Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Karavani lepši od svojih limuzina

Post od Day Walker »

:plusone:

Osim u slucaju da neko ima malu decu pa je potrebno spakovati i kolica
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Re: Одг: Karavani lepši od svojih limuzina

Post od sasa lbg »

Rakhil napisao:A Nije argument da ti treba karavan za selidbe i slicno, nego sto je meni zatrebao milion puta do sada gabaritni gepek, a mislio sam da nece nikad.se :mrgreen:
Da ne spominjem slucaj kad ubacim u "mojeg karavana" peceno prase.ili jagnje na raznju :grin: onako komotno ....e to master card ne moze da plati.
HTC
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Rakhil napisao:Inace, i ja sam se vodio logikom da mi ne treba veci gepek kad sam kupovao auto. TO je palo u vodu dve nedelje posle kupovine i nastavilo da pada u vodu minimum jednom mesecno od tad, da ne pominjem putovanja.
Istina, koliko puta se desi situacija samo da ima jos malo prostora.
Vozim jedan od vrlo izdasnih karavana sa 2100 litara u gepeku i desava se ponekad da zatreba "jos samo 10cm" :)

Iz iskustva, preporucio bih karavane ispod 1800 litara zaobilaziti, a gledati da je prostor funkcionalno dobro osmisljen sa potpuno ravnim podom kada se obore sedista pod obavezno.

U bogatom svetu imidz karavana je i takav da se stavlja teniska ili oprema za golf u gepek, i mnoge su reklame tog tipa.
Ko ima psa, nema dilemu, karavan nema alternativu.

Iako izgleda opticki drugacije, obicno su karavani prostranijeg gepeka od SUVa za iste spoljne dimenzije.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Re: Одг: Karavani lepši od svojih limuzina

Post od sasa lbg »

Rakhil napisao:A Nije argument da ti treba karavan za selidbe i slicno, nego sto je meni zatrebao milion puta do sada gabaritni gepek, a mislio sam da nece nikad.se :mrgreen:
Da ne spominjem slucaj kad ubacim u "mojeg karavana" peceno prase.ili jagnje na raznju :grin: onako komotno ....e to master card ne moze da plati

Ljubitelj
Za ravan pod si skroz u pravu,bez tog detalja nikako ...inace toliko gubi na funkciji da ga ne treba ni kupovati!
HTC
Poslednja izmena od sasa lbg u 21 Feb 2013, 12:34, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Day Walker napisao::plusone:

Osim u slucaju da neko ima malu decu pa je potrebno spakovati i kolica

Znas kad srpski seljaci odu na more, vrate se sa vise stvari nego sto su poneli :D

U Laguni dvoje ljudi, dvoje dece, u Mercu dvoje ljudi troje dece, u Skodi dvoje ljudi i jedno dete :D

Pa moj cale kupi usput bastenski sto sa dve stolice :rofl: :rofl: :rofl: kaze bilo na popustu nekom :rofl:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Krovni kofer je odlična stvar, jeftiniji je od dodatnog repa - minus je lošija aerodinamika (+ na nešto sitno na cenu goriva) ali kroz celu godinu manja potrošnja zbog aerodinamike potire razliku... bla bla
Što se dečijih kolica, s dvoje dece nedelju dana na more, i MTB sam poneo i dečiji bajs i bebeća kolica.
Kad se lepo organizuješ i ne poneseš previše, sve stane šta treba :D

A ljubitelj naravno uvek uzme uobičajenu maksimalnu brojku kao minimalno preporučenu. 1800l pa to je omanja cisterna...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Day Walker napisao:Da mi bas treba vise prostora od onoga sto nudi HB ili limuzina, onda SUV pre karavana. Bar dobijes i 4x4 a ne pogrebno mesto iza zadnjeg sedista
:doubleup: :D
Ji 4Tze napisao:Krovni kofer je odlična stvar, jeftiniji je od dodatnog repa - minus je lošija aerodinamika (+ na nešto sitno na cenu goriva) ali kroz celu godinu manja potrošnja zbog aerodinamike potire razliku... bla bla
:doubleup:
Gaginh0 napisao:Znas kad srpski seljaci odu na more, vrate se sa vise stvari nego sto su poneli
Znam. :D Mismo prosle godine u povratku sa mora svratili u Ikeu,kupili smo sinu pisaci sto,nama mali stocic za dnevnu sobu i deci sto i dve stolice iz Mamut kolekcije. Naravno sve to je stalo u SX4 sa krovnim koferom. :)
sasa lbg napisao:Da ne spominjem slucaj kad ubacim u "mojeg karavana" peceno prase.ili jagnje na raznju :grin: onako komotno ....e to master card ne moze da plati
Moze moze,meni su prosle godine doneli na kucnu adresu. :D

Do sada sam imao 3 karavana,Fabiju,Vectru i Monde. Nikad ih nisam iskoristio zbog cega sam i kupio,cele godine sam vukao veliki gepek u kojem mi stoji samo kišobran... a imam dvoje male dece.
U gepek Cordobe sam redovno pakovao 2x decija kolica,camac,dusek i sve potrebstine za more,zajedno sa garderobom. U povratku iz Grcke smo kupili sto za dnevnu sobu (ima fetis sa stolovima :mrgreen: ) koji je stao rasklopljen u gepek Cordobe pored svih stvari.

Po meni je mnogo bolja opcija miniven od karavana,ako postoji potreba za prostorom. Kraci je,lakse se parkira,ima multifunkcionalnu kabinu(bar moja Zafira) 5-7 sedita,lakse se prevoze domace zivotinje :mrgreen: ... Ispadne da nosite toliko stvari sa sobom i da je jedino resenje kupiti mini bus da bi vam sve stalo. Pa kao klinci smo putovali u stojadinima,ficama i peglicama po celoj Evropi i nista nam nije falilo. Shvatam ja da su su se vremena promenila ali mislim da preterujete.
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Pa dobro, svak će naći svoj razlog. Ali, sad je samo pitanje da li se ova tema ograničava na lepotu vozila ili uključuje i "meni lepo kad ne razmišljam". :D
Inače, rekao bih da pravilan oblik (što bliže kocki) često znači više od same zapremine.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ja karavan ne bih nikad uzimao zbog povremene selidbe već ako ima potrebe za ćešćim stavljanjem većih stvari... :) Nije sve u zapremini, karavanima se lakše pristupa gepeku i utovarna ivica može biti šira i niža.
SUV ne bih poredio jer je to često viša klasa vozila koja za sobom povlači sveukupno skuplju eksploataciju... A SX4 i slične nemoj da računate u SUV kad se o ovome priča :)
Krovni kofer je dobro rešenje za putovanja, al po pitanju praktičnosti za čestu upotrebu ne može da se poredi sa gepekom...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

:)

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:

Post od Misha »

Grujic napisao:SUV ne bih poredio jer je to često viša klasa vozila koja za sobom povlači sveukupno skuplju eksploataciju... A SX4 i slične nemoj da računate u SUV kad se o ovome priča
Krovni kofer je dobro rešenje za putovanja, al po pitanju praktičnosti za čestu upotrebu ne može da se poredi sa gepekom...
Ja sam spomenuo SX4 jer ga trenutno vozim,on je kompakt crossover i ne niko ga ne racuna u SUV. Ne slazem se da su sva SUV vozila cesto visa klasa i skupa za eksploataciju. CR-V,Forester i RAV4 su prilicno povoljni i imaju lepe zapremine gepeka. Krovni kofer i jeste opcija za povremno koriscenje a za stalnu potrebu za vecim prostorom mnogo je bolji miniven od karavana.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Po čemu bolji? Šta ako nekome treba samo mali veči i pristupačniji gepek? Ispada da karavan nema primenu :kezo:
I lepo sam rekao često, što i jeste tačno, ovo " Ne slazem se da su sva SUV vozila cesto visa klasa i skupa za eksploataciju." nešto i ne kontam smisao, nisam rekao da su sva, al generalno jeste tako...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

SUV-ovi su po pravilu osetno skuplji od karavana istih gabarita i mislim da nisu za poređenje.
Pre bi trebalo porediti upotrebljivost VAN-ova i karavana.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

perfiko napisao:Inače, rekao bih da pravilan oblik (što bliže kocki) često znači više od same zapremine.
:doubleup:
Izuzetno znaci, zapremina nepravilnog oblika je neupotrebljiva.
Nije karavan ali je dobar primer, Audi 80 model 1986- ima litrazu koja je sasvim ok ali je gepek totalno neuptorebljiv za bilo sta osim nekoliko kesa iz dneve kupovine. Otvor gepeka je totalni promasaj.
paja napisao:SUV-ovi su po pravilu osetno skuplji od karavana istih gabarita i mislim da nisu za poređenje.
I po pravilu su SUV manjeg gepeka za isti gabarit.
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:

Post od Misha »

Meni je miniven bolji jer nudi vecu zapreminu gepka od karavana,vecu varijabilnost zbog visine (uzmimo primer Vectre i Zafire) a pritom je dugacak kao prosecan hatchback. ;)

Sada se moze kupiti Kia Sportage za 16.000e a toliko kosta i prosecan karavan iz C segmnta,slicnih gabarita. Zapremina gepeka je veca kod Kie Sportage nego kod vecine karavana iz C segmenta. http://www.moto.rs/kia_sportage_iii_act ... -pf-9110.i
Odgovori