Naši snimci saobraćajnih situacija

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Re: Naši snimci saobraćajnih situacija

Post od nuk »

Ti i dalje ne razumes :)
Korisnikov avatar
Saobraćajna Kamera
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2013, 17:41
Garaža: Nissan Almera Tino 1.8
Kontakt:

Post od Saobraćajna Kamera »

kapor napisao:OSNOVNO PRAVILO-Vozac ne sme zaustaviti ni prarkirati vozilo na mestu na kome bi ono ugrozavalo bezbednost drugih ucesnika u saobracaju.Zaustavljanje i parkiranje se uvek vrsi sa desne strane,a u jednosmernoj ulici moze i sa leve i sa desne.

http://www.autoskolapetabrzina.rs/blog/index.php?id=iw2
Sve je ovo tačno (mada je sami tekst još iz doba federacije).

Poenta je da bih ja, ukoliko se zaustavim na desnoj strani ulice, napravio "čep" i ometao saobraćaj.

Dakle..
http://www.youtube.com/user/saobracajnakamera" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Dakle, ne po propisu već kako nam je lakše. Da li postoji isti znak sa druge strane ulice ili samo sa te, iz pravca iz kog dolaziš?
Posetite www.garaza.rs !
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Nije ni bitno,covek je vozio suprotnim smerom,i stao u isti.
To je opaka suprotnost osnovnim pravilima saobracaja,koliko god to delovalo "normalno" i "bezopasno"...
A bas me zanima i koliko je covek tu stajao,posto je video isecen kada je on resio da krene,da li je smao stao,ili parkirao,posto je stajanje par sekundi,parkiranje je valjda preko 2,3 minuta,ili kako se vec vodi po zakonu sada...
A da ne kazemo sto je totalna ludost da on krene u suprotnom smeru,dok mu ide vozilo u susret,umesto da saceka da isto prodje...
Cak i da je taj ispred hteo pravo da ide,morao bi da ga obidje,sto bi tek dovelo do karambola,jer je snimac krenuo ka desno.

Ali je problem lik koji nije dao migavac pri skretanju...
Verovatno je trebao da izadje iz kola i da ga pita da li sme da vozi svojim smerom,da mu ne smetaju svetla dok je parkiran...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

E stvarno ste smarači sa tim traženjem dlake u jajetu. Jeste, nije stao na propisno mesto, ali to nije poenta snimka već ljudi koji tako naglo skrenu(prave polukružno štagod) a da pritom nisu dali migavac niti su očekivali da će time nekog iseći. I takvi predstavljaju veliku opasnost u saobraćaju a da vozite motor to biste znali mnogo više.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Poenta je sto neko ko pravi 10 puta veci prekrsaj,snima nekog u prekrsaju,i govori kako je to sto on radi,normalno.
Ja svasta jesam,ali ovca nisam.
Pritom,lik je bio parkiran,ovaj nije imao nikog drugog u ulici,nije imao neki jak razlog za davanje migavca,i ako je tako pravilno...
Nikog on nije isekao.
I ti si smarac vise sa opravdavanjem svih situacija koje tebi odgovaraju,jer si imao lose iskustvo u istima,najcesce na motoru,pretpostavljam vozeci po zakonu,50 km/h sa sve davanjem svih migavaca i postujuci sve ostale zakone,kao i svaki drugi motociklista na internetu...

Evo,ja odgovorno tvrdim da bi mu se,sto se ovog snimka tice, nacestitao nove godine da mi ovako krene u mom smeru,pre nego sto me propusti da prodjem,kada je vec parkiran u mom smeru.
Korisnikov avatar
Saobraćajna Kamera
Reactions:
Kontakt:

@trojanac:

Zaključuješ kao da je meni lakše (da stanem na toj strani) ili generalno?

Iz suprotnog smera postoji znak za zabranjeno zaustavljanje i parkiranje. Dakle, zaustavljanje je dozvoljeno na desnoj strani ulice, ali ne i na levoj. Ovde se sve uradilo kontra, ali ponavljam - u doba dovođenja i odvođenja dece tu ima uvek bar 5 automobila koji stoje na levoj strani ulice.

@Xepoj87

"Ovaj čovek", odnosno auto, je tu stajao 10 minuta, taman koliko je potrebno da se dete presvuče i preda vaspitačicama.
Dozvoljeno zaustavljanje je 15 minuta, sve preko 15 minuta se smatra parkiranjem.

Pogledaj snimak ponovo: F500L je usporavao uz desnu ivicu, jasno se videlo da namerava da se zaustavi. A onda je odlučio da se ipak parkira na prilaz kuda dolaze vozila za snabdevanje vrtića.

U trenutku dok je F500L prilazio auto je radio, farovi uključeni i uključen desni migavac. O čemu pričaš uopšte?

@ftj Objasnio si.
Poslednja izmena od Saobraćajna Kamera u 07 Feb 2014, 09:06, izmenjeno 1 put ukupno.
http://www.youtube.com/user/saobracajnakamera" onclick="window.open(this.href);return false;
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Ma nije 10, 45 puta je teži prekršaj.

Stvarno mi je žao što se pronalaziš u svim ovim klipovima saobraćajne kamere pa te to frustrira.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

A ti znas zasto je on usporavao?
Ja nisam video sva 4 migavca,da bih protumacio da on zeli da se zaustavi.
Mogao je da usporava da bi napravio polukruzno,kao sto i jeste uradio,mogao je da usporava,jer mu neki batica stoji parkiran u smeru,pa da se uveri da moze da ga obidje...

Ne ftj,ne frustrira me ni najmanje,nego volim vas koji ste licemerni.
Vozis motor sigurno gore nego ja kola,kao i svaki vozac motora,da se ne lazemo,a ja nisam fin vozac kola.
Niti se ja nalazim i u jednom od ovih klipova,95% ih nisam ni gledao,ne bih ni ovaj da se nije povela rasprava,i u neverici slusam sta prica covek,a sada i ti.
Korisnikov avatar
Saobraćajna Kamera
Reactions:
Kontakt:

Pa čoveče, 5-i put kažem da se F500L PARKIRAO na prilaz.

Ne čitaš?
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Zaključujem generalno, ne samo za tebe.
Dakle, svi staju na pogrešnoj strani i svi su u prekršaju.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Saobraćajna Kamera
Reactions:
Kontakt:

Upravo.

To sam i naglasio u nekom od prethodnih postova, i to je tako decenijama.

Da se nešto radi na tom planu odavno bi iscrtali bar liniju koja razdvaja trake, pa bi verovatno i izmenili signalizaciju ili ukopali neka parking mesta na desnoj ili levoj strani jer ima "mesa": od ulice do trotoara ima bar 3 metra.
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Poenta je da takvo naglo skretanje bez ikakvog migavca ili gledanja nije ispravno i takve stvari često dovode do sudara. Zaustavljanje na levoj strani trotoara gde se inače zaustavljaju automobili ne predstavlja prekršaj koji nosi podjednaku opasnost niti je to tema snimka.

I valjda je svrha ovih snimaka ukazivanje na greške koje svakodnevno većinom svi mi pravimo i vid borbe za bolje stanje u saobraćaju i uopšte ne morate da se branite time što ćete tražiti neku tehnikaliju u kršenju zakona jer to nije bila poenta niti saobraćajna kamera propagira kako je on bezgrešan a svi ostali bahate budale.

To što si u Srbiji budala ako stalno daješ migavac ili ne sečeš krivinu jer si procenio da nema nikog, ne znači da to tako treba. Pitanje je samo da li si deo problema ili se trudiš da budeš deo rešenja.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

@kamera
Na snimku se 500L krece,i ima prednost u odnosu na tebe,sta god da je zeleo da uradi.
Dakle,ti si duzan da sacekas i da te obidje,u slucaju da je hteo pravo da ide.
Bukvalno,sta god da je zamislio da uradi,dok je u pokretu,ima prednost u odnosu na tebe,i ti si duzan da ga sacekas.
To gde je on parkirao ranije,ili kasnije,ne vidim kako je bitno za ovu situaciju?
Po novom zakonu je parkiranje svako stajanje preko 3 minuta,ili cim vozac napusti vozilo.

Ftj,niko to nije ni rekao,nigde nije receno da je ok sto on nije dao migavac.
ALi upravo ovo sto sam gore naveo je problem.
Nije podjednaka opasnost,ali si svestan da bi on bio kriv da je doslo do sudara?
Kako voznja suprotnim smerom moze biti bezopasnija od skretanja bez migavca?
Da je on bio u svom smeru,i da se kretao,a ne bio parkiran,sve bi bilo ok,ovaj 500L bi bio major douschebag.
Ovako su obojica u prekrsaju,a ovaj sto je bio parkiran je u vecem,prosto i jednostavno.
Korisnikov avatar
Saobraćajna Kamera
Reactions:
Kontakt:

Pa i čekao sam, da li sam mu na neki način ometao pravac kretanja?

Snimak, ponavljam, pokazuje kako je iznenada promenio odluku o mestu parkiranja, bez davanja signala za to.
Odgovori