VW Golf VII

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Re: VW Golf VII

Post od Milos »

Lep je ovaj GTI
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Iskreno smesan je pored Giuliette QV, Astre OPC, Megana RS...

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Meni se bas svidja, samo da ostane ovakav... :D
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Mislis na performanse ili izgled?

Meni je na izgled kul, ostriji od ranijih verzija, a opet gotivan. Enterijer ce verujem opet biti ono sto ce ga uzdici iz konkurencije. Meni je vise tuzno sto je ovo 3. gen. Golfa sa DSG-om a konkurenti i dalje nemaju odgovor na to. A sta ce tek biti sada nakon kupovine Porsea i hiljada njihovih patenata u rukama VW-a bez ogranicenja...
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Jel se zna koliko snage ce imati motor? Video sam da se pominje oko 260 konjica ako bude tako bice vrh, a tek R ima da ode na 300+.. :djavo:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Mislim i na jedno i na drugo (kod hothatcheva se te dve stvari ne razdvajaju :) ).
Sta znam...jedno kratko vreme (dok su bili aktuelni h.hatchevi) sam se lozio da kupim Golfa GTI ali me nije ubedio da to sto nudi zaista toliko vredi. Megan RS sa solidnom opremom je bio 5000e jeftiniji a Mazda MPS i vise.

Za DSG svaka cast ali neznam koliko ima smisla automatik u toj klasi automobila.

Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Niko ne osporava DSG koji vwovci uvek stavljaju na prvo mesto, ali npr meni je to zanemarljiva stvar jer vise volim manuelni...

Sto se tice unutrasnjosti, urose objasni mi sta ga to dize izvan kobkurencije?
ili prethodne modele? Minimalizam ili?
Sto se tice dizajna, meni se svidja enterijer G VI, ali daleko vise mi se svidjaju neki drugi konkurenti..
Ukoliko mislis na kvalitet, ni tu vise nisu nebeski kao sto ih neki prikazuju..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Floyd napisao:Iskreno smesan je pored Giuliette QV, Astre OPC, Megana RS...

:plusone:

Kao što reče walker,jeste DSG ok,ali 'beš sve to kad više volim manuelni...
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Golfov enterijer, Polov enterijer, a narocito Passatov, poslednjih X godina... gospode dragi... Poslednji normalan je bio u Golfu 5 , a poslednji zaista kvalitetan u Golfu 4! U 4-ci gdegod gurnes prst - mekano. :pardon:
Golf je Golf :) ali enterijer mu je (meni licno) najgora stavka vec godinama!

... za manuelni/automatski menjac vec i na Ana.rs znaju sta mislim. :dobarvic:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Day Walker napisao:Niko ne osporava DSG koji vwovci uvek stavljaju na prvo mesto, ali npr meni je to zanemarljiva stvar jer vise volim manuelni...

Sto se tice unutrasnjosti, urose objasni mi sta ga to dize izvan kobkurencije?
ili prethodne modele? Minimalizam ili?
Sto se tice dizajna, meni se svidja enterijer G VI, ali daleko vise mi se svidjaju neki drugi konkurenti..
Ukoliko mislis na kvalitet, ni tu vise nisu nebeski kao sto ih neki prikazuju..
Ako ćemo o top modelima kao GTI mnogo toga ga po meni izdvaja, jednostavno se ložim na taj koncept, takav spavački eksterijer, takav enterijer, taj DSG ko nije probao ne zna, mene oduševio još u Fabiji sa 7 brzina, a posebno onaj u GTI-ju. Teško mi je da zamislim da iko posle onoga može da poželi manuelni, a i ja sam mislio da je manuelni najbolji, DSG mi više odgovara ali dobro, ima nas raznih.
Enterijer u GTI-jevima mi nije minimalistički, ali umeren i odmeren jeste, što mi se opet dopada, npr. unutrašnjost Astre J, H je užasna, mi se uopšte ne sviđa, oblik cele table.
Proporcije Golfa su mi uvek bile prijatne za oko i odgovarale mi, ostali su mi uglavnom nezgrapni sa ponekim izuzecima.
Karirana sedišta kao u sedamdesetima, takve i slične stvari mene kupuju, ne znam za ostale i ne zanima me previše. Meni je bitnije da su stavili lep font na instrumente nego
Tehnički ne znam gde je, to će reći neko drugi ko zaista zna.

Jednostavno ne volim taj show-off mod i fazon i zato mi se mnogi ne sviđaju, činjenice su je da je Megane brz i da je Astra atraktivna, ali to nije my cup of tea.

I jako bitno možeš po otvorenim vratima da mu skačeš a da mu nije ništa :mrgreen:
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Floyd napisao:Iskreno smesan je pored Giuliette QV, Astre OPC, Megana RS...
U startu potcenjujes nesto sto jos nisi ni video? Ne vidim ni jedan jedini razlog zasto bi novi GTI zaostajao za navedenim modelima? Cak naprotiv mislim da ce biti ispred, a R ne bih ni spominjao.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Dusane,ne dira ti niko VW,lagano samo :D
Lepo rece covek da njemu smesno izgleda u odnosu na ostale sportske modele,ne vidim gde je pominjao bilo sta drugo i kako bi mogao,kada je za sada samo render golfa izasao :)
A sto se GTI-ja tice,ne verujem da ce biti bolji od Megana sto se perfrormansi tice,jer bi to znacilo da R onda moraju da poboljsaju,sto bi znacilo da od njega moraju da naprave RS3,a toliko nisu ludi vec :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Pa u tome je i poenta, potcenjivanje i podsmejavanje necemu sto nismo ni videli.

E sad se opet vracamo na to da je i R golf. Ne vidim zasto on ne bi bio ravnopravan za poredjenje, kada su i astra opc i megane RS vrh u ponudi svojih proizvodjaca, naravno ako ostane 2.0, ne dobije 2.5 motor. Ako ga dobije svakako ce GTI napredovati. Ne treba zaboraviti da je 6 samo restyle 5, koji je aktuelan od 2003, tako da bi trebalo da poboljsanja budu ogromna. I jos sto rece Uros dostupnost tehnologija iz porsea, bice sve ali smesan nikako.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Onda mozemo da poredimo sa GTI-jem i novu A klasu AMG sa 320ks i 4x4 pogonom...
Kakve veze ima sto ce da kosta kao 2 GTI-ja...
Ali u sustini,ja nisam rekao da se ne poredi R,nego da ce njega morati jos dodatno da poboljsaju,ako ce GTI da bude kao sadasnji R,da bi parirao Meganu i Astri...

Brate,ti ne kapiras da je covek rekao da mu je vizuelno smesan onaj dole render pored drugih sportskih modela koji su aktuelni, nista drugo?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Ja samo kazem da R treba porediti sa ostalim hothatch-evima ako vec pricamo o golfu, opet ponavljam ukoliko ne izadje iz klase po zapremini.
Zasto da ne? A klasu treba porediti sa golfom ako su u klasi, zvao se R ili GTI sve jedno :pardon:
Odgovori