Auto kozmetika

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Re: Auto kozmetika

Post od noodles »

odem na nisovu pumpu da uzmem onaj sonax za felne, kad nema. lik mi reče da su kao povukli sve od sonaxa, "promenjen dobavljač". nisam ga ukapirao dal' je nis promenio dobavljača ili šta. mrzelo me da svraćam u neku drugu. jel' još neko primetio da nema sonaxa na nis-u?
ni u tempu pre nekoliko dana ga nije bilo, a uvek je mogao da se kupi.
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

I ja sam popizdeo, nema ga na MOLu gde sam ga redovno kupovao. Malopre uzeh neki Dynamax wheel cleaner ali nesto sam skeptican, ima nekih milion upozorenja I pise da se izbegava prskanje na kocione elemente (kod Sonaxa je pisalo da ne skodi). :besan:

Sta da koristimo ?
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Slabo je ovo, popizdeo sam danas, isprskao, oprao auto, skinulo se tvrdokorno ali prilikom "curenja" ostalo sve po felnama onako stvrdnuto u fazi "curenja" a dobro sam isprao. Posle sam morao krpom. Sonax je zakon. Koristio sam I Sonax za gume, ni njega nema. Javi ako nadjes.
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:

Post od noodles »

pre sonaxa sam ja koristio jeftinije varijante, tipa arexon i k2. duplo su jeftiniji. nemaju onaj efekat da "krvare". sad mi se ne eksperimentiše sa skupim varijantama tipa 1000din za kornjačin čistač felni. kad je felna baš zaprljana ni sonax nije svemoćan, tada moram onom četkom za felne da skidam zakorele delove, a ako se vratim na ove jeftinije varijante, pomenuta četka će morati svaki put da radi. ;)
sad sam baš spojio da dugo nisam prao auto, i na felnama je crni garež počeo polako da prelazi u neku bronzanu boju. ;) moraće boga mi kofa i sunđer da radi, sa sve zavlačenjem ruke do diskova. ;))
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Koju cetku imas za felne ? To mi treba. Kapiram da je neka cupava mekana varijanta.
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:

Post od noodles »

pa nije baš ta čupava, mekana, ala "kemikl gajs" ;)

imam ovu klasičnu:

Slika

i neku sonaxovu mikrofiber:

Slika
botr
Reactions:
Pridružio se: 27 Maj 2013, 19:10

Post od botr »

Sonax u Srbiji ima novog ovlascenog uvoznika. Izgleda da su izvrsili pritisak na starog uvoznika da povuce sve proizvode na kojima je navedena njihova firma kao uvonik za Srbiju.

BTW
Na sajtu detailing oprema imate VIkan cetke.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Srpska posla (seljacka). Sta me zabole ko je uvoznik, hocu da kupim proizvod !! :besan:

Ali vise necu jer cu naruciti ovo:

http://www.silverauto.rs/auto-kozmetika ... %20wax-240

http://www.silverauto.rs/auto-kozmetika ... %20wax-236
botr
Reactions:

Post od botr »

Kod novog uvoznika su pojedine stvari cak 50% skuplje. Za gume, ako ste zainteresovani, Fra ber ima odlicno sredstvo, pa da kupimo grupno i podelimo.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Ko to prodaje ?
botr
Reactions:

Post od botr »

http://unagogi.rs/

Sredstvo se zove Magic Lux, nema ga na sajtu. Kasnije cu da okacim slike.

Evo slika. Nema napadan sjaj, vise je mat.

Slika

Slika
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Takav je I Sonax mada ja vise volim ono kad sija ko na sajmu automobila. Mislim da su takvi vise na bazi glicerina. Odlican efekat sam imao sa najobicnijim glicerinom I vodom.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ja kupio nedavno Sonax za felne u Uradi sam, oko 900 dinara. Mislim da je na pumpama skuplji.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Korisnikov avatar
noodles
Reactions:

Post od noodles »

botr napisao: 12 Maj 2018, 21:17 Sonax u Srbiji ima novog ovlascenog uvoznika. Izgleda da su izvrsili pritisak na starog uvoznika da povuce sve proizvode na kojima je navedena njihova firma kao uvonik za Srbiju.
Skoro mi je na fejsu izleteo njihov info o jedinom ovlašćenom uvozniku za SRB. Sada pretražih njihovu stranicu i nikako da nađem. Uspeh preko google cache-a:

Slika
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:

Post od noodles »

Ogi napisao: 13 Maj 2018, 10:02 Takav je I Sonax mada ja vise volim ono kad sija ko na sajmu automobila. Mislim da su takvi vise na bazi glicerina. Odlican efekat sam imao sa najobicnijim glicerinom I vodom.
Ja sam se ranije ložio na taj wet/shine efekat. ;) Sad više volim mat fazon. Posle nekog vremena od nanošenja, malo pređem krpom da ubije shine efekat.
Za gume i dalje trošim najbolje što sam do sad probao, meguiars endurance tire gel, kupljen preko "detailing opreme", ali toga više nema, na žalost.
Pre toga sam koristio kornjačin "extreme nano-tech tyre gel", takođe fenomenalan, kao silikonsko mleko, prva liga. ni to odavno nisam video, barem u takvom pakovanju
Odgovori