Limuzine vs karavani

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Limuzine vs karavani

Post od Xepoj87 »

Ivan napisao:Karavani imaju bas dosta mana, pored ocigledno vece tezine, losijih performansi, tu je losija izolacija gepeka u odnosu na kabinu sto u paketu sa osetno losijom aerodinamikom znaci vecu buku u kabini i naravno pri vecim brzinama i solidno vecu potrosnju itd.

Pa i kocnice su iste kao na limuzini, a imaju ~100kg vise tereta, kao i dosta ostalih komponenti.

Kostaju vise u nabavci i mnogo osetno losije drze cenu, ali opet ne bih rekao da je sve na strani limuzine :)
Sve ovo, pa onda i drugacije ogibljenje, gde je skoro uvek limuzina udobnija, dole je vec spomenuto daleko lakse i primamljivije pljackanje, vise trosi, poprilicno losija vozna dinamika, labavija sasija, mislim da su limuzine i sigurnije.
Jedina prednost karavana jeste veci i prakticniji gepek, sto nekima svakodnevno znaci, dok ce vecina lako na limuzinu napakovati na krov stvari, na gepek bicikle ili na krov, rentirati ili kupiti prikolicu, ako je bas neophodno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
NidzaV8
Banned
Reactions:
Pridružio se: 17 Okt 2013, 09:50

Post od NidzaV8 »

Bas malopre sam se vozio iza rs6 karavana . Nema sta stvarno lep . Jedino ne b8h sebe mogao da zamislim da kupujem karavan bilo koji. . Ima onu sirinu pozadi stvarno je dobar .
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Ivan napisao:...Pa i kocnice su iste kao na limuzini, a imaju ~100kg vise tereta....
Kod Astre G doboši i pakne su širi kod karavana nego kod ostalih verzija. To sam saznao tek prošlog leta kad sam radio zadnje kočnice.

t
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Limuzine vs karavani

Post od sasa lbg »

Zvučna izolacija kod karavana pozadi je lošija kod manjih i jeftinijih automobila recimo B segmenta , D segment nema taj problem .Karavan , kuka ,krovni nosač ... to autu daje potpunu upotrebljivost. Vrlo je mala razlika između limuzine i karavana ako auto ima 4.8 m metara . Ja bih dao neznatnu prednost karavanu dok si u godinama kad imaš malu ili malo veću decu , posle toga samo limuzina.

Sent from my iPhone using Tapatalk
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Ivan napisao:Karavani imaju bas dosta mana, pored ocigledno vece tezine, losijih performansi, tu je losija izolacija gepeka u odnosu na kabinu sto u paketu sa osetno losijom aerodinamikom znaci vecu buku u kabini i naravno pri vecim brzinama i solidno vecu potrosnju itd.

Pa i kocnice su iste kao na limuzini, a imaju ~100kg vise tereta, kao i dosta ostalih komponenti.

Kostaju vise u nabavci i mnogo osetno losije drze cenu, ali opet ne bih rekao da je sve na strani limuzine :)
Ne pretiravaj molim te....karavan nema NIJEDNU manu naspurot limuzine, a šta se držanje cene tiče, možda je u SRB tako, ko što si napisao, u SLO je potpuno drukčije, mnogo mnogo lakše prodaš karavana.

A potrošnja je zanemarljivo veča, ako opšte jeste. Ali u Srbiji je karavan geh, zašto je tako, niked mi neče biti jasno, ali neki bi radije hodali peški nego da imaju karavana.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Kako da ne :)

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Sve mane koje pominjate su male. Ništa se od toga ne oseti, osim ako ne testirate auto u srž, ali svakodnevnom vožnjom se ne oseti.

Mića,
Ja sam gledao mazdu 6 karavan. Ne znam koliki i da lo uopšte imaš boks za pseta, ali oblik gepeka je pojeo dizajn, tako da ne verujem da baš svaki boks može da stane, jer je otvor gepeka uži.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ma to mozda ako si operisan od automobila, pa ne osetis, dok svako normalan oseti.
Ja pricam o karavanima D i E segmenta, manje nisam ni vozio.
Sve dole mane koje smo nabrojale stoje i mogu da se osete, a to sto vas ne zanimaju je druga stvar.
Prica kako se karavani lakse prodaju ne stoji nikako, svuda vise cena pada karavanima, koji su kao novi skuplji od limuzina, to sigurno nije zato sto se lakse prodaju.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

+1 za ono jednom karavan, uvek karavan ili MPV.

Sent from my SM-G903F using Tapatalk
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

U pravu je passenger za mazdu 6, ima jedna grandova ispred zgrade moje..teski full, awd, koza, automatik i deluje vise kao onaj shooting brake nego kao karavan. Kosina mu uzme zapreminu bas. Mnogo je lep i u crnoj boji (kao i ta grandova) ali zbog estetike zrtvovano ostalo.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Xepoj87 napisao:Ma to mozda ako si operisan od automobila, pa ne osetis, dok svako normalan oseti.
Ja pricam o karavanima D i E segmenta, manje nisam ni vozio.
E izvini stručnjak, nisam te prepoznao, malo ti je mutna slika u novom Auto Bildu.
Potrošnja je nebitno veća.
Udobnost je nebitno manja.
Pljačkanje kroz gepek...tako hoće tvoj auto uzeće ga. Opet su limuzine traženije od karavana.
Stabilnost...kaži to Audiju RS, AMG t... ali je nebitna stvar jer ga u realnosti svako od nas mesečno jednom protera kroz krivine na par minuta.

koliko je to na zapadu manje bitno, koliko je narod operisan od automobila za razliku od tebe Džeremi, da ima više karavana od limuzina. Boli ih patka za stabilnost i 3 decibela bučniju kabinu.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Meni je sasvim dovoljno sto su karavani jednostavno ruzniji.
Od direktnih zamerki prilikom koriscenja najvise bi mi smetalo sto je prtljazni prostor slabije izolovan nego kod limuzine, a realno u postprodaji ne mogu da se mere.

Isto tako postoje izuzetci gde fabrika napravi lepsi karavan nego limo ali bas retko.
Ako bi morao da uzmem karavan (a imam potrebu za njim), to bi onda bio Allroad ili ekstremne varijante poput RS6.
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

Ima i lepših karavana od limuzina, ali čak i u takvim slučajevima karavanu fali elegancije, najprostije rečeno.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Moj izbor sto se tice lepote karavana + suv look sa 4x4

Slika
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Video sam ovo jednom na ulici, mislio sam da je nešto sklepano a ne fabrički.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Odgovori