Znam da je drugar pre par dana u Mladenovcu radio remont letve na 308 ( iz 2009 ) i da su mu tamo posle rastavljanja rekli da su dva zuba te letve oštećena i da nema smisla reparirati tu letvu ( jer to neće rešiti problem sa ta dva zuba ), pa su mu našli neku drugu polovnu i nju reparirali i sve ga je došlo 250 evra ( onu njegovu letvu sa dva oštećena zuba su mu vratili ).
A ja sam baš veoma davno imao problem da mi je posle podešavanja optike volan bio malo zakrenut ulevo ( 5-10% ), ali su posle to rešili na optici. To kod tebe ili su neke greške sa dužinom krajeva spone ( da li su iste leva i desna, pojma nemam ), a mislim da tu postoji i produžetak kraja spone ( jednom sam menjao desni produžetak na 308 ) ili je neko loše "složio letvu".
Sećam se da sam se kao dete "igrao" sa letvom kod nekog prastarog Volvoa i bukvalno si mogao veoma lako ( odvrtanjem dva šrafa od 8 mm ) da oslobodiš poklopac koji drži oprugu, a koja drži napetim plastični deo koji pritišće "spoj zuba" letve volana i poprečnog dela mehanizma. I kada bi izvadio tu oprugu i plastiku, više ne bi postojao bilo kakav pritisak na spoj zuba, bilo je slobodno i mogao si da okreneš volan kako hoćeš ( bez da se zakreću točkovi ). Bilo bi lepo da je kod tebe tako banalno rešenje.