Jaguar XF Estate & XFR-S

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Jaguar XF Estate & XFR-S

Post od Geza »

Slika
Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Jaguar XF Estate

Post od Xepoj87 »

Dobar,dobar.
Samo da porade na pouzdanosti i ima da se prodaje kao blesav...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

I would make sweet sweet love to this car :toppoints:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Xepoj87 napisao:Samo da porade na pouzdanosti i ima da se prodaje kao blesav...
Zasto nije pouzdan...nisam upucen?
Meni je XF limuzina bas gotivan auto a nije ni tako skup kao polovnjak.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Sva Britanska kola su, sacuvo te Bog kvarljiva...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Nisam znao...
Iskreno se nisam ni zanimao za britance dok slucajno nisam zapazio XF na ulici pa pogledao po netu kako se krecu cene.
Postoji razlog sto su prilicno jeftini kao polovnjaci.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa da,a meni su iskreno brutalno lepi :)
I XF i XK i XJ... Imao je XK kupe da se kupi kada sam ja uzimao auto za 40.000e,ali sve sa preko 3.0 kubikazama(3.5 najmanja),a ja sam mogao da pazarim samo do 3.0 zbog registracije,a i svega ostaloga sto je za V6 i manje jeftinije... Da je 3.0,nategao bih caleta za tih 5.000e vise nego sto smo trebali da uzmemo A8 3.0 TDI,pa da ga ebem :D A XF je bio nov model,star svega nekoliko meseci i cene su bile paprene u bilo kojoj verziji... Vidim,sada ih ima ispod 30.000e,sto je vec skroz fina cena,ali opet,nepreporucljivo za nasu zemlju...
Jedino sto bih se zakopao u crno sa odrzavanjem.
ALi mi se generalno bas svidja njihov dizajn i fazon... Medjutim,dok ne krenem da zaradjujem svoje pare,nista od te egzotike :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

XF se od samog pocetka vrlo fino prodaje i ok je sto se tice pouzdanosti. Odlican je auto.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ako je pouzdan onda nema bolje kupovine u klasi (pricam za polovnjake).

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Sto se mene tice on bi mi bio prvi izbor sigurno u toj klasi. Mnogo je lepsi, interesantniji i udobniji od dosadne nemacke konkurencije, a moze po ekskluzivnosti da se uhvati u kostac i sa Maseratijem Quattroporte ili Aston Martinom Rapide, iako je dosta jeftiniji od njih npr...a moze i sa tzv. "kupeima sa 4 vrata" tipa CLS jer ima fastback liniju.
Ima odlicnu paletu motora, njegov enterijer je izvanredan (proglasen za najbolji enterijer u godini kada se pojavio). Sada imaju i odlicne dizelase u ponudi, a izbacili su i mali dizelas za one kojima je porez problem. Jeste da je to ispod nivoa Jaguara, ali ce se pribliziti novoh ciljnoj grupi.

Medjutim, sto se tice odrzavanja kod nas, to je muka i tesko da ce ih biti vise kod nas. XF je stvarno izvanredan auto, napravio je kvantni skok u odnosu na raniej Jaguare.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ne znam za BG, ali u NS ima jedan.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Pa, ima ih iu Beogradu par komada, ali je to jako, jako slabo, a nije auto koji je nedostizan za nase imucnije gradjane. Prvi problem je servisna mreza i cena odrzavanja i to je objektivno veliki problem. Drugi su predrasude ("nemci", "englezi"), a trece je nepoznavanje trzista i tog modela... Verovatno da ima onih sto su kupili Audi A6, Mercedes E ili BMW 5 ima onih koji su zeleli da kupe XF, ali odu linijom manjeg otpora i zavrse u njihovom slaonu i to je skroz razumljivo s obzirom na nedostatak servisa.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Pa svako ko ima para za malo bolje opremljen A6, E klasu ili seriju 5 moze da uzme i XF...
Jaguar je meni licno lepsi (ok, to je subjektivni osecaj) i definitivno je ekskluzivniji jer nije dostupan svima (zato sto ne postoje slabe klotare).
E sad, sigurno je da njegovo ime nosi malo skuplje servise i osiguranje :pardon:

Inace bas sad gledam u CH je 2011 prodato svega 269 komada XF, sto je smesna brojka u poredjenju sa serijom 5 (3193), E klasom (2241) i A6 (1661).
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Nemci imaju dominaciju u toj klasi i to ce uvek biti tako, a za Jaguarove kapacitete XF se odlicno prodaje. Nije ni bila namera da se on po prodaji trka sa nemackom trojkom. Rizikovali su time sto su prekinuli sa retro dizajnom i to im se isplatilo.
U Svajcarskoj nema nijednog posebnog razloga zasto neko ne bi imao petlju da kupi XF, ovde je situacija daleko losija.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ja vec poceo przenje oca za zamenu :D Danas sam gledao na YT filmice i sto vise gledam,to vise balavim :D
Jedan 2.7D ili 3.0D ili ako mora 3.0i bi mi skroz legao :)

Samo sto je frka ako crnke nesto,treba da se oteli covek dok saceka deo i slicno... A cene jedno 50% vece od Nemaca...Zajebano loma...

Starce,jesi siguran sto se tice pouzdanosti? Ja sam gledao za XK bas neke lose rezultate,pa sam kapirao da je i XF isto sranje,drugo pakovanje...
Odgovori