Jaguar XF Estate & XFR-S

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Re: Jaguar XF Estate

Post od starac vujadin »

Pa, evo proveri preko neta...nema stvarno nikakvih bitnijih problema koji bi ga izdvojili. 2.7 dizel je slab i malo zastareo, naslednik 3.0 je bas dobar motor. Benzinci sto dobri, sto odlicni. Motor sa kompresorom u XF-R je super, ali je on 5.0. Mali dizel 2.2 isto hvale, ali se on tek pojavio.
XK ima vise faza u svojoj proizvodnji i kako je model stareo, tako je bio sve kvalitetniji. Ako gledas XK, onda moras da pratis godiste. Ne znam njegove faze napamet, ukopcaces to...
Proveri semu za uvozom iz Amerike, mozda bi mogli jeftinije da prodjete. Za XK sigurno, za XF ne znam, nisam pratio. ;)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pricao sam za poslednji model XK od 2007-e godine...
Pa lepo je sto se ne kvari,onda nema nekih minusa :)
XK me definitivno ne bi zanimao,a XF bi uzimao u DE,posto imam familiju tamo i ja bih isao da izaberem auto,ne uzimam nista na nevidjeno.
Ako uopste bude moguca realizacija te moje zamisli :) Trenutno je u fazi mastanja :D

Znam za 2.7 dizel,ide kao C 220 CDI recimo,oko 8.2-8.5s do 100-ke sto je sasvim fino,ali opet ne impresivno za V6 motor,a i sto je registracija kao za 3.0D koji ide za oko 7s i ne sumnjam da je u svemu bolji...
3.0i bih izbegavao samo zato sto bi to znacilo trpanje plina zbog moje velike kilometraze,a iskreno,to mi je smaranje ako moze da se zaobidje sa 2.7 ili 3.0 dizelom :)

Taj automobil me je najvise odusevio dizajnom zadnjeg dela i tehnicki najmodernijim enterijerom :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Mislim da bi bio (ces biti) najvise odusevljen kombinacijom udobnosti i upravljivosti.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Znam,video sam svuda na testovima da se bas dobro krece za auto od 1.8-2 tone...
Polako,dace Bog do leta da se menja :) Keva je vec odobrila kada je rekla: Jao,bas je dobar,svidja mi se ova sampanjac boja,eto,taman da kupis kada pocnes da radis. Ali mama,mogu da zamenim za moj. Pa sto ne zamenis?

U svakom slucaju,posto je vec tema o XF-u,evo ga restilizovani za 2012... Ne znam jos sta da mislim...
Ovi Rover farovi mi ne mirisu na dobro...

http://www.youtube.com/watch?v=h2Ma59lcscM
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ma sta dodati...prelep je auto :doubleup:
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Meni je restilizovani jos malo lepsi zbog ispeglanih prednjih farova, kao kod novog XJ.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Au predobar je :doubleup:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika
Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

starac vujadin napisao:Meni je restilizovani jos malo lepsi zbog ispeglanih prednjih farova, kao kod novog XJ.
Potpuno delim misljenje. Onaj kruzni deo mi je jedino ruzio ceo dizajn, sve ostalo je fantasticno. U Americi sam ih se dosta nagledao, zaista sjajno deluje auto. Sve manje od 3000 kubika po meni mu ne lezi, tj. pitanje je kako ce da se nosi sa tom karoserijom. A inace XK bas fino gubi na ceni, mogu se naci ne tako matori primerci u DE za pristojnu lovu. Jes da takva kola i generalno ne mogu da drze bog zna kakvu cenu nakon nekog perioda, ali mislim da je kod tog Jag-a bas izrazen taj pad. Pretpostavljam da je za XF malo bolja situacija sto se drzanja cene tice.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Meni je stari bas i lepsi zbog farova :)

Sto se cene tice i ja sam primetio da im puno pada.
Meni se cini da razlog postoji a da nije samo slaba potraznja.
Posete servisu i osiguranje su garantovano veoma skupi :zbunjen:
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Verovatno i nasledje starih vremena utice na cenu.
SlikaSlika
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Moguce...

Bas sad listam neke nemacke forume i nema nikakvih primedbi na dizelase (bar ih ja ovako na brzinu nisam nasao).
Kazu da su cene odrzavanja manje-vise iste kao za E klasu i A6 sa V6 dizelima.

E da..."menjac" je po meni malo tupavo resen tj. simpa je ali ne znam koliko je ovaj tockic praktican.

http://www.youtube.com/watch?v=cCLdsIUC ... re=related

Nekako mi je rucica prakticnija ili mozda tripujem...

U svakom slucaju ovo je auto "gospodin" u odnosu na konkurente iz nemacke trojke :doubleup:
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Po meni taj tockic nije ni mnogo bolje ni mnogo gore resenje od rucica, a i njih ima raznih, od joysticka na recimo BMW-u, ili male rucke pored volana u USA fazonu, isto elektronske (recimo na BMW 7 prosle gen, ili Merc GL-u, te sam vozio, sigurno da ima i u drugim vozilima), pa do jos uvek klasicne linijske rucice. Ono sto se meni ne svidja je svo to preterivanje sa dizajnom i komplikacijama, tockic se uvlaci i bude u ravni sa ostatkom armature kada se ne koristi. Ok izgleda, ali ono...stvarno kako sve vise gledam i sedam u vozila novije generacije vrlo je upitna pouzdanost tih sistema u svakodnevnoj eksploataciji. Kada se zna da je razvojni period sve kraci, testiranje takodje, a sistemi sve komplikovaniji. A da se ne ide u pricu o eksploataciji na duze staze, nakon recimo 7+ godina.
SlikaSlika
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa pazi,sam sistem tog tockica je smesan i nema tu sta mnogo da se povari,na sistemu sijalice. Dobije napon,sijalica se upali,dobije napon motor tockica,upali se :)
Kada pogledas,to je kao sto Navigacija kod mene izlazi kada se da kontakt... Osim sto je kod mene na C klasi to jos komplikovanije,posto otvara poklopac i vadi navigaciju,a jos posle moze da menja ugao po zelji i treba da pamti na koji si ga stavio.. Pa nisam jos cuo da se to nekome pokvarilo...
I XF-u pada isto cena. Imaju da se uzmu za 20.000e sa oko 100.000km,a novi su kostali oko 60-80.000e..

Floyd,pa bas je fora da ne bude vise "gospodin",nego da se modernizuje i privuce mladje kupce,otud svi ti gadgeti...
Iskreno,ono sto sam ja zapazio i sto me takodje dosta privlaci je B&W ozvucenje :)
Jbg,sta ces,lud sam za high tech sranjcima :D

http://www.youtube.com/watch?v=Z8DAdj0WuyA

Sta znam,kada ga sada opet gledam,svidjaju mi se novi farovi...

http://www.youtube.com/watch?v=QFXCb1EM ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=uY5vOvlv_As

Sta me je recimo odusevilo kod XJ modela je ovo:

http://www.youtube.com/watch?v=mm3EBBKV ... re=related

Stvarno su se uozbiljili sto se tice modernizacije i mi lajki :)

Karavan u DE ima da ide kao alva :D

I jedan duel:

http://www.youtube.com/watch?v=zGleo9Eg ... ure=relmfu
Poslednja izmena od Xepoj87 u 29 Feb 2012, 02:30, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Znas kako, neko vreme vec gledam sve te sisteme iz prve ruke sto bi se reklo, u praksi, i sve je to lepo na prvi pogled. Ali kada se zna koliko kilometara zice, koliko servomotora i aktuatora i ostalih elemenata se nalazi u sklopu koji je od vitalnog znacaja za upotrebu vozila, dolazi se do pitanja pouzdanosti svega toga. To je samo tockic, ali kada vidis sta je stampanih kola i elektronike ispod svega toga, vidis da to nije tako prosto i smesno kako se na prvi pogled cini.
Pogledaj samo na sta lici ono sto se zove saltalica po narodski na Audiju. Ekstra jednostavno, 7 polozaja, menjas ih samo, kad ono, medjutim. :P
Prikačeni fajlovi
Untitled.jpg
SlikaSlika
Odgovori