Od kad sam podesio sve za kucanje poruka i prepoznavanje teksta, telefon je dobio konacnu ocenu - 9 kod mene. Prelep dizajn, ogroman ekran, lepih boja i brzog odziva, procesor i memorija dovoljno brzi da zadovolje i zahtevnije korisnike od mene.
Iako sam mislio da ga zamenim za N8, to se nece nikad desiti.

Android OS radi sjajno, sve je lepo, sinhronizovano.
Mozda zahteva vise podesavanja od Simbijana, ali zato kad se sve podesi radi brze i tecnije.
Ovo pisem kao veliki fan Simbijana i Nokije.
Zanimljiv podatak koji sam dobio u Komtrejdu: ako se sa telefona zele gledati/pustati HD filmovi memorijska kartica mora biti minimum klasa 6. Navodno se ne moze pustiti ako je niza klasa, nesto oko brzine citanja. Neko strucniji ce znati bolje da objasni.
To vazi i za druge telefone. Pa eto, ako neko hoce da uzme vecu memorijsku, sa namerom da gleda HD filmove, da zna.
Inace, u Komtrejdu koji je uvoznik SE telefona Arc S kosta 54000 dinara! :trljamoci:
Na oglasima se prodaje za 300-350e zavisno koliko je koristen, da li je iz Vipa ili Telenora, ima li ili nema garanciju. Objektivno mu je cena tu negde izmedju, oko 400-450e, sa dve godine garancije naravno.
Uzeo sam ga za 1din u Vipu, uz najveci postpaid 2000 paket, koji je mesecno 4100din.
Mislim da je telefon super opcija - realna. Galaxy S2 je bolji u pojedinim segmentima za nijansu od njega, ali ne toliko da mu doplata u istom paketu bude 17000din. Nekih 5000din je maksimalna i objektivna doplata po meni koju treba platiti za S2 u ovom paketu.
Zamerke:
- nije beli :smesko: . Mislim da bi mu bela boja vise odgovarala, na zalost nema je u Vipu.
Videcu da li je neka realna cena maske, pa da kupim belu.

- nema fabricki speed dial. Lako resivo instaliranjem neke aplikacije.
- kamera je suvise blizu gornjoj ivici, tako da se prsti pri snimanju/fotografisanju udaljavaju od telefona, pa nije lako mirno i cvrsto drzati telefon.
Pohvale:
- Android OS
- aplikacija za kamere po otadzbini
- mogucnost instalacije iGO navigacije
- IMDb aplikacija [filmofil sam, i volim da sam u toku sa filmografijom, sto mi je olaksano ovom aplikacijom i "notify me" opcijom
- glasovan pretraga na Google-u [pritisnem taster, kazem, i on pronadje]