Evrodizel, gde je najbolji po vama
Re: Evrodizel, gde je najbolji po vama
Ja ne znam kako su vasa kola ultra osetljiva. Ja obidjoh Evropu i nisam nigde primetio neku preteranu razliku, ni u radu motora, ni u tome kako auto ide, ni u potrosnji...
Tapatalk Post
Tapatalk Post
Ja sipao i u MK i BiH, isti k, samo je jeftinije gorivo.
Ovde sipam u zadnje vreme iskljucivo na Eko, nekako sam se navikao na njih, 500m od garaze su mi, i sve radi kako treba. Tesko da moze da trosi manje nego sto trosi.
Ovde sipam u zadnje vreme iskljucivo na Eko, nekako sam se navikao na njih, 500m od garaze su mi, i sve radi kako treba. Tesko da moze da trosi manje nego sto trosi.
Ja sam takvu astru vozio dugo i sipao i u Srbiji i to baš i nisam gledao kde sipam...potrošnja ista...znaš li ti koliko je 20% potrošnje, pa bukvalno da vodu sipaš ne bi bila tolika razlikagazza napisao:e sto srbin moze da usvoji budalastinu, pa to je cudo.
ti sto misle da se auto navikne na gorivo, poslao bi ih za pocetak preko grane, u hrvatsku. gde je ED mnogo kvalitetniji nego ovde. odmah tisi rad i manja potrosnja, a situacija se dodatno popravlja kako se ide na zapad, slovenija pa austrija. kada posle srbije sipam ED u austriji, automobil se ne prepoznaje, moja astra H prede kao mala maca a vuce kao tajfun. potrosnja do 20% manja.
tesko djubre nam i dalje valja NIS. mozda ne onoliko kao pre rusa ali daleko od dobrog ED. moze im se...... jebo im ja mater.
Vazno je da Srbin moze da usvoji budalastinu... 
Tapatalk Post

Tapatalk Post
Re: AW: Evrodizel, gde je najbolji po vama
Markoni napisao:Ja ne znam kako su vasa kola ultra osetljiva. Ja obidjoh Evropu i nisam nigde primetio neku preteranu razliku, ni u radu motora, ni u tome kako auto ide, ni u potrosnji...
Tapatalk Post

U Srbiji sipam uglavnom na nis, omv i mol pumpama i nisam primetio da je bilo koja losa. Izbegavam pumpe tipa "mile i sinovi" i sl. smesnih naziva ali ove vece su ok.
Pa naravno, nisam na njih ni mislio. Ja sipam samo na NISu zadnjih godinu dana, i nisam primetio razliku izmedju tog goriva i slovenackog, makedonskog, francuskog... Al' kad kazu motor se ne cuje... Jaooo 
Tapatalk Post

Tapatalk Post
Razlika je sto se do Austrije izduva svo djubre natalozeno po gradskoj voznji, verovatno jel 
TT

TT
Ista stvar.. Nikakva bitna i drasticna razlika..Markoni napisao:Ja ne znam kako su vasa kola ultra osetljiva. Ja obidjoh Evropu i nisam nigde primetio neku preteranu razliku, ni u radu motora, ni u tome kako auto ide, ni u potrosnji...
Tapatalk Post
Bice da je to u pitanju..Heinz napisao:Razlika je sto se do Austrije izduva svo djubre natalozeno po gradskoj voznji, verovatno jel
TT
Najviše nas ubijaju ljudi koji su nam nekada davali razlog da živimo.
http://youtu.be/FEvs4OyMzDMMarkoni napisao:Pa naravno, nisam na njih ni mislio. Ja sipam samo na NISu zadnjih godinu dana, i nisam primetio razliku izmedju tog goriva i slovenackog, makedonskog, francuskog... Al' kad kazu motor se ne cuje... Jaooo
Tapatalk Post
Al se ismejah na ove dve provale:
"Vazno je da Srbin moze da usvoji budalastinu"
i "Mile i sinovi".... alal vam plajvi obojici...
Što se tiče goriva, neki mirniji rad i to nisam primetio na relaciji zapadne Evrope, ali
sam primetio da se maksimalna brzina povećava. Tipa nekih par %. A što se tiče potrošnje,
nisam isto primetio razligu stim da nisu ni isti uslovi vožnje, ali sumnjam da manje troši,
čak sam imao neki trip da troši i više...(Točio uglavnom na Shell V power).
Sigurno ima istine u tome da je u nekim uslovima nešto bolje gorivo, ali baš tolko loše čisto sumnjam
da nam je na glavnim pumpama.
"Vazno je da Srbin moze da usvoji budalastinu"
i "Mile i sinovi".... alal vam plajvi obojici...

Što se tiče goriva, neki mirniji rad i to nisam primetio na relaciji zapadne Evrope, ali
sam primetio da se maksimalna brzina povećava. Tipa nekih par %. A što se tiče potrošnje,
nisam isto primetio razligu stim da nisu ni isti uslovi vožnje, ali sumnjam da manje troši,
čak sam imao neki trip da troši i više...(Točio uglavnom na Shell V power).
Sigurno ima istine u tome da je u nekim uslovima nešto bolje gorivo, ali baš tolko loše čisto sumnjam
da nam je na glavnim pumpama.
Na kojim pumpama sipati u Hr?
Izbegao bih Italiju, skupo im gorivo ko otrov.
Neko ko tvrdi da sipanjem ED-a na drugoj pumpi auto manje troši i bolje radi ili:
1) zeza sve nas na forumu
2) vozi dizelaša sa neispravnim sistemom ubrizgavanja (što nije redak slučaj, posebno kod CR motora)
Remont dizni često rešava te probleme kad auto čas radi ravnomerno, čas neravnomerno, i to bolje nego promena mesta na kom se sipa gorivo.
1) zeza sve nas na forumu
2) vozi dizelaša sa neispravnim sistemom ubrizgavanja (što nije redak slučaj, posebno kod CR motora)
Remont dizni često rešava te probleme kad auto čas radi ravnomerno, čas neravnomerno, i to bolje nego promena mesta na kom se sipa gorivo.

Ovo iskustvo sam i ja imao sa V Powerom...Libero napisao: čak sam imao neki trip da troši i više...(Točio uglavnom na Shell V power).
Tapatalk Post
Izbegavaj INA pumpe.NexT napisao:Na kojim pumpama sipati u Hr?
Poslednja izmena od rade74 u 02 Jun 2014, 07:22, izmenjeno 1 put ukupno.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Nisam čuo da je neko imao problema sa njihovim gorivom, mada to je relativna stvar. Takođe, uz autoputeve u 90% slučajeva INA pumpe.
Širim haos!