Auto sedišta za decu

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Re: Auto sedišta za decu

Post od Rakhil »

Ma jok Nidzo, i ta medjukategorija ima jeftino a dobro. U krajnjoj liniji, nadje se i polovno. Ovo sto sasha015 postavio, ja imam isto takvo u ISOFIX varijanti, 24k sad kosta a ne zaostaje za onima od 35-40k. Dakle, ako sam ja kao najveca picajzla kupio jeftinije, svako moze da ustedi. Nego su ljudi generalno nezainteresovani i neonformisani, a ima i toga da im je verovatno pun k svega o cemu moraju razmisljati pa sediste ne dodje na red nikad
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Ja sam skoro uzeo ovo: Slika

Cybex juno Fix. IsoFix, preporuka od strane ADAC. Cena je bila skoro 27 000. Medjutim, 2 dana pred kupovinu odem na sajt Akse, sediste kosta 21000. Odem na NBG u prodavnicu da proverim, stvarno 21 000 pitam sto, kaze cistimo zalihe, pogotovu ove sa ISOFix (retko ko kupuje). OK kupljeno. Na kasi, kaze imate promo popust za Cybex sedista zbog nekog sajma.....19800 :sreckovic: Tako da sam ubo dobro sediste za male pare. Cerkica je zadovoljna, postavi igrackice na "jastuce" i uziva u voznji. Od mene preporuka za kategoriju od 9-18.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ajd prenesi utiske o vezivanju: jel veliko cimanje provlaciti pojas svaki put preko vodjica?
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Odlično si prošao. Ovo izgleda baš dobro.
Posetite www.garaza.rs !
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:

Post od Dzoni_m »

Rakhil napisao:Ajd prenesi utiske o vezivanju: jel veliko cimanje provlaciti pojas svaki put preko vodjica?
NI najmanje. Meni se svidja sto kada postavljas dete u sediste nema NISTA sto ti smeta. Nema kaiseva, provlacenja decijih rukica itd. Samo postavis dete u sediste, stavis ovaj "jastuk" koji ima ulogu vezivanja i zastite deteta, zakacis pojas za par sekundi i teraj. Takodje bocna zastita je bas izdasna i dete kada zaspi nasloni glavu tu i udobno je. Moja curica prespava po par sati tako u voznji.

E sada ima jedna druga strana medalje tog sedista: NE KUPOVATI BEZ PROBE tj dete u sediste! Pozajmite od nekog ako ima takvo sediste ili probajte da se dogovorite sa prodavcem da mozete da vratite ako dete nece da sedi, jer ovaj jastuk ispred nekim klincima uzasno smeta i neprestano placu dok su u ovom sedistu. MIslim da je to pravi razlog "popusta" i "promo cene". Ja sam pozajmio sediste komsijama ovde u BY na probu jer su hteli da kupe ovakvo. Dete je vrstalo cim mu stave ovaj jastuk ispred. Tako da, vodite racuna o tome.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Moj drug morao da vrati to sedište zbog tog jastuka(ford fokus je u pitanju). Rekao mu prodavac da se žale vozači tojote, škode i seata.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Zale se vozaci toyote, skode i seata? Zbog jastuka?
Ne kapiram, valjda se deca zale na jastuk? Kakve ima veze jel skoda? :uf:
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:

Post od Dzoni_m »

jes vala kakve veze ima koji je auto? :kezo: To detetu smeta.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Toj deci je muka već što moraju da se voze u škodi, samo im je još taj jastuk falio :kezo:

Šalu na stranu, možda zavisi od toga kakva je zadnja klupa, da li je sredina u istom nivou ili izdignuta. Nisam nikad kačio isofix pa ne znam šta može da smeta.
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:

Post od Dzoni_m »

Nema veze, ISOfix prikljuci se pomeraju i po duzini i po visini. Kazem, ako ima manu, to je ta sto neka dece nece da sede. Sve ostalo, bezbednost, udobnost, kvalitet ocenjeno kao odlicno.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Kratak pojas valjda pa se taj jastuk pribije i dete ne može da sedne. U svakom slučaju on je odmah vratio jer dete uopšte nije moglo da sedne a ne da se žalilo.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Octavia ima kraće pojaseve pozadi. Stilo ima znatno duže, recimo. Verovatno je u tome problem.

Primetio sam kada smo kačili onu školjkicu 0-9. Na Škodi čak nije mogla da se stavi školjkica u sredinu jer je pojas toliko kratak.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ocigledno nije retkost takav slucaj. Drugar je na Mazdi 3 produzavao pojaseve zbog toga.

Sent from my HTC One V
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ta sedišta su jako dobro ocenjena i bila su mi u užem izboru. Na kraju sam odustao baš zbog jatuka. Nisam bio siguran da bi klinka prihvatila toliku skalameriju ispred sebe, a i plašio sam se da će i sam jastuk da greje.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Sad se i ja nešto kontam da su kod mene pojasevi isto kratki. Jednom sam vozio dete jednog prijatelja i sedište je montirano (nije isofix) ali je bilo baš nategnuto. Nisam razmišljao o tome dok sad nisam video da i tu ima razlike. Moraću dobro da obratim pažnju kad dođe vreme za kupovinu sedišta. Inače imam isofix, ali sam u fazonu da ne uzimam sedišta sa isofix-om jer su jeftinija, jedino ako naletim na neki baš veliki popust.
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori