BMW - generalna tema
Re: Kvalitet BMW-a
Ne,ne ispadne,jer bi bilo 10 puta vise kvarova da je sve te kilometre presao 1 automobil.
Sva ta kola su prakticno nova. Tu je i Tex-ov 320D kome je vadjen motor posle manje od 10.000km...
@Floyd,Nenad je kupio auto sa dosta kilometara,tako da je ocekivati da se na toj kilometrazi desavaju takve stvari.
Meni je do 100.000km auto bio kao nov,i zamenjena su samo anker platna,koja su promenjena u druga sa ojacanjem,da ne tandrcu.
Sva ta kola su prakticno nova. Tu je i Tex-ov 320D kome je vadjen motor posle manje od 10.000km...
@Floyd,Nenad je kupio auto sa dosta kilometara,tako da je ocekivati da se na toj kilometrazi desavaju takve stvari.
Meni je do 100.000km auto bio kao nov,i zamenjena su samo anker platna,koja su promenjena u druga sa ojacanjem,da ne tandrcu.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
@Heroj
To je neka tvoja kreativna racunica, u listi se jasno vidi samo jedan jedini kvar na 5 automobila, nisu previse presli, ali samo 1 kvar je za respekt.
Nego, kad moram ja da vas ucim kako se kleveta BMW
Nije vam dobra taktika da kudite kvalitet ili performanse, videli ste da tako slabo ide...
Ono gde se moze dobro udariti je usluga u Srbiji
E tu su ocajni. I ja sam protestovao na ovu temu (verovali ili ne), neozbiljni su, ne moze im se verovati, delova za malo jace modele nema na lageru, cekaju se po dve nedelje a auto treba da vam stoji parkiran...
Pre par meseci sam pitao u ovl. servisu u Srbiji da mi zamene volan, da naruce M volan sa pedalicama i da ga stave...
Gledali su ko tele u sarena vrata. Kazu ne moze, to... reko moze, to je dodatna oprema koja moze naknadno da se stavi.
Onda su se dali u istrazivanje, i na kraju kazu, mogu oni to da naruce na moju odgovornost i onda ce probati da ga stave pa ako radi radi a ako ne moj problem...
Ne vredi ni sto to stoji na zvanicnom BMW.de sajtu kao moguca naknadna ugradnja i jasno je napisano da je vreme ugradnje 1h... Ne smu u Srbiji ni da pokusaju....
To je neka tvoja kreativna racunica, u listi se jasno vidi samo jedan jedini kvar na 5 automobila, nisu previse presli, ali samo 1 kvar je za respekt.
Nego, kad moram ja da vas ucim kako se kleveta BMW

Nije vam dobra taktika da kudite kvalitet ili performanse, videli ste da tako slabo ide...
Ono gde se moze dobro udariti je usluga u Srbiji

E tu su ocajni. I ja sam protestovao na ovu temu (verovali ili ne), neozbiljni su, ne moze im se verovati, delova za malo jace modele nema na lageru, cekaju se po dve nedelje a auto treba da vam stoji parkiran...
Pre par meseci sam pitao u ovl. servisu u Srbiji da mi zamene volan, da naruce M volan sa pedalicama i da ga stave...
Gledali su ko tele u sarena vrata. Kazu ne moze, to... reko moze, to je dodatna oprema koja moze naknadno da se stavi.
Onda su se dali u istrazivanje, i na kraju kazu, mogu oni to da naruce na moju odgovornost i onda ce probati da ga stave pa ako radi radi a ako ne moj problem...
Ne vredi ni sto to stoji na zvanicnom BMW.de sajtu kao moguca naknadna ugradnja i jasno je napisano da je vreme ugradnje 1h... Ne smu u Srbiji ni da pokusaju....
Meni je strasno da skoro novi auti imaju bilo kakav fail. Pogotovo u ovom rangu. Kilometraze na svim autima su smesne.
Zanimljivo da M3 koji bi po svakoj logici trebalo da bude nepouzdaniji, uz stalna vadjenja duse bio je dobar. Doduse stalno sam cekao da se prvo dobro ugreje. A i pitanje je za 10k km koliko sam presao koliko se moze dati bilo kakav zakljucak...
Lexus kog stvarno ne volim radi vec 9 godina bez da je ikad bilo kakav problem prijavio. Malo imam utisak da mu je baterija (hibrid) slabija ali NULA gresaka na autu.
Zanimljivo da M3 koji bi po svakoj logici trebalo da bude nepouzdaniji, uz stalna vadjenja duse bio je dobar. Doduse stalno sam cekao da se prvo dobro ugreje. A i pitanje je za 10k km koliko sam presao koliko se moze dati bilo kakav zakljucak...
Lexus kog stvarno ne volim radi vec 9 godina bez da je ikad bilo kakav problem prijavio. Malo imam utisak da mu je baterija (hibrid) slabija ali NULA gresaka na autu.
To je diskutabilno, najvise problema se javlja upravo na ganc novim i starim uredjajima (ne samo automobilima, vec opste svim tehnickim spravama). To je normalno i neizbezno.
Skoro sam radio Bentley Flying Spur koji jos nije ni registrovan, a riknuo mu je motor vrata gepeka. Poceo nesto da lomi iz cista mira i nije mogao da se zatvori... Tako da nema pravila vise u autoindustriji.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Ja umem da analiziram pa nisam trolLaki021 napisao:TheWickerMan napisao:Jeli Laki, trol mod on,a?
Sent from my LG-P880 using Tapatalk 2
Ne, uzmi pa analiziraj, realno je tako, sve je nacin na koji se nesto predstavi

Al da si dosadan, dosadan si.
VWMarkoni napisao:Skoro sam radio Bentley Flying Spur koji jos nije ni registrovan, a riknuo mu je motor vrata gepeka. Poceo nesto da lomi iz cista mira i nije mogao da se zatvori... Tako da nema pravila vise u autoindustriji.

Zapravo, kao sto rekoh, to je dosta jasno i znano praviloMarkoni napisao:Skoro sam radio Bentley Flying Spur koji jos nije ni registrovan, a riknuo mu je motor vrata gepeka. Poceo nesto da lomi iz cista mira i nije mogao da se zatvori... Tako da nema pravila vise u autoindustriji.

Ili sa vise detalja, koga ne mrzi da se udubi...

Mom autu je vadjen motor da bi se pristupilo delu koji nije namenjen da se menja prakticno nikad, pa je zato tamo i smesten. A taj problem je nadri-problem, tj nije puka nepouzdanost tipa da ti rikne neki senzor ili da ti se sjebava protokomer na svakih X hiljada km, vec je mnogo veci i oni znaju za to, ali ga nisu priznali kao konstrukcijsku gresku, vec kad kome rikne - njemu zamene. (pod uslovom da primeti taj glup zvuk iz motora). BMW je tu pojeo govno, ali ih makar sam jede, tj svakome zamene i van garantnog roka o svom trosku (pod uslovom da je vozilo kod njih svo vreme servisirano).
Da nije tog problema, nazvao bih te motore savrsenim, a ovako jbg... (moze biti savrsen nekome ko ne zna za to, pa ni ne brine, a ja konstantno nad glavom imam neku virtuelnu sekiru i razmisljanje "sta ako..."). Jeste da njihov servis resi problem ako do njega dodje, ali ipak ostaje gorak ukus u ustima.
Inace, ja sam vrlo zadovoljan uslugom BMW servisa u Srbiji , tj Delta Motorsom, u svakom pogledu. Nisam pominjao na forumu, ali recimo pre oko mesec dana su mi poslali na mail da mogu dobiti ulaznice za lozu na Zvezdinim utakmicama u Evroligi. Kad je sajam automobila, daju ulaznice. Barem dvaput godisnje nazovu da pitaju dal je sve ok sa autom, imam li nekih zamerki, kakvi su utisci o samom autu, o servisu. Test vozilo mogu dobiti kad hocu, koje hocu. Servis kada zakazujem, prakticno ja odredjujem termin jer su vrlo predusretljivi. Sitnice, ali meni to znaci, narocito kada uporedim sa ostalima u Srbiji.
@Laki, da si bio u servisu VW grupacije u Srbiji, drugaciju bi ti pesmu pevao o Delta Motorsu.
Da nije tog problema, nazvao bih te motore savrsenim, a ovako jbg... (moze biti savrsen nekome ko ne zna za to, pa ni ne brine, a ja konstantno nad glavom imam neku virtuelnu sekiru i razmisljanje "sta ako..."). Jeste da njihov servis resi problem ako do njega dodje, ali ipak ostaje gorak ukus u ustima.
Inace, ja sam vrlo zadovoljan uslugom BMW servisa u Srbiji , tj Delta Motorsom, u svakom pogledu. Nisam pominjao na forumu, ali recimo pre oko mesec dana su mi poslali na mail da mogu dobiti ulaznice za lozu na Zvezdinim utakmicama u Evroligi. Kad je sajam automobila, daju ulaznice. Barem dvaput godisnje nazovu da pitaju dal je sve ok sa autom, imam li nekih zamerki, kakvi su utisci o samom autu, o servisu. Test vozilo mogu dobiti kad hocu, koje hocu. Servis kada zakazujem, prakticno ja odredjujem termin jer su vrlo predusretljivi. Sitnice, ali meni to znaci, narocito kada uporedim sa ostalima u Srbiji.
@Laki, da si bio u servisu VW grupacije u Srbiji, drugaciju bi ti pesmu pevao o Delta Motorsu.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Ja sam jednom prilikom sasvim slucajno naleteo na test dan BMW-a, probao peticu i ostavio kontakt. Zvali su me posle ponovo da dodjem ako hocu neki drugi auto da probam, da napravimo cenu za nov/polovan, da pitaju kako mi se svideo 520d...
Sve pohvale za PR i marketing
Mozda ima nesto i u tome sto vozim konkurentski auto
Sve pohvale za PR i marketing

Mozda ima nesto i u tome sto vozim konkurentski auto

Eto ti sad, ja pokusao da servis predstavim kao nagativnu stranu a vi ste i to uspeli da pretvorite u prednsot BMW-a 
Nemam previse iskustva sa Deltom, osim sto nisu imali pumpu za vodu za koju smatram da su morali da je imaju...

Nemam previse iskustva sa Deltom, osim sto nisu imali pumpu za vodu za koju smatram da su morali da je imaju...
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Vidi ko mi kaže, prvo pogledaš sebe pa onda druge.Laki021 napisao:Al da si dosadan, dosadan si.
-
- Banned
- Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12
jbg,pipirevku treba da igraju kad kupis auto sa xxxx tisuca eura,u dupe da te ljube i ne karte za lozu nego karte za sta hoces jednom mesecno...a svu svoju predusretljivost ti lepo kroz servis naplate...bmw je to.

Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto