Dubinsko pranje

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Dubinsko pranje

Post od ftj »

@west

Predug rad na leru jednostavno nije preporucljiv za savremene motore i to nije pricao niko sa foruma, to je fabricka preporuka. Isto kao sto sundjerom nije preporucljivo prati kola. Naravno da masina nece zakovati, moze se desiti pojacana potrosnja ulja recimo, ali nece ni farba otpasti ako se auto pere sundjerom.

Inace ako nabor nije bio pre pranja onda je to greska koju treba priznati i to je to. To sto je ponudjena popravka ne oslobadja nekog krivice i odgovornosti kao i negativnog komentara kad god on bio upucen.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Jbg, i onaj iz engleske sa onim tt je tvrdio nekom da se ulje ne menja. Samo što je to možda sledeći vlasnik saznao na teži način :)
Korisnikov avatar
WEST 014
Reactions:
Pridružio se: 27 Maj 2013, 14:46

Post od WEST 014 »

@ Markoni
Nemam nameru da se objasnjavam sa tobom zaista, u temi ''zanimljivi oglasi'' sve mi je bilo jasno. Da se neko pokenja na svaki auto, da svaki auto iz Srbije zna, ko ga je vozio, ko lupao a ko farbao, prosto sam bio fasciniram takvom enciklopedijom polovnih automobila... Bas me zanima kako bi bilo da tvoj auto neko tako iskomentarise sutra na nekom drugom forumu... No nebitno, od mene jos jednom sve najbolje, vidim i da dubinsko mozes da predajes, pa te pozivam na forum detailing-serbia.com koji smo inace osnovali Rele, Nelex i ja uz Trojketovu ogromnu pomoc. Na forumu ima ljudi koji bi rado voleli da nauce nesto novo, ja sam takodje jedan od njih, pa se nadam da ces tu napisati sto sta pametno... Pozdrav.

nikaragva napisao:Jbg, i onaj iz engleske sa onim tt je tvrdio nekom da se ulje ne menja. Samo što je to možda sledeći vlasnik saznao na teži način :)

Druze izvini ali poredjenje ti je zalosno, poredis ne menjanje ulja sa sat vremena u leru... Citas li ti sta pises?
Poslednja izmena od WEST 014 u 22 Mar 2015, 21:16, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Pa meni deluje da ne zelis da naucis.
Ja sto znam to kazem, neproverene informacije ne iznosim. Ili kazem "mislim da je tako ali mogu da proverim". Ako te ne mrzi nadji mi neki moj info koji nije tacan iz te teme. A ako neko ima proverene informacije za moj auto, neka mi ih iznese, pa da spustim cenu :D

Tapatalk Post
Poslednja izmena od Markoni u 22 Mar 2015, 21:12, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
rele
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2012, 21:11
Garaža: Honda CB 750 Four K,Ducati Scrambler F.T,Honda Monkey,Cupra Formentor,Fiat 500C
Kontakt:

Post od rele »

Milose,jos jedanput te lepo molim da ne pricas nesto sto ja nisam rekao(da ce se nabor sam ispraviti)!

Sto se tice susenja,
kada sam pocinjao da radim dubinsko dobijao sam savete iz okoline( Hr,Mk itd) da suse aute tako sto rade u leru,kasnije sam dobio informacije od drugih da koriste kalorifer,pa nedugo zatim informacije da je bilo problema u par navrata sa susenjem kaloriferima ( vlasnik navodi da se materijal "promenio")itd....Mnogo kontradiktornih informacija.
Jedine namenske susace sam video u Zagrebu i nisu ih nesko koristili jer nisu bili zadovoljni ucinkom.

Nakon navedenog slucaja sam poceo da koristim kalorifere ili da kombinujem dve metode.
Takodje sam poceo da praktikujem i detaljan pregled unutrasnjosti ili spoljasnjosti i belezenje problema i informisanje vlasnika o istim,upravo da ne bi kasnije bilo problema tipa ovo nije bilo a sada ima.

Ftj,
procitaj malo bolje sta sam ranije napisao, a to je da nisam imao praksu da kontrolisem stanje auta pre rada.
Tako sam nakon Miloseve konstatacije za nabor ponudio jedino resenje koje sam imao i prihvatio dato stanje,mda nisam bio siguran da je moja krivica.
Korisnikov avatar
WEST 014
Reactions:

Post od WEST 014 »

Markoni napisao:Pa meni deluje da ne zelis da naucis.
Ja sto znam to kazem, neproverene informacije ne iznosim. Ili kazem "mislim da je tako ali mogu da proverim". Ako te ne mrzi nadji mi neki moj info koji nije tacan iz te teme. A ako neko ima proverene informacije za moj auto, neka mi ih iznese, pa da spustim cenu :D

Tapatalk Post
Eto ti znas da ja ne znam da radim, i vrlo mi je drago sto nikad neces morati da dodjes kod mene... Postedeces sebe tih sat vremena lera, litre benzina i motor ce da ti prede jos hiljade kilometara jer si ga spasao sigurne propasti...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Posle ovakvog nastupa WESTa, siguran sam da niko s foruma nece otici kod njega.
Neko ko pokusava da na ovakvim mestima pronadje musterije, ovakvim nastupom cini totalno suprotno.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

West, ja nigde nisam napisao da ti ne znas da radis, nemoj da izvrces i glumis ugnjetavanog lika. Ja sam samo rekao da za auto, tj motor nije dobro da radi 3-4-5 sati na leru. Mozes da peres najbolje na svetu ja zbog toga kod tebe ne bih prao. A taj litar mi previse znaci, zato vozim ekonomican auto, i sipam najjeftinije gorivo. :)

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Samo ne vidim razlog za svadju
Ako je prica teorijska, onda je svako u pravu, dok se ne dokaze suprotno
Ako je prica proverena u praksi, onda praksa pobija teoriju
Korisnikov avatar
WEST 014
Reactions:

Post od WEST 014 »

Trojke obrisi mi nalog kad te molim da ne bude da se reklamiram, zabole me savrseno da li ce neko doci kod mene, jos vise volim da mi ne dodje. Ne zivim od ovoga, biram musterije na prvom mestu. Nek lajem kao pas ako mi je namera bila da se reklamiram. Pisem zato sto znam ponesto oko ovoga, ali vidim da se to ovde ne ceni...Lepo mi rece Zverko, Garaza je ono kako mali Perica zamislja automobilizam... Ziva istina nazalost, cast izuzecima... Ja sam samo pisao ono sto znam i radim ali dzabe kad tamo preko tastature neko mudruje a nije video masinu za dubinsko nikad, da ne pricam o poliranju sa kakvim se sve ljudima srecem u zivotu.. Stao sam u odbranu kolege i prijatelja i stojim iza toga, sto se to nekome ne svidja nije moj problem. Jos jednom da mi se obrise nalog zamolicu Trojketa, jer nit se reklamiram, nemam potrebe za time i ovde...Uzdravlje
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ništa te nisam razumeo :D

Za hladan motor je štetno da radi duže na leru nego što je potrebno da se normalno vozi.
Niko nije rekao da će motor zaribati odmah. Ali se haba, to je činjenica.
I onda se postavlja pitanje zašto bi neko protiv tvoje volje habao tvoj motor. To je sva poenta ove priče.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ko je taj Zverko sto nas proziva? :D
Korisnikov avatar
WEST 014
Reactions:

Post od WEST 014 »

Ja kada zavrsim auto, ostavim ga do 1 sat da radi u leru. To uvek napomenem musteriji, i nikad niko mi nije rekao da to ne radim. Naravno ja mogu to preskociti ako musterija tako hoce, meni ni iz dzepa ni u dzep, ako je leto auto ce sutra biti suv svakako, jer ne natapam vodom sedista i pod kod nezdrav. Ne znam ni sam vise sa koliko sam ljudi pricao, znam more ljudi koji rade dubinsko, i jednostavno ili smo svi mi u velikoj zabludi i pravimo musterijama ogromnu stetu, ili se ovde malo preteruje...Nikad nisam rekao da auto radi 5-6 sati u leru... Po meni je mnogo veca steta ostaviti auto mokar da se ubudja, koristiti nenamenska sredstva koja mogu unistiti materijale nego ga 60 minuta drzati u leru...

A Zverko je zivi dokaz kako se ja reklamiram i kako sam se obogatio od ovoga. Kako kaze Day Walker da ja jurim ovde musterije.... Upoznali smo se preko foruma,postali odlicni drugari i od tada sve sto mu radim kosta ga samo goriva do Valjeva. A da, jednom sam dosao u Beograd i radio mu mufte i poliranje i dubinsko.. Nekome radim dzabe, nekome za pare, a nekome ne radim nikako. Ja ovo volim, da mi odmori mozak, a ne da prodajem ovde pricu za par hiljada dinara, ne budimo smesni...
Poslednja izmena od WEST 014 u 22 Mar 2015, 21:54, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Kola rade sa uključenim grejanjem ili bez njega?
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Da si tako napisao odmah, ne bi bilo problema, al sad kad si isprozivao nekoliko ljudi licno a ceo forum onako grupno, mozes i sonete da pises, dzaba ti, ispao si grbav...
Odgovori