Danas na red došao i Citrus.
Nije ispalo bas kao Astra, ali je i far bio u dosta lošijem stanju, izgreban.
Nažalost postoje ogrebotine sa unutrašnje strane, a to bez otvara fara ne mogu da sredim.
Smirgle 800-600-240-600-800-1000-1500-2000, pasta za poliranje pa keramika.
kako ogrebotine sa unutrasnje strane?? mislim da ti se ipak cini i da su sa spoljne samo ih treba jos trljati nelogicno je da unutra mogu da nastanu ogrebotine, od cega? moze prljavstina, zamagljenje i sl. ali ogrebotine???
I ja sam to pomislio pa sam na jednom delu uzeo i sa 240 smirglao, vidi se da su fine i ne duboke, ali nije pomoglo a far je sa spoljne strane sad savrsen, sto na oko tako i na dodir.
E sad dal su ogrebotine, ili je plastika pocela dobila neke mikro-pukotine, ne bih znao, al definitivno je sa unutrasnje strane.
Moguce da su mikropukotine jer opet kazem nema od cega da se izgrebe ali vidjao sam tako farove gde deluje da je iznutra a u stvari je bilo spolja samo dublje dosta pa moralo vise da se smirgla
Na drugom autu su iz nekog nedefinisanog razloga jako brzo popucali farovi. To je do te mere da mogu cak i noktom da se odvale sitni komadici koji su kao kristalcici. Zvao sam Jerkovic ali kazu da se ne isplati to raditi. Znate li mozda nekog ko radi ovakve opravke? Razmisljam i o kupovini polovnih farova ali sam citao da ako su raspar, posle i kada se poliraju mogu da bacaju nejednak zrak i generalno izgledaju malo razlicito.
Prikačeni fajlovi
IMG_20240405_175245.jpg (164.73 KiB) Pogledano 2083 puta
IMG_20240405_175306.jpg (170.74 KiB) Pogledano 2083 puta
E hvala obojici Nasao sam ipak decka koji tvrdi da moze to da sredi bez problema, pa cemo videti kako ce ispasti. Ako ne uspe, videcu i za tu zamenu sta i kako ide.
Frostensen napisao: 07 Apr 2024, 00:50
E hvala obojici Nasao sam ipak decka koji tvrdi da moze to da sredi bez problema, pa cemo videti kako ce ispasti. Ako ne uspe, videcu i za tu zamenu sta i kako ide.