Ivane, pobedio si.
Da vidimo ovako
An all new Škoda Superb (B6, Typ 3T) was unveiled at the Geneva Motor Show in early March 2008.[6]
Based on a stretched version of the latest A5 Octavia platform, the Volkswagen Group A6 PQ46, this Superb is a five-door five-seat liftback, with an innovative rear door that can double as a regular separate saloon boot, and full liftback, known as 'Twindoor'. Being based on the Octavia A5 platform, this Superb now utilises a transverse engine layout. A Superb Combi – five-door estate with 633 litres in the boot – was presented to the press in June 2009, and debuted at the Frankfurt Motor Show in September 2009.
Dakle, pravljen je na platformi Passata, CC, Sharana, a to je u stvari razvucena platforma GOlfa 6, Jetta-e, Caddy-a.
Znaci samo da pocnemo od toga da sama platforma, vesanje i sve sto je bitno za sam utisak u voznji vuce korene iz jos nize klase.
I kako kazu, ta platforma koja ima poprecno postavljen motor nema slicnosti sa platformama na kojima su radjeni audi A4 i A6 sa uzduzno postavljenim motorima.
Ajmo dalje, kad si se vec uhvatio za w211, skoro svakodnevno imam dodira sa Superbom 2.0 TDI i 3.6 V6 FSI DSG 4x4.
E klasa je izmisljen
auto (pricam iskljucivo o vozilu, ne o cenama) za njega.
Tisina u enterijeru, tisina oslanjanja, upijanje rupa, profil sedista (pogotovo zadnjih, ako vec pricas o tome), materijali u enterijeru, izolacija...
Jedino po cemu mogu da se porede je velicina. Superb je toliko razvucen na toj platformi da je dosao do duzine E klase.
Kad imas motor postavljen isto kao u Golfu, kad pozadi nemas nista (pogon, diff), i jos razvuces auto, napravis liftback zadnji kraj, naravno da ces imati onoliki gepek i prostor na zadnjem sedistu.
Ako cemo da pricamo o gepeku - napravi E klasi onakav zadnji kraj, pa ce imati i ona. Bice malo ruznija doduse, al jbg.
Troskove odrzavanja i posedovanja naravno da ne mozes da poredis. Ima jedan jako prost razlog. Ono je Mercedes - ovo je Skoda.
Kao da poredis A8 i Passata. Glupo, zar ne?
O ceni necu ni da pricam, glupo je porediti ih tako. Po tome onda klot E klasa ispada duplo bolja od napucanog S-a, jer zaboga, zamisli koliko je jeftinija bila...
Ja sam vec rekao, jedini, ali jedini razlog zbog kog bih kupio Superb je sto solidno opremljen sa solidnim motorom mozes da kupis za 25k evra. Da imam 50k u dzepu za E klasu - ne bih ga pogledao.
Da se ovaj post ne shvati pogresno, Superb je odlican auto za te pare. Bolji tesko da ima (nov). Ali pricati da je bolji od E klase....