Kupujem: Auto za Svaju

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Re: Kupujem: Auto za Svaju

Post od motorista »

Koncentrisao bih se na »Fiatov« motor, benzinac 1,2 8v »Fire« ili turbo-dizel 1,3 8v »JTD« - možda pre dizel, moguće da je navikla na njih - u lepo očuvanom »500« ili »Ipsilonu«. Bilo ih je i u »Fordu Ka«, a dizel je, od atraktivnijih, i u »Alfi Mito« i »Suzukiju Svift«... da ne nabrajamo sad, na desetine modela imaju te motore.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Dizel obavezno, verujem da prelazi barem 30 40 hiljada godisnje.

Inace, neki lep yaris ako ima, trajat ce vecito ako je limarijski zdrav.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

30-40k godisnje, to je mnogo i za zapadne standarde pogotovo za zenu vozaca
Korisnikov avatar
paliic
Reactions:
Pridružio se: 20 Okt 2016, 09:33

Kupujem: Auto za Svaju

Post od paliic »

Kakvih 30 hiljada, cenim 6-7 hiljada plafon

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Objasnite ženi-vozaču navikloj na turbo-dizel da sada mora da kreće sa mesta na 3% drugačiji način i dođite ovde da se pohvalite dok vam svi aplaudiramo. :)

Valjda je jasno da sam zato pomenuo dizel. :)

A »JTD« je možda i najnezahtevniji turbo-dizel za održavanje, time i najsmisleniji za te male kilometraže koje objektivno jesu za benzinca.
Korisnikov avatar
paliic
Reactions:

Post od paliic »

motorista napisao:Objasnite ženi-vozaču navikloj na turbo-dizel da sada mora da kreće sa mesta na 3% drugačiji način i dođite ovde da se pohvalite dok vam svi aplaudiramo. :)

Valjda je jasno da sam zato pomenuo dizel. :)

A »JTD« je možda i najnezahtevniji turbo-dizel za održavanje, time i najsmisleniji za te male kilometraže koje objektivno jesu za benzinca.
Hahah skroz tačno i logično

Korisnikov avatar
paliic
Reactions:

Post od paliic »

A šta bi ste rekli za KIA Sportage 1.7 CRDI??
Imamo li iskustva na forumu?
Nudi nam se jedna, 2014. godište, pravih 200kkm, kupljen nov u Srbiji, poznat vlasnik i istorija auta.
I baš joj se sviđa :) hit
Mislim je to KIA/Hyundai motor i da nema plivajući Slika

Korisnikov avatar
meidling
Reactions:
Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
Garaža: Volvo XC90 II D4

Post od meidling »

Odličan.Ja sam bio prezadovoljan.Kupio sam novu 2015 i prodao je prošle godine sa 75.000 km.Nikad sa njom nisam imao ni najmanji problem.Umerena potrosnja.Evo na primer relacija Beč-Halkidiki i nazad I plus voznja u lokaluSlika

Gesendet von meinem SM-N975F mit Tapatalk

Volvo XC90 II D4
Korisnikov avatar
paliic
Reactions:

Post od paliic »

Hvala na informaciji. U ovom slučaju se radi o autu koji je prešao 200 hiljada

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Pa nije to nikakva km ako je auto odrzavan, samo ne znam kakav je kvalitet tog auta i kako izgleda npr. enterijer posle te km.
Pre neki dan vozim q7 2020. god. koji je presao 210.000 vozen 90% na auto putu, auto je kao nov bukvalno imao 2 vlasnika, zagledam detalje u enterijeru, apsolutno ni jedan jedini ne odaje km vecu od npr. 100k, sve perfektno ocuvano ali i sam auto je kvalitetno uradjen, spolja isto kao nov ali dobro garaziran mada i 4 godine nisu nista sto bi moglo uticati na izgled ako nema fizickih ostecenja.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Verovatno je još u garanciji, tih 4 godine je nov auto u tom smislu da ne bi smeo unutar garancije da pokaže probleme spolja bilo limarije bilo laka. A unutra i nije moglo da se mnogo pohaba za 4 godine, kilometraža ne igra tu neku ulogu pogotovu kada se auto pretežno koristi na auto putu.
A auto još i garažiran što je velika prednost u očuvanju fabričkog stanja.

U toj klasi cene se očekuje osim kvaliteta sklapanja i da je sam materijal izrade enterijera kvalitetan. Q7 i treba da bez napora podnese tih 4 godine, da se ništa ne primećuje.

Ranije je garancija podrazumevala 12 godina (kod nekih i skraćena na 8 godina) na taj spoljni izgled, lim+lak, ne znam kako je sada praksa.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Audi je ipak 2019. a sto se garancije tice mislim da je bila 3. godine ili 120k km a tako pise i sad na sajtu porsche srbija ali nebitno pohabanost svakako ne podleze garanciji a u pravu si da i nije ocekivano neko habanje za ovo vreme kod skupljih brendova a vidjao sam kola iste starosti a manje km ali unutra vec debelo pohabana naravno jeftiniji brendovi zato i kazem za pomenutu kiu da ta km nije nista ako je auto ocuvan i dobro odrzavan. To zavisi i dosta od onog ko vozi auto ali naravno i samog kvaliteta auta.
Korisnikov avatar
paliic
Reactions:

Post od paliic »

Kako vam izgleda?

http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... lounge-jbl

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

U punto III tj verzije posle 2012. su isla dva motora sa 55 i 62kw, stim sto je taj od 62 za izbegavanje zbog dizni a ovaj 59 nikad cuo da postoji, to je neka greska pa treba proveriti koji je od ova dva pomenuta ako je 62 ne savetujem kupovinu a 55 je dobar jer je to stara verzija motora jos od pocetka proizvodnje.
Korisnikov avatar
paliic
Reactions:

Post od paliic »

Da, znam, ja sam vozio novog od 75 ks i to su motori za kodnom oznakom 199A. Nisam odmah u oglasu obratio pažnju na snagu. Trebalo bi da je glavna razlika u odnosu na slabiji, da jači motor od 90 ks ima turbinu promenljive geometrije.
I meni se kada je izašao iz garancije javio prob sa jednom diznom (znao je malo da secne u vožnji). Dugo sam ga vozio tako i prodao ga, a koliko znam da se i dan danas vozi bez problema.
Glavni je problem što se ovi auti sa placa ne mogu probati jer nisu registrovani. S druge strane povesti majstora koji bi ga pregledao van Beograda je gotovo nemoguće.

Odgovori