Honda Civic 8. generacija
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Re: Honda Civic 1.8 8. generacija
Jedino smešno u celoj priči je tvoje robovanje predrasudama i kako se sam sebi činiš superioran u svemu tome.
Alfa 159 je kvalitetniji i savremeniji auto od Civica. Radi se o razlici u klasi, ne u smislu veličine, nego u smilsu kvaliteta. Za razliku od gomila sitnica koja zeza kod te generacije Civica, izveštaji o pouzadnosti 159 su vrlo povoljni. Praktično nema nikakvih velikih zamerki na taj auto. Ovo što sam napisao važi za Civic hatchback, sedan je kvalitetniji. I ja se pozivam na izveštaje o polovnjacima, a ne na ankete vlasnika. Ako češ negde naći 2000 fanatika koji će da pišu hvalospeve jako ćeš ih lako naći među vlasicima Alfi, ne brini se.
Alfa 159 je kvalitetniji i savremeniji auto od Civica. Radi se o razlici u klasi, ne u smislu veličine, nego u smilsu kvaliteta. Za razliku od gomila sitnica koja zeza kod te generacije Civica, izveštaji o pouzadnosti 159 su vrlo povoljni. Praktično nema nikakvih velikih zamerki na taj auto. Ovo što sam napisao važi za Civic hatchback, sedan je kvalitetniji. I ja se pozivam na izveštaje o polovnjacima, a ne na ankete vlasnika. Ako češ negde naći 2000 fanatika koji će da pišu hvalospeve jako ćeš ih lako naći među vlasicima Alfi, ne brini se.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Vidi se da link uopste nisi ni pogledao... Civinfo je vrlo jaka zajednica koja ima poprilican uticaj na Hondu, tako da anketama skrecu paznju proizvodjacu sta treba da poboljsa... Nema reci o hvalospevima - oni odmah ulecu klizeci!
http://www.civinfo.com/forum/survey.php ... lts&sid=29
Da, 159-tka i Civic su 2 razlicite klase automobila (ti si pomenuo 159-tku, ne ja), kao sto kazes, i jedino sto je uporedivo je cena za polovan primerak istog godista koja je visa za Civic, iako je kao nov bio skoro duplo jeftiniji. Sta to govori ako je svakoj budali ocigledno da je 159-tka auto vise klase, lepseg i enterijera i eksterijera?
Pitam se zasto svi ne nagrnemo da pazarimo 159-tku, ako je tako ultra-mega-giga dobar auto za ultra-mega-giga sitne novce?
Ponavljam da sto se tice pouzdanosti stavljati Hondu i Alfu u isti kos je jeres
http://www.civinfo.com/forum/survey.php ... lts&sid=29
Da, 159-tka i Civic su 2 razlicite klase automobila (ti si pomenuo 159-tku, ne ja), kao sto kazes, i jedino sto je uporedivo je cena za polovan primerak istog godista koja je visa za Civic, iako je kao nov bio skoro duplo jeftiniji. Sta to govori ako je svakoj budali ocigledno da je 159-tka auto vise klase, lepseg i enterijera i eksterijera?

Pitam se zasto svi ne nagrnemo da pazarimo 159-tku, ako je tako ultra-mega-giga dobar auto za ultra-mega-giga sitne novce?

Ponavljam da sto se tice pouzdanosti stavljati Hondu i Alfu u isti kos je jeres

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- starac vujadin
To govori da Honda ima daleko bolji imidž kao polovnjak nego Alfa Romeo. Ali, to ne znači da je Civic Mk.8 kvalitetniji od 159. No, i Honda može sebi da dopusti jedan slabiji model, s obzirom na odličnu tradiciju koju je stekla. Očigledno da se nisi mnog bavio 159, pa po defaultu pričaš priču za Alfe.
A to što taj auto košta isto kao Civic je samo benefit koji se dobija kupovinom 159'ke, kvalitetnog, a kod nas još ne-prepoznatog kao takav.
Što se tie razmere cena, ona kod nas nije "normalna" jer je cena Civica prenaduvana jer su mahom kupovani kod nas. Tako dolazimo do situacije da se za te pare može kupiti Golf V GTI (ista klasa, vrlo kvalitetan auto, mnogo jači i odlično drži cenu), stariji možda godinu dana u vrlo dobrom/odličnom stanju. Jel to normalno?
A to što taj auto košta isto kao Civic je samo benefit koji se dobija kupovinom 159'ke, kvalitetnog, a kod nas još ne-prepoznatog kao takav.
Što se tie razmere cena, ona kod nas nije "normalna" jer je cena Civica prenaduvana jer su mahom kupovani kod nas. Tako dolazimo do situacije da se za te pare može kupiti Golf V GTI (ista klasa, vrlo kvalitetan auto, mnogo jači i odlično drži cenu), stariji možda godinu dana u vrlo dobrom/odličnom stanju. Jel to normalno?
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Slazem se sa Delijom.
Najnekvalitetniji Hondin model je kvalitetniji od bilo koje Alfe.
Najruzniji Alfin model je lepsi od svake Honde.
Honda je skuplja kao polovnjak.
Tako stvari stoje i svako bira sta zeli.
Najnekvalitetniji Hondin model je kvalitetniji od bilo koje Alfe.
Najruzniji Alfin model je lepsi od svake Honde.
Honda je skuplja kao polovnjak.
Tako stvari stoje i svako bira sta zeli.
- starac vujadin
-
- Banned
- Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Alfa se u poslednje vreme pominje u vise tema nego BMW.
159-ka je svakako kvalitetan auto i ne znam zasto ljudi sude o njoj na osnovu pouzdanosti prethodnih modela. Zasto Fiat i GM ugradjuju iste te nekvalitetne sklopove u svoje aute?
On topic, imaju li milosti ovi sto prodaju svemirce?
Eno ga onaj Leon FR se prodavao za manje od 8k, isto kupljen kod nas, isto prvi vlasnik, presao 50k.
Za sedane su cene bar malo normalnije i pritom su svi valjda Made in Japan.
Jesu svi svemirci za evropsko trziste proizvodjeni u UK?

159-ka je svakako kvalitetan auto i ne znam zasto ljudi sude o njoj na osnovu pouzdanosti prethodnih modela. Zasto Fiat i GM ugradjuju iste te nekvalitetne sklopove u svoje aute?
On topic, imaju li milosti ovi sto prodaju svemirce?

Eno ga onaj Leon FR se prodavao za manje od 8k, isto kupljen kod nas, isto prvi vlasnik, presao 50k.
Za sedane su cene bar malo normalnije i pritom su svi valjda Made in Japan.
Jesu svi svemirci za evropsko trziste proizvodjeni u UK?
Имам једно потпитање...
Porediti pouzdanost accorda i 159 mozda nije na mestu ali 159 i Civica apsloutno jeste. Cak mislim da je Civic prevazisao Alfu upravo u onim boljkama koje se Alfi najcesce pripisuju.Delija napisao:Zasto na moju "zalost"?Meni je 159-tka prelep auto, ali da poredis pouzdanost Honde i Alfe je apsolutna smejurija...
![]()
http://forum.hondaclub.hr/index.php?showtopic=22
Imali smo u firmi sluzbene Honde i Alfe.
Honde su ispale kvalitetnije, Alfe mnogo vise problema.
To je surova eksplatacija, tipa gas do poda non stop.
Vozio sam doduse starije generacije Accorda, kao i 156 sluzbene, na duze puteve.
JEdino sto je na Alfi bilo ispravno posle 60.000km, je bio snazni 2,0 benzinac.
Ostalo u rasulu, na Accordu sa 90.000km, jedino je vukao u stranu.
U firmi su se od italijana, najbolje pokazale Pande, dok i Dacije Logani, imaju manje cimanja nego sa Alfama.
To i nisu neke kilometraze do 120.000km....
Ali to je jahanje tih kola, non stop, pogotovo tih potentnijih...
Honde su ispale kvalitetnije, Alfe mnogo vise problema.
To je surova eksplatacija, tipa gas do poda non stop.
Vozio sam doduse starije generacije Accorda, kao i 156 sluzbene, na duze puteve.
JEdino sto je na Alfi bilo ispravno posle 60.000km, je bio snazni 2,0 benzinac.
Ostalo u rasulu, na Accordu sa 90.000km, jedino je vukao u stranu.
U firmi su se od italijana, najbolje pokazale Pande, dok i Dacije Logani, imaju manje cimanja nego sa Alfama.
To i nisu neke kilometraze do 120.000km....
Ali to je jahanje tih kola, non stop, pogotovo tih potentnijih...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Za dobrim konjem prašina se diže, bilo da je u pitanju BMW ili AlfaelMaestro napisao:Alfa se u poslednje vreme pominje u vise tema nego BMW.![]()

Da li je moguće da se toliko robuje predrasudama , i to na autoforumu? Strašno...
Delija brate, prvi si pomenuo Alfu, ja sam se nadovezao u šaljivom kontekstu ali kao po običaju, priča ode dalje . Drugar vozi Accorda 2007. godište , posle test vožnje 159ke je uporedio svoj auto sa kočijama u odnosu na Alfu. Ali neću više, samo se iznerviram a to mi ne treba.
Izvinjavam se na offtopicu

sent from Optimus 4X HD using Tapatalk 2
- starac vujadin
Pa, ovi Hrvati su ništa...na srpskom Honda forumu je ova tema o problemima Civica bila k`o španska serija...
-
- Banned
- Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12
sta je ko vozio pre bilo cega i koliko je brendova promenio?Ja licno prvo samaru,asconu,fabiju 2,punta classic mjet i benzincageneration megana i na kraju 159.Ni sa jednim problem,a svi pomenuti u oodnosu na alfu su karuce

Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Cim se pomene Alfa u bilo kojem kontekstu i u bilo kojoj temi Alfisti se skupe ko muve na govance... 
A ovde sam samo izneo surovu istinu, a to je da ocajno "drzi" (ako se to tako moze nazvati
) cenu... TheWickerMan je prihvatio zezanciju, a Starac se odmah nalozio kao ona gore muva na govance... 
Ni da sam mu opsovao Cofija...

A ovde sam samo izneo surovu istinu, a to je da ocajno "drzi" (ako se to tako moze nazvati

Ni da sam mu opsovao Cofija...

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- starac vujadin
Radi rekapitulacije - sve je počelo tako što si ti stavio u usta Alfu misleći da ćeš ispasti duhovit, a ispao si..Delija.
Kao što rekoh smešno je koliko si samouveren u svom neznanju...kamo sreće da si jedini, nego nam takvi kao ti, ali mnogo bitniji, rade o glavi.
Delija ne brini se ti za mene, uostalom imao sam Civica, mnogo boljeg, značajnijeg i kvalitetnijeg nego što je to "svemirac" i fino me je služio. Jedino, što sam ja posle imao Alfu, a ti ćeš da "toneš" sa premiumom posle Honde.
Kao što rekoh smešno je koliko si samouveren u svom neznanju...kamo sreće da si jedini, nego nam takvi kao ti, ali mnogo bitniji, rade o glavi.
Delija ne brini se ti za mene, uostalom imao sam Civica, mnogo boljeg, značajnijeg i kvalitetnijeg nego što je to "svemirac" i fino me je služio. Jedino, što sam ja posle imao Alfu, a ti ćeš da "toneš" sa premiumom posle Honde.