Kupujem: Auto za Svaju
Re: Kupujem: Auto za Svaju
Koncentrisao bih se na »Fiatov« motor, benzinac 1,2 8v »Fire« ili turbo-dizel 1,3 8v »JTD« - možda pre dizel, moguće da je navikla na njih - u lepo očuvanom »500« ili »Ipsilonu«. Bilo ih je i u »Fordu Ka«, a dizel je, od atraktivnijih, i u »Alfi Mito« i »Suzukiju Svift«... da ne nabrajamo sad, na desetine modela imaju te motore.
Dizel obavezno, verujem da prelazi barem 30 40 hiljada godisnje.
Inace, neki lep yaris ako ima, trajat ce vecito ako je limarijski zdrav.
Inace, neki lep yaris ako ima, trajat ce vecito ako je limarijski zdrav.
30-40k godisnje, to je mnogo i za zapadne standarde pogotovo za zenu vozaca
Kupujem: Auto za Svaju
Kakvih 30 hiljada, cenim 6-7 hiljada plafon
Sent from my iPhone using Tapatalk
Objasnite ženi-vozaču navikloj na turbo-dizel da sada mora da kreće sa mesta na 3% drugačiji način i dođite ovde da se pohvalite dok vam svi aplaudiramo.
Valjda je jasno da sam zato pomenuo dizel.
A »JTD« je možda i najnezahtevniji turbo-dizel za održavanje, time i najsmisleniji za te male kilometraže koje objektivno jesu za benzinca.

A »JTD« je možda i najnezahtevniji turbo-dizel za održavanje, time i najsmisleniji za te male kilometraže koje objektivno jesu za benzinca.
Hahah skroz tačno i logičnomotorista napisao:Objasnite ženi-vozaču navikloj na turbo-dizel da sada mora da kreće sa mesta na 3% drugačiji način i dođite ovde da se pohvalite dok vam svi aplaudiramo.![]()
A šta bi ste rekli za KIA Sportage 1.7 CRDI??
Imamo li iskustva na forumu?
Nudi nam se jedna, 2014. godište, pravih 200kkm, kupljen nov u Srbiji, poznat vlasnik i istorija auta.
I baš joj se sviđa
hit
Mislim je to KIA/Hyundai motor i da nema plivajući
Imamo li iskustva na forumu?
Nudi nam se jedna, 2014. godište, pravih 200kkm, kupljen nov u Srbiji, poznat vlasnik i istorija auta.
I baš joj se sviđa

Mislim je to KIA/Hyundai motor i da nema plivajući

- meidling
- Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
- Garaža: Volvo XC90 II D4
Odličan.Ja sam bio prezadovoljan.Kupio sam novu 2015 i prodao je prošle godine sa 75.000 km.Nikad sa njom nisam imao ni najmanji problem.Umerena potrosnja.Evo na primer relacija Beč-Halkidiki i nazad I plus voznja u lokalu
Gesendet von meinem SM-N975F mit Tapatalk

Gesendet von meinem SM-N975F mit Tapatalk
Volvo XC90 II D4
Hvala na informaciji. U ovom slučaju se radi o autu koji je prešao 200 hiljada
Pa nije to nikakva km ako je auto odrzavan, samo ne znam kakav je kvalitet tog auta i kako izgleda npr. enterijer posle te km.
Pre neki dan vozim q7 2020. god. koji je presao 210.000 vozen 90% na auto putu, auto je kao nov bukvalno imao 2 vlasnika, zagledam detalje u enterijeru, apsolutno ni jedan jedini ne odaje km vecu od npr. 100k, sve perfektno ocuvano ali i sam auto je kvalitetno uradjen, spolja isto kao nov ali dobro garaziran mada i 4 godine nisu nista sto bi moglo uticati na izgled ako nema fizickih ostecenja.
Pre neki dan vozim q7 2020. god. koji je presao 210.000 vozen 90% na auto putu, auto je kao nov bukvalno imao 2 vlasnika, zagledam detalje u enterijeru, apsolutno ni jedan jedini ne odaje km vecu od npr. 100k, sve perfektno ocuvano ali i sam auto je kvalitetno uradjen, spolja isto kao nov ali dobro garaziran mada i 4 godine nisu nista sto bi moglo uticati na izgled ako nema fizickih ostecenja.
Verovatno je još u garanciji, tih 4 godine je nov auto u tom smislu da ne bi smeo unutar garancije da pokaže probleme spolja bilo limarije bilo laka. A unutra i nije moglo da se mnogo pohaba za 4 godine, kilometraža ne igra tu neku ulogu pogotovu kada se auto pretežno koristi na auto putu.
A auto još i garažiran što je velika prednost u očuvanju fabričkog stanja.
U toj klasi cene se očekuje osim kvaliteta sklapanja i da je sam materijal izrade enterijera kvalitetan. Q7 i treba da bez napora podnese tih 4 godine, da se ništa ne primećuje.
Ranije je garancija podrazumevala 12 godina (kod nekih i skraćena na 8 godina) na taj spoljni izgled, lim+lak, ne znam kako je sada praksa.
A auto još i garažiran što je velika prednost u očuvanju fabričkog stanja.
U toj klasi cene se očekuje osim kvaliteta sklapanja i da je sam materijal izrade enterijera kvalitetan. Q7 i treba da bez napora podnese tih 4 godine, da se ništa ne primećuje.
Ranije je garancija podrazumevala 12 godina (kod nekih i skraćena na 8 godina) na taj spoljni izgled, lim+lak, ne znam kako je sada praksa.
Audi je ipak 2019. a sto se garancije tice mislim da je bila 3. godine ili 120k km a tako pise i sad na sajtu porsche srbija ali nebitno pohabanost svakako ne podleze garanciji a u pravu si da i nije ocekivano neko habanje za ovo vreme kod skupljih brendova a vidjao sam kola iste starosti a manje km ali unutra vec debelo pohabana naravno jeftiniji brendovi zato i kazem za pomenutu kiu da ta km nije nista ako je auto ocuvan i dobro odrzavan. To zavisi i dosta od onog ko vozi auto ali naravno i samog kvaliteta auta.
Kako vam izgleda?
http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... lounge-jbl
http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... lounge-jbl
U punto III tj verzije posle 2012. su isla dva motora sa 55 i 62kw, stim sto je taj od 62 za izbegavanje zbog dizni a ovaj 59 nikad cuo da postoji, to je neka greska pa treba proveriti koji je od ova dva pomenuta ako je 62 ne savetujem kupovinu a 55 je dobar jer je to stara verzija motora jos od pocetka proizvodnje.
Da, znam, ja sam vozio novog od 75 ks i to su motori za kodnom oznakom 199A. Nisam odmah u oglasu obratio pažnju na snagu. Trebalo bi da je glavna razlika u odnosu na slabiji, da jači motor od 90 ks ima turbinu promenljive geometrije.
I meni se kada je izašao iz garancije javio prob sa jednom diznom (znao je malo da secne u vožnji). Dugo sam ga vozio tako i prodao ga, a koliko znam da se i dan danas vozi bez problema.
Glavni je problem što se ovi auti sa placa ne mogu probati jer nisu registrovani. S druge strane povesti majstora koji bi ga pregledao van Beograda je gotovo nemoguće.
I meni se kada je izašao iz garancije javio prob sa jednom diznom (znao je malo da secne u vožnji). Dugo sam ga vozio tako i prodao ga, a koliko znam da se i dan danas vozi bez problema.
Glavni je problem što se ovi auti sa placa ne mogu probati jer nisu registrovani. S druge strane povesti majstora koji bi ga pregledao van Beograda je gotovo nemoguće.