Ovo "forca", je forica...Bax napisao:Ima forca za Z10, mozes da uzmes jeftinije plocice od Punta 1 iz originala, ista je dimenzija, kvalitetne, a jeftinije...
Kočione pločice
Re: Kočione pločice
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Da nisi quote-ovao sam svoj post iznad,nikada ne bi znali na sta mislis 

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Re: Servis kočnica
Drugari,
potrebna mi je pomoc
Doslo je vreme da radim plocice na svom kecu i trazim neku opciju da uzmem dobre i kvalitetne aftermarket plocice. U Radulovicu su mi samo za plocice trazili dosta para i odustao sam od te ideje, menjam i prednje i zadnje, a cene su oko 19000 za prednje odnosno 17000 za zadnje.
Zvao sam Mass company, oni rade ate, i traze mi oko 120 evra za oba para... Doduse, nisam pitao, pretpostavljam da se uz ove plocice ne dobija indikator istrosenosti tako da cu morati i to da uzmem dodatno.
Koje plocice mi preporucujete i ko su uvoznici ili sigurni prodavci istih? Hocu kvalitetne plocice da uzmem, sa indikatorima potrosenosti, i pa me interesuje sta jos da pogledam pored ate-a?
Imam info da BMW OEM pravi Textar, ko ovde uvozi taj Textar? Ima li neko iskustva sa njihovim plocicama?
Svaka pomoc je dobrodosla, hvala unapred
potrebna mi je pomoc

Doslo je vreme da radim plocice na svom kecu i trazim neku opciju da uzmem dobre i kvalitetne aftermarket plocice. U Radulovicu su mi samo za plocice trazili dosta para i odustao sam od te ideje, menjam i prednje i zadnje, a cene su oko 19000 za prednje odnosno 17000 za zadnje.
Zvao sam Mass company, oni rade ate, i traze mi oko 120 evra za oba para... Doduse, nisam pitao, pretpostavljam da se uz ove plocice ne dobija indikator istrosenosti tako da cu morati i to da uzmem dodatno.
Koje plocice mi preporucujete i ko su uvoznici ili sigurni prodavci istih? Hocu kvalitetne plocice da uzmem, sa indikatorima potrosenosti, i pa me interesuje sta jos da pogledam pored ate-a?
Imam info da BMW OEM pravi Textar, ko ovde uvozi taj Textar? Ima li neko iskustva sa njihovim plocicama?
Svaka pomoc je dobrodosla, hvala unapred

Volvo i Mercedes koriste Textar, ono sto sam video u praksi.
Ja sam stavio Textar (na moj Volvo) koji je kupljen u Mercedesu kao originalni rez. deo za Mercedesa, znaci OEM. (inace identicni model plocica je u pitanju, koristi se i na jos dosta drugih marki i modela).
Iskustvo je da radi kako treba, tj nisam primetio nista posebno. Tihe, koce odlicno hladne ili vruce, jednom recju besprekorno. Preporuka.
Set tih Mercedes plocica je placen oko 2.500 din, tako da mi ove cifre koje pominjes ne deluju logicno.
Ja sam stavio Textar (na moj Volvo) koji je kupljen u Mercedesu kao originalni rez. deo za Mercedesa, znaci OEM. (inace identicni model plocica je u pitanju, koristi se i na jos dosta drugih marki i modela).
Iskustvo je da radi kako treba, tj nisam primetio nista posebno. Tihe, koce odlicno hladne ili vruce, jednom recju besprekorno. Preporuka.
Set tih Mercedes plocica je placen oko 2.500 din, tako da mi ove cifre koje pominjes ne deluju logicno.
36000 za plocice??? Meni u Mercedesu izadju 20.000 za C klasu... Stavi Textar ili Ate.
Tapatok za Vindovz
Tapatok za Vindovz
- Risto
i ja sam bio sokiran, cak su cene i podigli u odnosu na proslu godinu...
cini mi se da je prosle godine komplet kostao oko 33-35 hiljada a sada je to sve jos skuplje. nisam verovao ocu kada mi je pricao o tome da cu tek nauciti sta znaci BMW servis ali sada vidim da je upravu...
ima li nesto jos sto mogu da pogledam a da je u rangu pomenutih textara i ate-a? da li je puno 120 e, za oba para, za ate plocice ili im je takva cena?
cini mi se da je prosle godine komplet kostao oko 33-35 hiljada a sada je to sve jos skuplje. nisam verovao ocu kada mi je pricao o tome da cu tek nauciti sta znaci BMW servis ali sada vidim da je upravu...
ima li nesto jos sto mogu da pogledam a da je u rangu pomenutih textara i ate-a? da li je puno 120 e, za oba para, za ate plocice ili im je takva cena?
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Pa 120 e nije preterano..ja Valeo za focusa pkacam 70 e za oba para.
Послато са Tesla_Tablet_785 уз помоћ Тапатока
Послато са Tesla_Tablet_785 уз помоћ Тапатока
Pitaj KitCommerce za ATE.
TT
TT
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
14.500 prednje i 9.500 zadnje za Toyotu Avensis, kod ovlašćenih (Bosch).
p.s. prednje za Punta 1.500 din. U ovlašćenom servisu.
TT
p.s. prednje za Punta 1.500 din. U ovlašćenom servisu.

TT
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Servis kočnica
Strpi se do ponedeljka ce te resimo, mislim da ATE nece biti preko 80e za komplet.
Gazela mislim da uvozi textar. Platio sam tamo plocice i diskove, one skuplje pro, oko 16-17 hiljada. Prednje, 308 ili 312 precnik, ne znam sad napamet.
- Risto
Dag,
cekam info od tebe ko ozeb'o sunce
Znaci ATE, valjda ce se diskovi sloziti sa njima
cekam info od tebe ko ozeb'o sunce

Znaci ATE, valjda ce se diskovi sloziti sa njima

Ja stavio ATE na E klasu, vrhunski se ponasaju. Samo mnogo prljaju felne 

Ate preporuka i od mene. I na Stilu i na Alfi super rade. Diskovi su im jako trajni i nemaju ni tačkicu rđe posle nekoliko godina.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
Meni, ja mislim da su svi diskovi imali rdju...
A mislim da sam samo original Mercedes diskove stavljao.
Tapatok za Vindovz
A mislim da sam samo original Mercedes diskove stavljao.
Tapatok za Vindovz