Zastarelost pokretanja i vođenja prekršajnog postupka

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: O presretačima

Post od Grujic »

dragvorl napisao:A o cemu se radi kada je Grujic pomenuo da se dva puta moze izbegavati urucenje?
Ko sto su rekli, dva poziva mozes bez birge da ne primis, znaci ne primis uopste, a posle treceg moze da dolazi policija, lupaju fiktivnu adresu.. A pominje se i ovo pozivanje preko oglasne table mada sam za to cuo vise varijanti, da se to ne radi za prekrsaje, i da ipak pre oglasne table mora MUP da utvrdi da trzene osobe nema na prijavljenoj adresi.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Re: Zastarelost pokretanja i vođenja prekršajnog postupka

Post od cozmo »

Pozivanje na tabli su izvrsenja tipa infostan, dugovanja i slicno.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

To nije pozivanje nego način da se uruči rešenje, ne mogu te pozvati preko oglasne table.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Bilo je reci upravo o pozivanju...
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

A sta je sa onim da se period zastare po novom zakonu smanjuje na godinu dana?

Sent from my Samsung using Tapatalk
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Nema to veze sa novim ZOBS-om ako na to mislis, to regulise drugi zakon. A na netu sam citao da postoji predlog da se vremena zastare produze tj duplirao... Nece to skoro, al ako bude tesko da ce iko vise regularno dohvatiti zastaru.
Korisnikov avatar
Modesty
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:28
Garaža: 207 1.4 HDI

Post od Modesty »

Pajo, pomozi i meni... Ako sam posle podnosenja prekrsajne prijave promenila adresu, gde salju poziv: na novu ili adresu iz vremena prekrsaja (zivim i dalje na staroj, a prijavljena sam na drugu)...?
Dve godine od prekrsaja mi istice 01.07.2012....
Kada je neko glup, ne možete mu to ni dokazati... D. Radović
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Imam i ja nesto da pitam, prosle godine negde u aprilu 2011. sam napravio prekrsaj (vozio bez kacige), pandur mi je napisao kaznu na onom njihovom formularu i dao mi uplatnicu da uplatim 5000 din.

Nije mi nista stizalo do negde decembra 2011. kad mi je stiglo da nisam platio i da platim 5000 + 800din troskove. Ako mi nista vise ne stigne ili mi stigne jos jednom to isto do aprila sledece godine, onda ne moram da platim a?
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
igorche20
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:34

Post od igorche20 »

Sto se tice tih mandatnih kazni, tipa 5 soma za pauka, 5 soma za ovo, 3 soma za ono, kazna za vremensko prekoracenje parkiranja u zoni itd. Dovoljno je da se uplati na njihov racun 500 kinti i to je to. Proverena info :mrgreen:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Modesty, ako sam dobro razumeo policija (i sud) imaju jednu tvoju adresu, a ti si na drugoj koju nemaju. Ako je tako sva je prilika da ne mogu da te nađu i da će zastariti jer ima još dva meseca. Ugl, ako te neko pita jel si ti Jelka reci "Jok more ja sam Modesty" :D

Gagi, tebi izvršenje zastareva sledećeg aprila i ima još dovoljno vremena da ti novčanu pretvore u zatvorsku kaznu. Budi spreman da, ako ti dođe da se javiš tad i tad na izdržavanje zatvorske kazne, odma platiš.

Postoji inicijativa da se promeni Zakon o prekršajima, kao osnovni zakon kojim je regulisan prekršajni postupak, i da se produži rok zastarelosti, ali mislim da nije još u proceduri.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Znaci ipak najbasmo, posto se uvek usvoji sve sto ce obicnom gradjaninu otezati izbegavanje globe :)
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

paja napisao: Gagi, tebi izvršenje zastareva sledećeg aprila i ima još dovoljno vremena da ti novčanu pretvore u zatvorsku kaznu. Budi spreman da, ako ti dođe da se javiš tad i tad na izdržavanje zatvorske kazne, odma platiš.

Postoji inicijativa da se promeni Zakon o prekršajima, kao osnovni zakon kojim je regulisan prekršajni postupak, i da se produži rok zastarelosti, ali mislim da nije još u proceduri.
cek, cek, cek...

Meni je krajem aprila prosle godine, ili bese kraj marta (kad je bio sajam automobila), pisao kaznu 5000 za nepropisno parkiranje. Nista mi nikada vise nije stiglo, nikakav opomena, poziv itd...

kako oni meni tu kaznu od 5000 za saobracajni prekrsaj koji cak ne nosi ni bodove mogu da obrnu u zatvorsku?
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Grujic napisao:Znaci ipak najbasmo, posto se uvek usvoji sve sto ce obicnom gradjaninu otezati izbegavanje globe :)

Paradoksalno je ali istinito. Ispašće da je rok apsolutnog zastarevanja za prekršaj isti kao za najblaža krivična dela. Sve če da urade da olakšaju sebi nerad.

@ NexT Naplata prekršaja nije nešto što ja radim i dosta toga pišem prisećajući se, ali koliko se sećam kod svih rekršaja novčana kazna može biti zamenjena zatvorskom do dal beše 60 dana max po sistemu valjda 1000 dinara 1 dan.

Stalno zaboravljam da skrenem pažnju na nov zakon o prebivalištu koji je digao gadnu frku pre neki mesec jer su njime predviđene gadne novčane kazne za lažno prebivalištre tj. neprijavljivanje na novoj adresi.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Koliko gadne? :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

:google:

Da li od 50.000 do 500.000 dinara? Nisam siguran to će pre znati neko ko muči podstanarsku muku jer su podstanari najugroženiji tim zakonom.
Odgovori