Registracione nalepnice - kako i gde ih postaviti?
Re: Saobraćajne dozvole
Ja poprilicno sizim od tih nalepnica za soferku. Ne znam zasto moraju da uvek koriste neko neodlepljivo lepilo, tako da uvek bude dzumbus kad se skida.
Aj ove nalepnice sto stoje po godinu dana jos i nekako, al recimo vinjeta za austriju, ili sloveniju kad je kupis za par dana pa zalepis na staklo...
Aj ove nalepnice sto stoje po godinu dana jos i nekako, al recimo vinjeta za austriju, ili sloveniju kad je kupis za par dana pa zalepis na staklo...
Tad je prvo zalepiš na ruku i farmerke pa tek onda na staklo i mnogo će se lakše skinuti posle.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Bolje za farmerke, da ne bude depilacije ili crvenila 

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Još bolje na transparentnu foliju pa onda na staklo. Tako se u slučaju zamene šoferke nalepnica može odlepiti i prebaciti na novu.
Kada smo kod nalepnica, još nešto za automobilske estete, da ne kažem picajzle.
S obzirom da je iz kabine zbog nagiba i oblika stakla teško proceniti idealno mesto za nalepnicu, za šta je dokaz veliki broj ukrivo, previsoko ili prenisko zalepljenih nalepnica, pojavljuje se potreba da se taj ogromni problem reši. Pre lepljenja treba zalepiti vizitku ili nešto drugo što je po veličini približno nalepnici na spoljni deo šoferke na mesto na kome želimo da bude nalepnica, a potom je iz kabine lako nalepnicom naciljati to mesto.
Kada smo kod nalepnica, još nešto za automobilske estete, da ne kažem picajzle.

Ja sam skinuo nalepnicu da mi soferka ne lici na novogodisnju jelku... i ne volim da mi blokira nesto vidik... zamislite za 3-4 godine drvo od nalepnica... hit...
Inace, ovogodisnja nalepnica mi je nekako shit uradjena u odnosu na proslu... sva je nesto njanjava... al zalepio sam je normalno bez muke...
Inace, ovogodisnja nalepnica mi je nekako shit uradjena u odnosu na proslu... sva je nesto njanjava... al zalepio sam je normalno bez muke...
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Ne razumem poentu te registracione nalepnice...to izgleda ima samo u Srbiji.
Sto se vinjeta tice nije mi problem i uz pomoc zileta se skidaju ko od sale. Svajcarska moze i prstima da se skine
Sto se vinjeta tice nije mi problem i uz pomoc zileta se skidaju ko od sale. Svajcarska moze i prstima da se skine

- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Ja sam sve vinjete, mislim za četiri države, skidao prstima i to veoma lako, ali odmah nakon putovanja. Verovatno kada zapeku posle godinu ili više ide teže.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
I meni se ne svidja fazon sa nalepnicom, al kad su to vec uveli mora da se tesko skida zbog zloupotreba...
Svajcarci su lepo napravili tj. skida se lako i ne ostavlja lepak na staklu ali je tako napravljena da je nemoguce skinuti bez da se pocepa na vise delova (time sprecavaju zloupotrebu).

Kako se vuce, cepa se po ovim krugovima
Slovenacka smara jer ostavlja lepak na staklu i tu zilet resava problem.

- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Sve one imaju perforaciju za cepanje pri skidanju, e sad, da li su krugovi ili u "X", isto je.
Moguce mada ja Slovenacku skinem u celosti a lepak ostane na staklu 

Meni je švajcarska vinjeta do sad zadavala najveće muke - nju sam najviše strugao i skidao delić po delić. Mislim da je problematična jer stoji po godinu dana zalepljena, a naravno uvek se potrefi da je menjam u januaru/februaru kad je baš hladno.Floyd napisao:Svajcarci su lepo napravili tj. skida se lako i ne ostavlja lepak na staklu ali je tako napravljena da je nemoguce skinuti bez da se pocepa na vise delova (time sprecavaju zloupotrebu).
Ja inače koristim sledeće sredstvo - skinem nalepnicu koliko mogu, a ostatak dobro istrljam sredstvom za pranje šoferšajbne, malo samo nanesem na maramicu i skida se sve bez problema, ne ostaje lepak.
Floyd napisao:Svajcarci su lepo napravili tj. skida se lako i ne ostavlja lepak na staklu ali je tako napravljena da je nemoguce skinuti bez da se pocepa na vise delova (time sprecavaju zloupotrebu).
Uf, pa ne znam bas ja moju prekljuce skidao i nije bas da nije ostala muzga od lepila

Mislim da se previse loze oko zloupotrebe i zastite.
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Skidao sam je pre neku nedelju kad sam stavljao novu i kod mene je islo manje-vise bez problema.
Skine se rukom, jedino smara sto je plastificirana pa puca i van onih perforacija.
Inace je veoma jeftina i ne znam kako nekog ne mrzi da pomislja na zloupotrebu
Skine se rukom, jedino smara sto je plastificirana pa puca i van onih perforacija.
Inace je veoma jeftina i ne znam kako nekog ne mrzi da pomislja na zloupotrebu

Odakle vam zileti? Nije valjda da neko i dalje koristi one old school brijace? ::)