Letnje gume

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Letnje gume

Post od Laki021 »

Pa sta ste mislili da sam ja bezveze kupovao Continental :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

fq400 napisao:Ne sumnjam uopšte u kvalitet Continental-a, čak sam ih i sam jurio za kola poslednjih dva meseca. Samo mi malo čudno deluje da su baš najbolje u sve tri dimenzije...
A sta ocekivati u nemackom testu? Mislim, odlicne su gume, u poslednjih 10-ak godina vinuli su se u sam vrh, ali nisu naravno uvek najbolje.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

ContiEcoContact su stvarno dobre, jedino što su prilično bučne (ili je moj Punto loše zvučno izoliran)... :)
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Conti je odlicna guma, ali nema onaj WOW efekat, bar u obicnim serijama, EcoContact3, Premium Contact 2. Takodje nema ni nesto da kazes da je lose.
Ali po mom ukusu vise mi se svidja, tj. za sad najvise Dunlop FastResponse(u da kazem normalnoj klasi), od Contija PC2 ima bolju upravljivost i feedback na volanu, kao i bolju ''klizavost''(kontrolisanu kad se pretera u krivini). Bas smo se prosle godine i McGruja i ja slozili oko toga, posto je bio tadasnji moj Paja sa tim Contijem kod njega, a ja uzeo njegovog sa FR.

Sport Contact 2 npr. je odlicna , za suvo je stvarno brutalna, za mokoro onako i nju bih vec mogao uporediti sa FR pa da kazem da je SC2 mozda za nijansu bolja na suvom, za mokro za nijansu FR, udobnost na strani FR, buka na strani FR.
Mozda i preterujem sa Dunlopom, ali od 2008. kad sam prvi put uzeo Wint. Sport 3D smo se bas pronasli, to je to sto mi treba.

Trenutno na autu imam Pirelli P7-dosle uz auto, zadovoljan sa sa njom uglavnom, po suvom je OK, buka manje vise OK, po kisi vec popusta iako ima blizu 5mm sare i 4 godine starosti, po nekoj mojoj proceni presla oko 30-35k km. Generalno po sari nisu za zamenu i po samoj gumi, ali opet sad je u nekom periodu kad bi trebala zamena, moze se izvuci neka para za polovne, sama guma je blizu kraja svog radnog veka(40-50k km je za bilo koju gumu vec granica kad polako gubi performanse koje je imala). Tako da cu verovatno u dogledno vreme staviti nove, bar 2 a izbor ce biti izmedju D RTa, GY F2, i Conti SC5.
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Na Punta se meta samo vrhunsko :D
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ma dobiće on jedne vrhunske Tigar čim se ove izližu... :rofl:
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

dag81 napisao:Trenutno na autu imam Pirelli P7-dosle uz auto, zadovoljan sa sa njom uglavnom, po suvom je OK, buka manje vise OK, po kisi vec popusta iako ima blizu 5mm sare i 4 godine starosti, po nekoj mojoj proceni presla oko 30-35k km.
Trebalo bi da su Cinturato P7 mnogo bolje, a opet nisu preskupe (barem napolju). Moje iskustvo sa Continentalom je upravo kako si i opisao...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Fulda :thumbdown:

Ostecenje gume po gaznom sloju se povecava, tj kao da je vozim konstantno po kamenolomu, a ne auto-putu.

I dalje dobro drze, ali su pocele da se cuju, tj da bruje na vecim brzinama. Uskoro ce u kantu.

Cekam da mi kolega javi da li prodaje svoj E, pa da uzmem njegov letnji set sa Michelin i felnama sa Avantgarde-a...

U svakom slucaju, jako veliko razocarenje za Fuldu...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

E baš ti hvala. :(
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Kontakt:

Post od dag81 »

Pa Fulda nije za Mercedesa realno i ako cemo iskreno, pogfotovu ne za takvu intenzivnu upotrebu.

\Koliko ste presli sa njima, ako je 50ak hiljada, sta ces vise.
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

Ko ga smirgla kada nije hteo da stavi Dunlop :P :pssst:
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Kontakt:

Post od dag81 »

I njega i Trojanca. :rofl:

Salim se za Trojanca, za njega je Fulda CP skroz ok, za tu tezinu auta.
Ali Mali je platio ceh, jbg sad ce da zna.
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

Salu na stranu. Tada i sada sam misljenja da je trebalo staviti Premium brend. Za kilometraze i uslove eksplotacije tih guma mislim da bi mu FR najbolje legle. Tada je Fulda bila dosta povoljnija te smo stavili istu. Nisam ni ja ocekivao da ce tako popustiti pod tezinom, jacinom i toplotom kolimetraze auta. Pritom stvarno ispada kao da vozi po sljunku nekom, tako se komada guma.

Ma tojke je ipak covek penzioner :loool: za njega ne brinem :kezo: :rofl: :pivo:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ako guma ne moze da podnese tezinski index za koji je projektovana i 400km u cugu brzinom od 130-150km/h, onda da ga je*em...
Da je vozen brzinac na Kopaoniku, pa da razumem, ali cist auto-put da je ubije, nije mi jasno...

Meni se u mnogo gorim uslovima nepoznati Esa Tecar pokazao kao sjajna guma, a ja taj auto mnogo vise cepam od caleta i cesto je vise opterecen od Mercedesa...

Dakle, ovo NE SME da se desi Tigru, a kamoli Fuldi. Zapravo, i nije nam se nikad desilo tako nesto ni sa Primom na 406ici pre x godina...
Znaci da se ona istrosila za 30.000, ili da se pretvorila u plastiku, ne bih nigde nista rekao, ali ono sto se desava sa gaznim slojem NE SME da se desi ni jednoj gumi u normalnim uslovima upotrebe...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Aj majke ti slikaj te gume pre nego ih baciš pa okači ovde.
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori