RTS - Konačna opomena pred utuženje

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: RTS - Konačna opomena pred utuženje

Post od Saša »

Floyd napisao:Ne kontam zasto se ljudi tamo bune. I ja ovde placam pretplatu a niko me nije pitao da li hocu.
Zato što osećaju nepravdu. Finansiraju se iz budžeta, naplaćuju masno reklame, a još bi i dodatne pare od nas. Kvalitet programa nikakav, a "milion" zaposlenih koji ništa ne rade. Ima li tu logike?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

To je glavni problem, da bar sadržaj nije potpuno smeće sa reprizama po 100x svega i svačega uz odvratan kvalitet slike.

Nemaju oni pojma gde im pare cure, kao i druge državne firme. Imaju ogroman priliv, ali ne mogu da ga efikasno iskoriste.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Protočki bojler prema produkcijskim kućama - Bajić, Šaper, Šotra, Bjelogrlić, Kurta/Murta itd.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Saša napisao:
Floyd napisao:Ne kontam zasto se ljudi tamo bune. I ja ovde placam pretplatu a niko me nije pitao da li hocu.
Zato što osećaju nepravdu. Finansiraju se iz budžeta, naplaćuju masno reklame, a još bi i dodatne pare od nas. Kvalitet programa nikakav, a "milion" zaposlenih koji ništa ne rade. Ima li tu logike?
A neki in misu zaboravili ni devedesete i šta su sve tada radili.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Cekajte, pa ko vam prenosi world cup? :)

Sto se kvaliteta programa tice, od svih javnih servisa u Evropi kontam da niko osim BBC-a nema neki poseban kvalitet.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Ja imam kablovsku i nju placam 1100 dinara mesecno. Neka mi iskljuce RTS slobodno, ne gledam ga. Da im placam necu, nisam ni do sada.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Da, to je to. BBC sa Vučelićem na čelu :P
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pošto je u pitanju javni servis, neka nam ispostave račun za svaki mesec, da vidimo na čega se troše novci. Nakon toga možemo da odlučimo jel nama treba takav servis ili ne. Šuška se da oni moje novce troše na svoju promociju, na promociju svojih vip kurvi, a ja to da plaćam neću. Ako se tako radi i u švici, onda ok, plaćaćemo i mi.

Sent from my GT-S7582 using Tapatalk
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

Da se razumemo, ja sam takozvani "finansijski strejt" građanin. Plaćam šta država traži, gunđam ali plaćam jer država od nečega mora zadovoljavati potrebe svih nas. Sad, što na sve strane curi u pogrešne džepove, to je nešto što kobajagi ispravljamo na glasanjima a uvek se ispostavi da smo se zahebali....

Ovo sa RTS je bezobrazluk epohalnih razmera.
RTS je jedan mastodont koga nijedna vlast ne dira nego mu samo češe jajca. Zna se i zašto. A oni našli pa zašli. Toliko trutova nema ni u košnicama gaza Jovana sa Zlatibora.
I sve to opet - ništa ne mogu, samo se nerviram i opet se vraćam u krug "zajeb - glasanje - zajeb2" i tako već mnogo godina.

Ono što mene nervira:

1. Predizborna retorika je sadržavala - ukida se TV pretplata - od toga ništa
2. Maltene na mišiće je krenulo finansiranje iz budžeta a opet traže TV pretplatu. Pa ko dođavola pravi taj budžet? Pa pravim ga JA i moj komšija pekar i ona baba što me nervira sa III sprata! Pa time praktički plaćam trutove u RTS i onu sekretaricu što je kreše direktor rasvete i onda PLUS redovno mesečno plaćanje. ZAŠTO!? Nek se odluče, evo vam pretplata ali nema budžetskih sredstava. Ovako uzeše i jarad i pare a plaćaju ovce.
3. Ako im već slivaju pare iz budžeta - da mi repriziraju babu koja se člešlja 101. put a onog faličnog orla 94. put, plus neke crnobele emisije za koje niko ne zna šta predstavljaju ali nek se nađe - pa to je bezobrazluk, produkcija NULA.
4. Ona glupa RRA sa popom kao glavnokomandujućim, ni k..cem da mrdne kad RTS sipa reklame. Koliko se ja razumem u medicinu - NEMAJU pravo da puštaju reklame ako se finanskraju iz budžeta. Pa zar onaj pop nije konsultovao svog komandanta - jel to pravedno i ljudski? Pa da dobije befel da podvikne trutovima u RTS?

Što se tiče plenidbe, imam od ranije spremnih par metara UTP kabla, jednu staru grafičku i monitor koji je služio u zadnje vreme kao stalak za neku ženinu saksiju, te dve polovne gume 16 cola. To stoji upakovano i spremno za isporuku još od protekle kampanje plašenja plenidbom.
Uostalom voleo bih baš da vidim kako izgleda ta plenidba, jer mi se javlja da uđe baraba u stan (ako sam u nervnom rastrojstvu dozvolio bez naloga da uđe) i za dug od 5000 din lepo zabeleži za plenjenje TV od 2000€ da ga prodaju, za 500€, naplate 500 din i da mi posle vrate kusur u dinarima.
Heh, a ja sam glupi zeka?
- niti će mi ući u stan bez naloga sa policajcem
- niti će mi pleniti veću vrednost o epohalnog duga za RTS barabe.

Jedino što im priznajem, dobra ona promoterka vremenske progoze, koka ali dooooobra!
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Finansijski strejt znaci transparentnost tvojih prihoda :)
Da bi znali na koju slavinu da nakace crevo
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: RTS - Konačna opomena pred utuženje

Post od Saša »

Floyd napisao:Cekajte, pa ko vam prenosi world cup? :)

Sto se kvaliteta programa tice, od svih javnih servisa u Evropi kontam da niko osim BBC-a nema neki poseban kvalitet.
To uopšte i ne gledam a i da gledam - video bih na HRT-u (koga sada naravno isključe kada ide neki prenos. da bi zaštitili svoj "monopol").

Btw, taj pomenuti HRT je isto državni/javni servis (pa još iz komšiluka) ali ima bar 10x bolji i kvalitetniji program. Kako oni mogu a ovi paraziti ne mogu?

Što se mene tiče taj RTS mogu sutra takođe ugase, niko ne bi to ni primetio. Neka ostave samo emisionu tehniku da održavaju te releje i repetitore da drugi mogu da rade i to je to.

TT
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je da nisu istinite informacije da će građani morati da plaćaju pretplatu za javni servis od 500 dinara po cenu izvršenja zaplene imovine zbog duga.

- Istina je da je Ministarstvo kulture i informisanja, na predlog državnog sekretara Saše Mirkovića, izradilo nacrt u kome se, između ostalih, nalaze ovakve odredbe, ali moramo da naglasimo da takav nacrt nije došao ni na dnevni red Vlade, a kamoli na raspravu pred poslanike u Narodnoj skupštini – navedeno je u saopštenju.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ono: "Šta se ložite, majmuni? Sredićemo mi sve"
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: RTS - Konačna opomena pred utuženje

Post od Floyd »

Saša napisao:
Floyd napisao:Cekajte, pa ko vam prenosi world cup? :)

To uopšte i ne gledam a i da gledam - video bih na HRT-u (koga sada naravno isključe kada ide neki prenos. da bi zaštitili svoj "monopol").

Btw, taj pomenuti HRT je isto državni/javni servis (pa još iz komšiluka) ali ima bar 10x bolji i kvalitetniji program. Kako oni mogu a ovi paraziti ne mogu?

Što se mene tiče taj RTS mogu sutra takođe ugase, niko ne bi to ni primetio. Neka ostave samo emisionu tehniku da održavaju te releje i repetitore da drugi mogu da rade i to je to.

TT
Isto ti dodje da li ti direktno naplacuju ili ti posredno uzimaju kroz porez na zaradu.

Ni ja skoro ne gledam CH javni servis ali nemam izbor sto se tice placanja.

To sto blokiraju neke kanale na kablovskoj nije u redu. Ja ovde svetsko prvenstvo mogu da gledam na svim programima koje imam na kablovskoj a koje prenose isto.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Meni je i delovalo kao da puštaju buvu da se ljudi popale
Odgovori