cega treba biti svestan.
Samo kazem, ako si vev u BGu, smesno je pricati da li neki mali gradic, ako se Pazova i Indjija tako mogu zvati uopste, ima neke prednosti.
Sve sto ima tamo, ima i ovde, samo bolje, a obrnuto se ne moze reci.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Inđija nema hirurga. Za sva krpljenja, čak i najmanja, šalju pacijente u NS ili BG.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Do Indjije ima 45 min ako ideš peške
A da život u malom gradu nema svojih prednosti može da kaže samo onaj ko ih nije iskusio.

I stigneš za po sata, 5 minuta duže nego da si putovao iz Železnika. S tim da ćeš iz Železnika nekada putovati i sat i po, a iz Indjije uvek tih pola sata.Geza napisao:Inđija nema hirurga. Za sva krpljenja, čak i najmanja, šalju pacijente u NS ili BG.
Poslednja izmena od Vladapetr u 29 Nov 2015, 21:26, izmenjeno 1 put ukupno.
There are 10 kinds of people in the world:
@Xeroj87
Jeste brate pomresmo svi ovde, specijalci nam rade eutanazije nad decom svake noci...
@geza
To sa hirurgom je "politika", bilo ga je do pre koju godinu, i bice ga opet naravno, a ima hirurg u Pazovi.
Jeste brate pomresmo svi ovde, specijalci nam rade eutanazije nad decom svake noci...

@geza
To sa hirurgom je "politika", bilo ga je do pre koju godinu, i bice ga opet naravno, a ima hirurg u Pazovi.