Grande Punto problem sa pedalom gasa
Re: Grande Punto problem sa pedalom gasa
Meni nije jasno kako je pedala bila propala i nije se vraćala, a problem je bila klapna. To kao da je karburatorski motor pa da su klapna i pedala u mehaničkoj vezi 

i meni cudno to isto zato i kazem da prvi put cujem za takav problem, da nije spomenuo pedalu simptomi bi bili logicni za klapnu gasa jer sam imao slican problem ali ovako bas cudno
Verovatno privremeno rešeno jer koliko čitam Fiat je uradio opoziv kućišta leptira (iliti klapne) i zamenio za novi model jer se upravo dogadjalo to što je opisano.
Juče pročitao u opisu uputstva dijagnostike /Wurth /, pominju se odredjena godišta ali se nisam udubljivao.
Sada kada radi ja bih posetio ovlašćeni servis i tražio da prema broju šasije potraže i pogledaju da li je konkretni auto ugrožen.
Koji je novi model ako može na moj Fiat? da zamenim klapnu?
ovlašćeni servis i tražio da prema broju šasije
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Imaš i takvih verovao ili ne, Puntov/Fiatov 1.2 8V isto nije karburatorski motor a klapa gasa mu svejedno vezana sajlom sa leptirom gasa.Dare4x4 napisao: 24 Sep 2023, 20:41 Meni nije jasno kako je pedala bila propala i nije se vraćala, a problem je bila klapna. To kao da je karburatorski motor pa da su klapna i pedala u mehaničkoj vezi![]()

Ima ih...Volvoi svi sa LH ubrizgavanjem, BNWi sa LH i Jetronic ubrizgavanjem,Mercedes Sprinter neki modeli, Reno Klio, Twingo, VW Digifant, Poršei LH, Rols Rojs neki...gotovo svi Monomotronic ubrizgavanje.
Nije tako retko ali nemaju problem sa pedalom gasa kako je opisano.
Nije tako retko ali nemaju problem sa pedalom gasa kako je opisano.
obican punto da ali kod grande punta nije tako, cak ni polozaj leptira nije isti, kod gp stoji horizontalno i pozadi dok je kod klasicnog punta na vrhu glave vertikalno kao karburatorSaša napisao: 26 Sep 2023, 08:47
Imaš i takvih verovao ili ne, Puntov/Fiatov 1.2 8V isto nije karburatorski motor a klapa gasa mu svejedno vezana sajlom sa leptirom gasa.![]()