No kada idem negde dalje uvek pun rezervoar i tako i dopunjavam. Dakle - nisam baš najgori od sve đece ovde.
Moj matori je opet drugačiji, on uvek ima pun rezervoar benzina.

Zajebeš se, jer veruješ bordu. Bord ti kaže imaš goriva za 200km, a tvoja destinacija je na 30-40km. Pomisliš, nema nikakve frke. I onda kreneš da se penješ, i samo gledaš kako rapidno pada cifra, dok si trepnuo padne ispod 100, a prešao si tek par kilometara uzbrdo. To ne znači da si potrošio 100km goriva već da je bord prilagodio procenu novoj potrošnji. Tu treba imati hladnu glavu i znati da će isto tako u silasku potrošnja ići na drugu stranu.pedja napisao: 15 Feb 2025, 14:40 Kako?!?!
Da li je moguće da ljudi negde kreću bez dovoljno goriva. Posebno tokom zime, i u "nedođijama", kada možeš ostati negde na putu zavejan i sl?
Ma samo usađena loša navika iz vremena puno manjih primanja, kada se plata (uz to i jedina u porodici tada) bukvalno razvlačila do prvog do prvog i kada je bilo puno sipati/potrošiti odjednom za ceo rezervoar. No čak i kada sam jedno vreme imao potpuno besplatno gorivo bez ograničenja (firma plaćala sve, bez obzira da li je potrošeno za poslovne ili privatne potrebe) - opet sam sipao tako... No sa plinom se eto ponašam drugačije.nidza napisao: 15 Feb 2025, 14:51 Šta tačno dobiješ time što 3x češće ideš na pumpu nego što bi inače, da sipaš pun svaki put?