Putevi Transfagarašan i Transalpina Rumunija

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Boss
Reactions:
Pridružio se: 20 Apr 2023, 22:00

Re: Putevi Transfagafašan i Transalpina Rumunija

Post od Boss »

dragvorl napisao: 31 Okt 2023, 12:40
Boss napisao: 31 Okt 2023, 10:23 Da li možeš da napišeš nešto i o ruti / planu puta?
Pretpostavljam da je najbolje noćiti negde blizu npr Sibinj, pa onda ujutru u vozanje?
Da li je dovoljan jedan dan za oba puta?
Dovoljan je jedan dan ako se krene na vreme ujutro, mada ce te onda zakaciti saobracaj kasnije. Recimo bolje ujutro rano Transfagarasan, a kasnije Transalpina, jer je tamo slabiji dosta saobracaj.
Mi smo ovde spavali, dobar hotel oko 70ak eura.
https://maps.app.goo.gl/693Q4vo4zcbaV4Ek8
Hvala!

Da li je svejedno kojim smerom se voze oba puta?
Da li je Sibinj dobar za polaznu tačku, pa da se transfagarasa vozi sever - jug, a transalpina jug - sever i nazad u Sibinj?
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Putevi Transfagarašan i Transalpina Rumunija

Post od dragvorl »

Ne bih rekao da smer ima neki znacaj, ali to je ovako licna impresija, necu da dam pogresnu info. Ovaj grad sto si naveo deluje korektne pozicije. Ne znam kakvo je stanje sad sto se guzvi tice, sezona je pocela, pa je verovatno malo gusci saobracaj. Gledaj da krenes sto pre, jer kad se nadje neko "oprezan" ko vozi 40 ocas se nakupi kolona i tesko je preticati.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Za vikend, moj direktor je otišao motorom na ovaj trans nešto. Sada me zvao, vratio se, sutra prenosi utiske.

TapaT

Korisnikov avatar
Darko.medino
Reactions:
Pridružio se: 02 Nov 2023, 18:58
Garaža: Mazda cx5 , Kawasaki GTR 1400
Kontakt:

Re: Putevi Transfagafašan i Transalpina Rumunija

Post od Darko.medino »

Boss napisao: 16 Jun 2024, 14:21
dragvorl napisao: 31 Okt 2023, 12:40
Boss napisao: 31 Okt 2023, 10:23 Da li možeš da napišeš nešto i o ruti / planu puta?
Pretpostavljam da je najbolje noćiti negde blizu npr Sibinj, pa onda ujutru u vozanje?
Da li je dovoljan jedan dan za oba puta?
Dovoljan je jedan dan ako se krene na vreme ujutro, mada ce te onda zakaciti saobracaj kasnije. Recimo bolje ujutro rano Transfagarasan, a kasnije Transalpina, jer je tamo slabiji dosta saobracaj.
Mi smo ovde spavali, dobar hotel oko 70ak eura.
https://maps.app.goo.gl/693Q4vo4zcbaV4Ek8
Hvala!

Da li je svejedno kojim smerom se voze oba puta?
Da li je Sibinj dobar za polaznu tačku, pa da se transfagarasa vozi sever - jug, a transalpina jug - sever i nazad u Sibinj?
Paaa , zapravo i jeste .. ides do grada Ramnica Valcea...tu spavas i odatle napadas TF... Vozis gore do grada Sebes ... Sebes je tacka odakle napadas TA... TA je jedan juzni deo , ali ako ovako vozis imas opciju da odvozas najlepsi put na svetu : Sebes - Novaci.. od sebesa mozes , ako krenes ujutru ranije da trknes do Turde ( 80 km ) , i obidjes najpoznatiji rudnik soli Salina de Turde ...onda se vratis do Sebesa i rokas TA...
Odgovori