Napukla mi je sofersajbna, sta sada ?

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Napukla mi je sofersajbna, sta sada ?

Post od Ogi »

Nista, zavrsio sam danas zamenu stakla, soferka je kao sto rekoh Nord Glass, proizvedena u Poljskoj.

Sve je delovalo super mada mi se lajsna sa desne strane soferke malo pomera kada je pritisnem, nisam siguran kako je bilo ranije ali sumnjam da je tako bilo. Odem do Kalenica od Arene, znaci cca 3km, parkiram se i izadjem na sunce da pogledam soferku, zabuljim se i pronadjem milimetarsko ostecenje, kao da je kvrcnuta od nekog kamencica, zrnca peska bukvalno. Moza to neko ne bi ni primetio. Vratim se iako sam znao sta ce biti, kaze lik nisam to ja, to ti je sada udario kamencic... realno, sanse za tako nesto su ravne nuli jer sam i na staroj imao slicno ostecenje, malo vece doduse, i znam kakva je sila kamencica potrebna da bi se napravilo takvo ostecenje a znam da me na putu do Kalenica nije udario kamencic. Ostecenje je povrsinsko, nije to nista ali ono... :think: skapirao sam odmah da nema smisla svadjati se jer ne mogu da dokazem da su je oni ostetili ili da je bila ostecena... greska je samo moja sto detaljno tako nisam proverio kada sam odlazio od njih ali ono, nije mi bilo ni na kraj pameti, video sam da je bila u foliji, nova novcijata... ja rek'o a zasto landara ova lajsna kada se ovako pritiska, je li to pukla neka zabica, on kaze nema tu zabica, ima samo kanalica, bla bla... ok, vazi...

Takodje, ne obracaju mnogo paznju ni na cistocu, nije stavio nista ni na sediste ni na tablu pa su opiljci i prasina isli na sedite i tablu, on je to kao posle usisao ali ostalo je...

Ne znam, nisam bas zadovoljan.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Trebao si da ides u Glass service, meni su uradili savrseno. Nikakvo landaranje bilo cega, apsolutno ne mozes da provalis da je druga soferka osim po nazivu proizvodjaca.

I max. su bili profi.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

To brate sta je trebalo i gde je trebalo sada nema veze.
Samo prenosim utiske. Da sam otisao u GS neko bi rekao trebalo je da odes u XYZ.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Osiguraj stakla delimicnim kaskom i ne razmisljaj vise o soferci.

neXus 4
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

:bravo: :doubleup:
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

To se podrazumeva!!!

Samo ne znam da li je moguce nakandno osiguravati stakla ili moze samo prilikom redovnog produzavanja rege :think: .Pre je delimican kasko stakala bio u drugom redu na polisi obaveznog osiguranja a poslednje 2god je na obicnom A4 papiru.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ovlasceni menjaju, stave i zabice koje se polome i sl. Ja sam moju u Samardzicu zamenio.

TT
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ti si Ogi jastreb za reklamacije, nisam mislio da ces tako lako da ih pustis.
Jel si placao, ili je islo preko osiguranja?
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Ovde stvarno nista nisam mogao, jednostavno nemam nikakav dokaz. Iskulirao sam zato sto je benigna stvar u pitanju. Inace sam platio 100 evra a ostatak osiguranje.

Sutra verovatno potpisujem sa DDOR-om pa cu da ih pitam za dodatno osiguranje samo stakala.

Cak i da sam hteo da menjam u ovlascenom to ne bih mogao jer osiguranje svakako ne bi prihvatilo, posebno zato sto auto vise nije pod garancijom.

Zavrsena prica, za sada.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Za osiguranje stakala sada moraš da ideš posebno do osiguravajuće kuće, ne može kao ranije da se jednostavno doplati uz registraciju.

TT
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Kad "vanredno" ides da osiguras moras da ides u osiguravajucu kucu da ti oni pogledaju i procene, a posle ako ne bude problema samo produzavas bez odlazaka do njih...
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Sutra potpisujem sa DDOR, oni ce svakako slikati auto, nisam mislio preko obaveznog mada su mi u Macuri rekli kada zamenim staklo da dodjem do njih i to je to.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Delmicni kasko se vezuje za osnovnu polisu, dok kod kaska to nije slucaj.

TT
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Da vezuje se...nisam skroz siguran ali mislim da se moze uraditi i naknadno do 15 dana od registracije.

neXus 4
Korisnikov avatar
dejanvp
Reactions:
Pridružio se: 07 Apr 2014, 17:25
Garaža: Mercedes C200 Kompressor Sportcoupe, Fiat Brava 1,6 16v

Post od dejanvp »

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Krecem jutros na posao i imam sta i da vidim. Komsija stoji izmedju auta i ne veruje. Neki klosar isao redom kroz tri ulice i polomio sofersajbne na 17 automobila. Eejjjjjj breeeee.... :( :(
Posto sam u CG zovem prodavnicu auto delova za Mercedes i kazu mi 275e original po broju sasije. U Glass servisu nemaju, samo da se naruci... :glavomuzid:

Da li postoji neka varijanta da se uzme original nesto jeftinije?? Pomagajte!

Slika
Odgovori