Hyundai Kona/Kia Stonic

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
tlazar
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2017, 15:24
Garaža: Elantra 1.6mpi

Re: Hyundai Kona/Kia Stonic

Post od tlazar »

mironiko napisao: 26 Jan 2018, 09:16 I da se ne lazemo, ipak je Mazda jaci brend od Huawei-a, sto, hteli to mi ili ne, utice na cenu u dobroj meri.

Sutra Dacia da izbaci auto potpuno istog kvaliteta kao odredjeni VW, ipak ne bi mogla da stavi istu cenu. A Hyundai je uradio nesto slicno.

Sent from my XT1572 using Tapatalk
Ima logike, ali mislim da nije tako jednostavno.
Da bi skocio na lestvici u klasu iznad moras da imas i cenu kao ta klasa, nije dovoljno da imas samo kvalitet.

Mada se slazem da je cena visoka, ja sam ocekivao da bude slicna mozda malo niza od cene Captura i Cactusa.
Korisnikov avatar
mironiko
Reactions:
Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
Kontakt:

Post od mironiko »

Daleko od toga da nema istine u prethodna dva posta (bar po mom misljenju), ali mislim da u ovoj konkretnoj situaciji nije ni Hyundai bas pristigao Mazdu po kvalitetu, pa da mece iste cene.

Istina, nisam sedeo u Koni, mozda to zaista i jeste nesto specijalno (iako, naravno, ocekujem da je Mazda kvalitetnija po pitanju enterijera), ali Hyundai i dalje daje samo 6 godina garancije na limariju (citao sam kojakuda da cak nije ni pocinkovana, nego ima neki drugi vid zastite), i prakticno je za svega nekoliko godina naduvao cene sa nekih vrlo privlacnih u maltene premium...

Mada, vidim sada da verovatno jos jedna cinjenica utice na ove sumanute cene Kone: sklapa se u Ulsanu (Juzna Koreja), te na njega ide i ona famozna carina. Pretpostavljam da bi bio jeftiniji da se izradjuje u Slovackoj, recimo. No, sta je tu je.
Astra >> Lambo
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Jos treba ubediti muskarca da tresne toliku lovu ne bi li motorizovao zenskog clana familije.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

tlazar
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2017, 15:24
Garaža: Elantra 1.6mpi

Post od tlazar »

Zasto zena ne bi tresnula sama?
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

I ja gledam i zanimljivo mi.
Razmislite i o konceptu da muž sa zadovoljstvom "tresne" pare za auto za ženu :)
Plus, ne vidim gde to piše koji auto je za koga, skoro svi s/cUV-ovi koje sam danas video u Podgorici voze žene :D
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

He, he, baš danas u PG pomislih kako inače u CG ima dosta žena za volanom, a u ML/GLovima prednjače drastično :D

TT

Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

tlazar napisao: 26 Jan 2018, 23:48 Zasto zena ne bi tresnula sama?
jaksa napisao: 26 Jan 2018, 23:55 I ja gledam i zanimljivo mi.
Razmislite i o konceptu da muž sa zadovoljstvom "tresne" pare za auto za ženu :)
Plus, ne vidim gde to piše koji auto je za koga, skoro svi s/cUV-ovi koje sam danas video u Podgorici voze žene :D
Njemu u poslednje vreme svaki drugi post sovinisticki.
Korisnikov avatar
Aca BG
Reactions:
Pridružio se: 06 Mar 2013, 11:22

Post od Aca BG »

Ta CX-3 je tako small car, ne vredi tih para.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

mironiko napisao:Daleko od toga da nema istine u prethodna dva posta (bar po mom misljenju), ali mislim da u ovoj konkretnoj situaciji nije ni Hyundai bas pristigao Mazdu po kvalitetu, pa da mece iste cene.

Istina, nisam sedeo u Koni, mozda to zaista i jeste nesto specijalno (iako, naravno, ocekujem da je Mazda kvalitetnija po pitanju enterijera), ali Hyundai i dalje daje samo 6 godina garancije na limariju (citao sam kojakuda da cak nije ni pocinkovana, nego ima neki drugi vid zastite), i prakticno je za svega nekoliko godina naduvao cene sa nekih vrlo privlacnih u maltene premium...

Mada, vidim sada da verovatno jos jedna cinjenica utice na ove sumanute cene Kone: sklapa se u Ulsanu (Juzna Koreja), te na njega ide i ona famozna carina. Pretpostavljam da bi bio jeftiniji da se izradjuje u Slovackoj, recimo. No, sta je tu je.
A Mazda je sampion u rdjanju, zar ne?

Послато са m2 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Podelili su motorizaciju kod nas.
Kia ide sa 1,25 i 1,4 atmo + CRDI

Hyundai samo 1,0T i 1,5 T benzin

TT

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

pedja napisao:Podelili su motorizaciju kod nas.
Kia ide sa 1,25 i 1,4 atmo + CRDI

Hyundai samo 1,0T i 1,6 T benzin

TT

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Danas sam sedeo u Koni.
Prilično sam siguran da ne bih dao 19+k€, pa ni približno. Premium paket, 1,0t benzin.

Spisak opreme je prilično dugačak, ali utisak u automobilu nije baš ludilo. Kaseta kod suvozača je ful plastika iznutra, mogu samo da zamislim kako zveči, a ipak je to visok paket i prilično jaka cena. Naslon za ruke takođe bez obloge unutra. Nije krš plastika, ali za te novce... Nekako mi je uzan za sedenje, a podešavao sam i sedište i volan, iako je širi od SX4 na papiru. Dosta je i stvar navike, pa bi to leglo verovatno. U dužinu su slični, ali je Zuki nešto viši i uspravnije se sedi. Devojka (170+cm) je sela na suvozačevo mesto, a zatim je sela "iza sebe" i nije bila srećna. Gepek ne deluje kao da je za 1/3 veći od SX4. Nije da sam se igrao pola sata, samo sam bacio pogled, pokušao da se namestim i opipam malo stvari. Zanimljiv automobil, ali ne baš za taj novac, sve i da ga imam.

Lepo je sve to, krš lom elektronike, ali bi me baš smorile neke stvari, u odnosu za uloženo. Službena Astra J je spejs šatl po utisku koji materijali ostavljaju. Na oko su svi sada lepi.

TT

Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Cenom su debelo ušli u rang Tucsona. Manji, slabije ili iste motorizacije, napucan opremom.
Ciljaju na mladje. Boli ih uvo za kW i Nm, važno da ima wifi, nav i fejs. :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Svaki Hyundai je na mene ostavio drastik plastik utisak.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Bila juče Kona u Delta sitiju, dosta bolje izgleda uživo a i od Stonica
Odgovori