Jaksa, daleko da su prethodne generacije imale nekvalitetan materijal u enterijeru, ali po ovome što je napisano, mislim da su sad otišli korak više i da materijal odaje utisak da se sedi u skupljem automobilu, da ne kažem premium klasi, da me ne shvate pogrešno.
Mada, ovo je tek prvi utisak, pitanje koliko je čovek imao vremena da sve detaljno pogleda. Možda se organizuje neka prezentacija novog modela za članove HCS-a, a svakako da će novi Civic biti prisutan na godišnjem okupljanju kluba. Tako da, biće prilike da se auto pogleda uživo, možda i provoza. Pa ćemo uporediti sa tvojim (a i mojim).
@Floyd
Na jesen stiže novi 1.6 dizel, koji treba da parira 1.6TDI/HDI konkurenciji. Videćemo, ali kažu da će biti odličan.
Što se tiče performansi, ne zaboravi da ovo nisu turbo benzinici koji su sada preuzeli primat u ponudi mnogih proizvođača, kada su benzinski motori u pitanju. U pitanju su provereni 1.4 i 1.8 i-VTEC motori, koji su se odlično pokazali u prethodnoj generaciji i nema razloga da ih se odreknu. Nemam informaciju da Honda radi na nekom novom benzinskom motoru, znam samo za dizel, ali vrlo moguće da će u skorije vreme ponuditi i neki moderniji benzinac, sa turbinom.
EDIT: Evo malo više informacija o planovima Honde u naredne 3 godine, po pitanju motora...
http://news.drive.com.au/drive/motor-ne ... 1o5tn.html