Koliko brzo se zagreva motor na vašem automobilu?

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Re: Stigla zima...

Post od maniaxxx »

golf je počeo da greje bukvalno odmah jer je imao dodatni grejač, honda sad treba dosta više da dobro zagreje.... Inače najgori po tom pitanju je bio focus, doduše kabinu je i zagrejao, a kazaljka se nije digla ni za 20 km vožnje ( lagane doduše), a ako sam se spuštao niz neko brdo čak se je i hladio :mrgreen:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Tu su ti termostat ili ventili koji regulisu vidu ili vazduh otisli.

Sent from my SM-G935F
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

Nisu ( veruj mi da je avto bio savršeno ispravan), jedino prastara konstrukcija ( iz 70 tih ) i kombinacija stvarno hladnog vremena i nežne vožnje praktično bez gasa. U normalnim uslovima temperatura nije padala ali je stvarno trebala cela večnost da se zagreje.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ma znam, ali kakva god da je voznja, da se ne dize kazaljka za 20km, tu nesto ne radi :)
Mercedesu je redovno termostat za zamenu na svake 2-3 godine, ne mora da autu fali nesto.

Sent from my SM-G935F
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Dok sam vozio kratko veme sluzbene Golfove 4 1.9TDI bilo je isto, sa vise komada a svi su bili novi. To im je valjda feature, pa sam ih izbegavao ako sam mogao da biram.
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

Pa napisao sam da se je to događalo u određenim uslovima, da se je redovito događalo i ja bih se malo zabrinuo :mrgreen: , inače ako sam za koji avto imao proveenog servisera onda je to za tog forda, koga je servisirao jedan od najboljih majstora za forde u SLO, a servisiran je bio više nego redovno, tako da tehnično je bio avto BP, estetsko baš i ne, ali to je druga priča...
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Najbolje grejanje, tj najbrže dostizanje temperature sam imao na novom Puntu. Razlog je bio očigledan, novo sve, a motor slabašan benzinac i stalno radi pod opterećenjem/obrtajima. Jak dizel motor nema čim da se ugreje dok se bar malo ne napregne i sagori nešto nafte...
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Čak i kad radi u mestu, mali motor se ugreje brže od velikog, a benzinac uvek brže od dizela. Zato dizelaši i troše manje goriva, jer više energije pretvaraju u mehanički rad, a manje u toplotu.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Xepoj87 napisao:Ne vidim kojom magijom 1.6 dizel moze da dodje do radne ni za 5 minuta na -4. Moj 2.2 dizel nema sanse ni da se priblizi tim ciframa.

Sent from my SM-G935F
Tako sam ja sa w211, navozas se dok se zagreje.
W212 skroz druga prica, dok stignem do AP vec je na 60 stepeni i posle par min ga digne na 90 sa normalnom voznjom. I mnogo brze dize temp na 120 nego na 80. Obratji ne igraju nikakvu ulogu, cisto opterecenje motora.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

snork napisao:Čak i kad radi u mestu, mali motor se ugreje brže od velikog, a benzinac uvek brže od dizela. Zato dizelaši i troše manje goriva, jer više energije pretvaraju u mehanički rad, a manje u toplotu.
Sve to stoji ali u praksi ima razlike od modela do modela. Ruski auti obicno imaju dobro, ma ne dobro vec odlicno grejanje bilo da je mali motor ili veliki. Svedi isto obicno imaju odlicno, bilo da je mali ili veliki motor. Nemci kako koji, kao da nema pravila niti u okviru jedne marke.

Za dizele koliko znam obicno u paketu ide neki dodatni grejac, bilo elektricni bilo na dizel (Eberspaecher je cesti izbor kod proizvodjaca) da pripomogne normalno brzom zagrevaju motora i kabine.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Na Oktaviji, verovatno od hladnoce (a jos verovatnije od starosti) puklo neko crevo vakuma serva kocnica. Od centra do kuce sam kocio kao zapreznim kolima.
Cesto ako vozim brzo na otvorenom putu kazaljka padne par mm, verovatno je i termostat za zamenu.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Xepoj87 napisao:Ne vidim kojom magijom 1.6 dizel moze da dodje do radne ni za 5 minuta na -4. Moj 2.2 dizel nema sanse ni da se priblizi tim ciframa.

Sent from my SM-G935F
Ne treba mu radna da počne da greje punom snagom. Zavisi od rešenja, Škoda sporije greje, Alfa kudikamo brže, a slična kubikaže.

Tapatalk
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

nidza napisao:

Sent from my SM-G935F
Ne treba mu radna da počne da greje punom snagom. Zavisi od rešenja, Škoda sporije greje, Alfa kudikamo brže, a slična kubikaže.

Tapatalk
Gde sam ja spomenuo grejanje kabine, a i da li zaista mislis da postoji neko ko ne zna da grejanje kabine krene pre dostizanja radne?

Sent from my SM-G935F
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

danas mi je 12 km trebalo da kazaljka dodje na 90' pozavideli bi mi i tdievi.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ali bi ti se crdi-jevi smejali :)

Sent from my SM-G935F
Odgovori