Škoda Superb Mk.3

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Škoda Superb Mk.3

Post od methane.master »

Slika

:kokice:
Širim haos!
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ivane, pobedio si.

Da vidimo ovako
An all new Škoda Superb (B6, Typ 3T) was unveiled at the Geneva Motor Show in early March 2008.[6]

Based on a stretched version of the latest A5 Octavia platform, the Volkswagen Group A6 PQ46, this Superb is a five-door five-seat liftback, with an innovative rear door that can double as a regular separate saloon boot, and full liftback, known as 'Twindoor'. Being based on the Octavia A5 platform, this Superb now utilises a transverse engine layout. A Superb Combi – five-door estate with 633 litres in the boot – was presented to the press in June 2009, and debuted at the Frankfurt Motor Show in September 2009.
Dakle, pravljen je na platformi Passata, CC, Sharana, a to je u stvari razvucena platforma GOlfa 6, Jetta-e, Caddy-a.
Znaci samo da pocnemo od toga da sama platforma, vesanje i sve sto je bitno za sam utisak u voznji vuce korene iz jos nize klase.
I kako kazu, ta platforma koja ima poprecno postavljen motor nema slicnosti sa platformama na kojima su radjeni audi A4 i A6 sa uzduzno postavljenim motorima.

Ajmo dalje, kad si se vec uhvatio za w211, skoro svakodnevno imam dodira sa Superbom 2.0 TDI i 3.6 V6 FSI DSG 4x4.
E klasa je izmisljen auto (pricam iskljucivo o vozilu, ne o cenama) za njega.
Tisina u enterijeru, tisina oslanjanja, upijanje rupa, profil sedista (pogotovo zadnjih, ako vec pricas o tome), materijali u enterijeru, izolacija...
Jedino po cemu mogu da se porede je velicina. Superb je toliko razvucen na toj platformi da je dosao do duzine E klase.
Kad imas motor postavljen isto kao u Golfu, kad pozadi nemas nista (pogon, diff), i jos razvuces auto, napravis liftback zadnji kraj, naravno da ces imati onoliki gepek i prostor na zadnjem sedistu.
Ako cemo da pricamo o gepeku - napravi E klasi onakav zadnji kraj, pa ce imati i ona. Bice malo ruznija doduse, al jbg.

Troskove odrzavanja i posedovanja naravno da ne mozes da poredis. Ima jedan jako prost razlog. Ono je Mercedes - ovo je Skoda.
Kao da poredis A8 i Passata. Glupo, zar ne?

O ceni necu ni da pricam, glupo je porediti ih tako. Po tome onda klot E klasa ispada duplo bolja od napucanog S-a, jer zaboga, zamisli koliko je jeftinija bila...

Ja sam vec rekao, jedini, ali jedini razlog zbog kog bih kupio Superb je sto solidno opremljen sa solidnim motorom mozes da kupis za 25k evra. Da imam 50k u dzepu za E klasu - ne bih ga pogledao.

Da se ovaj post ne shvati pogresno, Superb je odlican auto za te pare. Bolji tesko da ima (nov). Ali pricati da je bolji od E klase....
Korisnikov avatar
Aca BG
Reactions:
Pridružio se: 06 Mar 2013, 11:22

Post od Aca BG »

AcaKayak napisao:Džabe ti te kokice, ekonomski gledano superb ima neke prednosti, sem toga nema nijednu normalnom vozaču bitnu.
Sve je meni jasno, nego cekam Audi fanbojse :D
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Škoda Superb Mk.3

Post od dag81 »

NexT napisao: Superb je odlican auto za te pare. Bolji tesko da ima (nov). Ali pricati da je bolji od E klase....
Upravo tako. Velicina za malo para ne cini neki auto boljim ili da se poredi sa klasom kojoj ne pripada.
Superb je auto tacno za one koji hoce dugacak auto, proverene mehanike i motora, kome izgled i dizajn nisu bitni, a nece da da puno para jer mu prefinjenost nije primarna.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Ljudi poredite babe i zabe. Merc VW i Skoda uposte nemaju isto trziste a ni grupu kupaca. VW je Skodu zamislio kao auto koji ce biti ponudjen kupcima (narodu) u zemljama eu i van nje gde je prosecna plata manja nego u nemackoj i zemljama u kojima vw vazi za narodni tj pristupacan auto kojeg svaka frizerka i nastavnica moze da priusti. To sto je nas poremecen sistem vrednosti pa jedan advokat vozi fiat a ne bentli i sto neki ljudi kolima lece komplekse to je druga stvar. Nekada su materijali i tehnologija bili dostupni samo skupim kolima, medjutim to se sve menja i oni postaju sve dostupniji i jeftiniji pa samim tim su fabrike u mogucnosti da naprave kvalitetniji a po ceni pristupacan auto. Isto tako je i zamisljen audi, sa namerom da se priblizi bmw-u i mercu koji i danas u vecoj ili manjoj meri drze do eksluzivnosti.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Dao bih duplo manje para za prosli model mecke/audija da sam i jednog trena mislio da su bolji.

Kupovina starog auta koji vise nije aktuelan je za one koji hoce da ustede, dok je sve ostalo u drugom planu.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Lol :)
Pa ti si taj koji konstantno prica koliko vise bi vas kostala ta e klasa, a sada pricas da je ista za one koji hoce da ustede :kuku:

To sto ti ne znas da prepoznas bolji auto, ne znaci da isti nije bolji.
Ili sada klase gledamo po tome sta ti mislis? :D
A pitanje je i koliko si se ti zaista pitao pri kupovini tih kola, i ako govoris da si ih ti kupio.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

Eksploatacija bi bila skuplja, za daleko jeftiniji auto, a stariji i losiji.

Da, ja sam kupio auto, birao, pregovarao, sklapao ugovor, kaparisao, isplatio i na kraju preuzeo.
Mozda je tebi takav odnos sa ocem stran, pa izaziva cudjenje i nevericu, ali tu ti ja ne mogu pomoci.

Послато са GT-N7100
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Pa razlika je upravo u tome, sto ti nisi kupac E klase ili A6.

*** ostatak posta obrisan jer ne gledam ko sta pise :mrgreen:

I onda naravno da ces da pricas o troskovima odrzavanja i ceni kao prednosti, jer samo to i imas ;)

Ne shvatam sta drvis q de ti nije mesto.

Svi se slazu da je SUperb odlican auto, i vi ste napravili super izbor za te pare, ali molim te, nemoj ga porediti cak ni sa "starim" modelima Audija i Mercedesa, ispadas smesan...

Posto vidim da potenciras to da su losiji, Superb je izasao '08.
w211 ph2 krajem '06 godine
A6 c6 ph2 polovinom '08

Dakle, navedi mi po cemu je SUperb bolji od njih.
Moderniji motori? Vise opreme? Bolji materijali? Modernija konstrukcija?
Poslednja izmena od NexT u 17 Feb 2015, 11:57, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ljudi, Skoda je samo jeftinije upakovan vw.
Skoda nema vise nista svoje osim znaka. Sve sto koriste je vw-ovo. Zato mi i nije jasno da neko moze da bude fan skoda brenda.
E sad, da ne budem shvacen pogresno, skoda je dobar proizvod. Jeftin, lepo upakovan, pouzdan i nosi ime starog brenda s kojim vise nema nikakve veze.

Naravno da ne moze da se poredi sa jednim mercedesom i dovoljno je sesti i provozati se da bi se to shvatilo.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

Next toliko lupas, valjda od uzbudjenja da ne znas vise ni koga citiras :)

Послато са GT-N7100
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

@NexT
Pobrkao si loncice :mrgreen:
To nije njegov Superb, vec Darkov :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Da, superb se uzima zato sto je bolji od e klase, a e klasa se uzima da bi se ustedelo :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Jbg, ja trazio autora, on mi izbacio prvo Darkovu temu...

moja greska :oops:

Sad se setih da sam video auto na skupu...

Sva pitanja iz prethodnog posta ostaju ;)
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

Xepoj87 napisao:Da, novi superb se uzima zato sto je bolji od matore e klase stari model, a matora e klasa stari model se uzima da bi se ustedelo :)

Sent from my Sony
Evo popravio sam :)

Послато са GT-N7100
Odgovori