Trza nizbrdo, sta da radim?

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Re: Trza nizbrdo, sta da radim?

Post od Velja »

Možda je sve to samo zbog te krš lamele. Sačekaj da montiraju novu, pa vidi kako je...
ikkaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Sep 2016, 23:14

Post od ikkaa »

Ali brate para vise nemam, a skidanje menjaca 12 000. Nekako bih nakrpio i za zamajac polovan da uradim o jednom trosku ali ako sastavim vise skidanja nema, problem sto ne mogu ni da nadjem dobar zamajac
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Nije ti trzao auto zbog tako malog zazora kod zamajca.
ikkaa
Reactions:

Post od ikkaa »

Lamela je reparirana da dodam i pojedena je vise ka unutrasnjem delu prema osovini, jer je kontra stavljena, vidi se i trag na kucistu menjaca cak su i srafovi zamajca tj radilice glatki i obruseni jer je kacila.
Majstor u ovlascenom servisu kaze, jeste dobro izgleda ali mozda sa njim nesto nije u redi kaze mi kako ne mogu ja njega rukom da opteretim dovoljno da bih video sta se desava
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

A ko ti je to stavio naopako?
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
ikkaa
Reactions:

Post od ikkaa »

ma prosli vlasnik, umro dabogda
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Nemoj tako... I on je mučeni Alfista, k'o ti :)
ikkaa
Reactions:

Post od ikkaa »

To neka provokacija? :D
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Ma jok, saosećanje :)
Tačno znam kako ti je...
ikkaa
Reactions:

Post od ikkaa »

Voleo bih da cujem sto? :)
Da ju je prethodni vlasnik odrzavao kao sto ja radim, imao bih do zamene seta jos ihaaj
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Ma uvek se nađe nešto, treba samo da živce prebaciš na Alfa mod :D
Kad misliš da je sve sređeno, onda vrata ne mogu da se zatvore :kezo:
:pivo:
botr
Reactions:
Pridružio se: 27 Maj 2013, 19:10

Post od botr »

Pa nije vlasnik namestao lamelu, nego majstor. Idiota, neznalica ili sta vec, od majstora imas koliko hoces. Ja menjao pk kais, kupio onaj koji treba, kad nije taj, nego 2cm duzi. Neki idiot menjao neku remenicu ili tako nesto, i nije stavio onu koju treba, nego je nesto budzio, pa mora i duzi kais. Sto je najsmenije od svega, taj duzi kais je nekih 300-400 din jeftiniji :D

Magistrala za dizne bile zavrnuta sa jednim krstastim, a drugim ravnim srafom. Pri tom su srafovi bili pojedeni, pa nije mogla da se skine. Onda sam busio srafove i urezivao navoj. Kupio 2 imbus srafa. Cep na karteru je bio ulepljen silikonom. Razbusivan i rezan navoj, pa ni to nije uradjeno kako treba.
ikkaa
Reactions:

Post od ikkaa »

Znas da mi je drago kad tako ljudi misle o alfi :D
Iz razloga sto mrzim da neko drugi ima ono sto ja imam, a ako misle da to ne valja nece je ni imati niko sem mene, isto brate kao kad smuvas ribu od nekog svog drugara, a vidis mu u ocima kako ti govori "joj tebra sta sam joj radio dok je samnom bila, uh kakva je aa" i ono "jesi osetio ukus". E isti osecaj :D Nikad ne bih u zivotu mogao da vozim auto koji ima neki moj poznanik niti da budem sa ribom koja je bila sa nekom koga poznajem. Ja to dvoje usko povezujem. Boles jbg :)
Inace alfa je kod mene dve godine, u nju sam ulozio dva mala i jedan veliki servis, i da, cetkice alternatora. Do danas. A trkao sam se sa passatom B5.5 131ks, borom, 159 JTS 160ks, 1.8GTI dvica, Lagunom, Mondeom. i nije da se prosrvm ali na pravcu ne mi ne mogu nista :) Alfa vuce kao luda, jer je nenormalno laka. Tonu i dve cuke. Ali da ume da jbe, ume. Da su trapovi osetljivi, jesu.
Ok, kenjam znam.
Da se vratim problemu, sad razmisljam, motor nizbrdo gotovo da ne trosi gorivo, tako da trzanje tog tipa uopste nije razumljivo. Sa druge strane, po nekoj mojoj predstavi i po onome sto znam teoretski, a znam solidno o mehanici, zamajac kada auto ide uzbrdo oslanja se na opruge na jednoj strani, tj opterecen je na jednu stranu, dok je nizbrdo opterecen na drugu stranu opruga tako da se plasim da bi do toga mogao da bude problem. Ali na kraju krajeva, prevrnuti lamelu je retko retko redak debilan slucaj rada primitivnog mehanicara, niko nikad nije imao problem sa trzanjem a da se ispostavi da je zamajac, niti uopste da nekome auto trza nizbrdo samo, tako da to moze da bude direktno povezano sa tim sto je lamela prevrnuta, oboje se desava retko, skoro nikad, jer na retko kom autu moze da se napravi tako nesto.
Kolko sam samo puta pomenuo "retko" :D
Joj kolko teorija, ne mogu da iscekam do sutra, a za sad ni jedan mehanicar ne moze da mi da adekvatan odgovor jer se nikad niko nije susreo sa tim problemom.
P.S. Licno je vlasnik menjao lamelu, ima covek kanal u dvoristu i misli da je majstor kreka
P.S.2 https://www.youtube.com/watch?v=R4Zkw8Wyi-s Pogledajte ovde koliko zamajac ima lufta, toliko ima i moj, mozda cak i manje
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

I moja je išla k'o vetar, niko od ovih što si nabrojao nije imao šanse :)
Ne bi da te deprimiram, ali ako je tako dobro vukla i imala neispravno kvačilo, drži palčeve da se nije problem preneo na menjač...
Obavezno napiši šta je bilo čim saznaš, jako sam radoznao :)
ikkaa
Reactions:

Post od ikkaa »

Menjac proveren, dobar, ispusteno ulje, nema ni trun opiljka. Da je samo menjac otisao popravka bi me kostala 100e u sapcu, ovako...
Hocu, nadam se najboljem, da ce zamena seta resiti prob
Odgovori