Preporučeni AUTO-TESTOVI sa Interneta

Utisci nakon vožnje nekog automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Re: Preporučeni AUTO-TESTOVI sa interneta

Post od maxer »

Nema boljeg od njega u tom poslu :)

Pogledaj obavezno ovaj njegov test Audija http://youtu.be/1jl5BH3jYNA ... najbolji i najluđi nastup koji sam video po tim testovima :D
Čovek se toliko, neskriveno, oduševio da je to bila pišijada od testa (ali u pozitivnom smislu).

P.S.
Sad se setih i ovog: kada je vozio novi Audi A4 na premijeri, kaže on: kao što vidite u kabini je izuzetno tiho - evo trenutno vozim ... vozim ... hmmm, pa ne mogu da kažem koliko vozim aaaaliii eto vozim 70 i nešto km/h ... (a on ga naravno vozi 170 i nešto km/h) :mrgreen:
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Novi Bobov test, ovaj put ML250 CDI:

http://www.youtube.com/watch?v=nE4wdGkJ-F8
Širim haos!
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Pošto verujem čoveku na reč (a i ukusi nam se poklapaju) ... kupujem i ja jedan ovakav :siriruke:
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

http://youtu.be/4HYdVXmYA-w

P.S.
Ovaj toliko brzo priča u pojedinim trenucima, da su morali da stave titl - da bi ljudi razumeli šta to priča :kezo:
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Crème de la crème!!

http://www.automagazin.rs/test/1/12690/ ... jske-snage

"Vladan Petrović je imao utisak kao da sedi u sedištu skrojenom po njegovoj meri. "Inženjeri u Toyoti zaslužuju jedno veliko BRAVO, kada je u pitanju ergonomija vozača. Ne pamtim, kada sam poslednji put sedeo u automobilu, koji ima ovako dobro osmišljenu poziciju sedenja i odnos sedište - menjač - volan. Kao što sam i očekivao, u automobilu se sedi sportski nisko, što se uklapa u koncept automobila sa niskim težištem, a sve u cilju odličnog ponašanja u vožnji. Centralni tunel na kojem je ručica menjača je podignut kao i skupocenim supersporskim modelima, što pruža odličan osećaj. Volan je sportski dizajniran i veoma je mali. Ruke se prosto lepe za njega. Enterijer ima jednostavan, ali sportski dizajn, a sportski utisak pojačavaju detalji u boji aluminijuma, sportske nožne komande i pokazivač broja obrtaja, koji zauzima centralnu poziciju na instrument tabli. Anatomska sedišta pružaju vrhunski oslonac u krivinama. Ne mogu, a da ne primetim ručicu manuelnog menjača, koja me neodoljivo podseća na onu iz modela Impreza WRX STi."

"Vladan Petrović bio je impresioniran atmosferskim motorom. "Brojke na papiru, u slučaju Toyote GT86 ne znače apsolutno ništa! Motor u visokim obrtajima ima zvuk od kojeg se čovek naježi i koji uliva strahopoštovanje. Istina, motor u niskom i srednjem režimu obrtaja nema puno snage, ali posle 5.000 o/min povlači snažno, a izduvni sistem proizvodi pravu "simfoniju". Važnije od maksimalne snage je činjenica, da je motor odlično izbalansiran, i da je u krivinama veoma lako iskoristiti njegov puno potencijal. Motor nema turbopunjač, što znači da je veoma lako kontrolisati razvoj snage. Nema onog neprijatnog "napada obrtnog momenta" koji je karakterističan za turbo motore. Snaga se razvija ravnomerno, što je veoma važno za brzu vožnju kroz krivine. 200 konjskih snaga nekom možda ne izgleda kao respektabilna vrednost, ali ne treba zaboraviti činjenicu da je snaga razvijena iz motora zapremine 2 litra i to bez pomoći turbopunjača. Pozitivan utisak o pogonu je pojačao i odličan automatizovani menjač sa šest stepeni prenosa. Promena stepena prenosa je veoma kratka (Toyota tvrdi da promena prenosa traje samo 0.2 sekunde!), a manuelni mod omogućava promenu stepena prenosa preko polugica iza volana ili preko ručice menjača. Sve funkcioniše savršeno i japanski precizno, iako za sportsku vožnju preporučujem manuelni mod."
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

A ubrzanje ko moja Astra...
Ocekivao sam bolje...
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Manuelac ima ubrzanje od 7 i nesto sekundi.

Ovo je za automatik.

Ali znas kad bi ga stigao, jako tesko a maneulca nikako :)

Evo kako to izgleda kod manuelca, merio sam ubrzanja i cak ni 1.8 TSI mu nije ravan. GT86 je lagan a snaga je drugacije rasporedjena i on vuce do kraja crvenog polja, to je odlika tog Toyobaru boksera. Ne staje sa ravnomernim ubrzanjem sve do kraja.

Po cajgeru cca 23s od 0-200.

http://www.youtube.com/watch?v=yPupWuLXUWc

Astra 36s:

http://www.youtube.com/watch?v=T6I7zWI-vds

Astra do 130kmh, oko 11,5s

http://www.youtube.com/watch?v=eElezV9f2GE

Dok GT86 stize za oko 10s do 130kmh. Od 0-100 su tu negde, ali cim predje "stotku" atmo rastura zbog toga sto mu obrtaji ne smetaju vec mozes da ga vozis "do panje". To je ono zasto cene ovaj motor u ovom (i u Subaru) autu.

Ovde je poenta uzitak u voznji i zato je GT86 proglasen za najbolji sportski auto.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Astra i GT86 :uf:

evo malo za uživanje,

http://www.youtube.com/watch?v=txA9JDC9Ivs
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Cosmo samo sam naveo podatak od 0-100...
To je kao kad bih ti ja rekao da bih ga u medjuubrzanju na magistrali pokidao zbog turbo punjenja :kezo:

Uostalom takav auto treba da ima bolje performanse nego sto ima jer je sportski kupe...
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Ne mozes da ga pokidas ni u medjuubrzanjima... pogotovo u brdima, on je i pravljen za takvu voznju, krivine, serpentine i sve to, tu i najvse kida (procitaj malo detaljnije test).

Poenta je sto njemu ne smeta 6000-7000 obrtaja a to je sportski auto sa zvukom motora kakav dolikuje takvom autu i on se tako vozi, pa on u drugoj moze da fura kolko oces :) Te price o medjuubrzanjima mozes da batalis u ovom slucaju :)

Evo ti od 100 do 200kmh, 17s.

http://www.youtube.com/watch?v=1Re5K735kL0

Astra 23s:

http://www.youtube.com/watch?v=XO4O_EXui1g

Astra se, priznajem dobro drzi do oko 160...170... posle toga kalira... tu je turbo vise nemocan, tu samo KS pomaze i odnos snage i prenosa.

Ti mora da menjas ranije brzine a GT86 moze da nagazi i do 8000 obrtaja pa tek onda shiftuje... zato toliko dobro ubrza, jer mu ne smeta.

Naravno da bi turbo u GT86 sigurno doneo dobar dobitak (a vec postoje kit-ovi) ali onda i cena i cena odrzavanja ide gore a nije to to...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Nisi skapirao poentu.. No nebitno.. :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Odlicna je ova Toyota, sedeo sam u njoj na aeromitingu u Batajnici bas mi se svidela..
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Day Walker napisao:Nisi skapirao poentu.. No nebitno.. :)
Naprotiv, skapirao sam, nego samo da pokazem da nije sve u turbu :)
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

cozmo napisao: Dok GT86 stize za oko 10s do 130kmh. Od 0-100 su tu negde, ali cim predje "stotku" atmo rastura zbog toga sto mu obrtaji ne smetaju vec mozes da ga vozis "do panje". To je ono zasto cene ovaj motor u ovom (i u Subaru) autu.
kozmo slazem se da je super auto, relativno je lagan i ima nisko teziste, ali voleo bih da mi objasnis sta si mislio pod boldovanim?

sto se tice motora, cudni su ti japanci, jako visoko postave max nm...siguran sam da je ovaj motor dragulj, ali je sto se tice momenta ovaj iz resoa jos neprevazidjen ( 215nm/5400rpm )...ocekivao sam ipak malo jace cifre, kad vec pricamo o gt86...vremena po stazama su u okviru klase po performansama, rs ph2 je cak i brzi na dobrom delu staza...
inace, ima jedna na oglasima, za 33-34k, demo vozilo...jaka cena, ali je auto odradjen stvarno vrhunski, pogotovo polozaj vozaca...i tojota je...
sedista i nekako, posto ima vise opcija, ali polozaj menjaca, koliko je u tajp r-u bolji nego kod mene, toliko je u gt86 bolji nego u hondi. nazalost jos je nisam provozao ( mare citas li? :) ), ali bice prilike...
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Nisam imao prilike da se upoznam sa GT86... Auto mi se vizuelno dopada, malo osvezenja u svetu sportskih kola. Vidim i da je dobio epitet pravog "vozackog" auta sto je super... E sad, gledajuci "zeperfs" ostao sam blago razocaran kada sam ga uporedio sa Leonom FR-om koga sam posedovao.

http://www.zeperfs.com/duel4069-1350.htm

OK, Leon ima turbo motor, ali GT86 je osetno laksi... Podatke uzimam sa blagom rezervom, ali rekao bih da su dosta realni (bar je tako bilo i kada sam poredio kola za koja znam kako idu)...

Nadam se nekoj probnoj voznji GT86ice, ako je jos uvek ima u Toyoti kao demo vozilo... :D
Odgovori