Auto sedišta za decu
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Re: Auto sedišta za decu
Ma jok Nidzo, i ta medjukategorija ima jeftino a dobro. U krajnjoj liniji, nadje se i polovno. Ovo sto sasha015 postavio, ja imam isto takvo u ISOFIX varijanti, 24k sad kosta a ne zaostaje za onima od 35-40k. Dakle, ako sam ja kao najveca picajzla kupio jeftinije, svako moze da ustedi. Nego su ljudi generalno nezainteresovani i neonformisani, a ima i toga da im je verovatno pun k svega o cemu moraju razmisljati pa sediste ne dodje na red nikad
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Ja sam skoro uzeo ovo:
Cybex juno Fix. IsoFix, preporuka od strane ADAC. Cena je bila skoro 27 000. Medjutim, 2 dana pred kupovinu odem na sajt Akse, sediste kosta 21000. Odem na NBG u prodavnicu da proverim, stvarno 21 000 pitam sto, kaze cistimo zalihe, pogotovu ove sa ISOFix (retko ko kupuje). OK kupljeno. Na kasi, kaze imate promo popust za Cybex sedista zbog nekog sajma.....19800
Tako da sam ubo dobro sediste za male pare. Cerkica je zadovoljna, postavi igrackice na "jastuce" i uziva u voznji. Od mene preporuka za kategoriju od 9-18.

Cybex juno Fix. IsoFix, preporuka od strane ADAC. Cena je bila skoro 27 000. Medjutim, 2 dana pred kupovinu odem na sajt Akse, sediste kosta 21000. Odem na NBG u prodavnicu da proverim, stvarno 21 000 pitam sto, kaze cistimo zalihe, pogotovu ove sa ISOFix (retko ko kupuje). OK kupljeno. Na kasi, kaze imate promo popust za Cybex sedista zbog nekog sajma.....19800

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ajd prenesi utiske o vezivanju: jel veliko cimanje provlaciti pojas svaki put preko vodjica?
-
- Site Admin
NI najmanje. Meni se svidja sto kada postavljas dete u sediste nema NISTA sto ti smeta. Nema kaiseva, provlacenja decijih rukica itd. Samo postavis dete u sediste, stavis ovaj "jastuk" koji ima ulogu vezivanja i zastite deteta, zakacis pojas za par sekundi i teraj. Takodje bocna zastita je bas izdasna i dete kada zaspi nasloni glavu tu i udobno je. Moja curica prespava po par sati tako u voznji.Rakhil napisao:Ajd prenesi utiske o vezivanju: jel veliko cimanje provlaciti pojas svaki put preko vodjica?
E sada ima jedna druga strana medalje tog sedista: NE KUPOVATI BEZ PROBE tj dete u sediste! Pozajmite od nekog ako ima takvo sediste ili probajte da se dogovorite sa prodavcem da mozete da vratite ako dete nece da sedi, jer ovaj jastuk ispred nekim klincima uzasno smeta i neprestano placu dok su u ovom sedistu. MIslim da je to pravi razlog "popusta" i "promo cene". Ja sam pozajmio sediste komsijama ovde u BY na probu jer su hteli da kupe ovakvo. Dete je vrstalo cim mu stave ovaj jastuk ispred. Tako da, vodite racuna o tome.
Moj drug morao da vrati to sedište zbog tog jastuka(ford fokus je u pitanju). Rekao mu prodavac da se žale vozači tojote, škode i seata.
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Zale se vozaci toyote, skode i seata? Zbog jastuka?
Ne kapiram, valjda se deca zale na jastuk? Kakve ima veze jel skoda?
Ne kapiram, valjda se deca zale na jastuk? Kakve ima veze jel skoda?

-
- Site Admin
jes vala kakve veze ima koji je auto?
To detetu smeta.

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Toj deci je muka već što moraju da se voze u škodi, samo im je još taj jastuk falio
Šalu na stranu, možda zavisi od toga kakva je zadnja klupa, da li je sredina u istom nivou ili izdignuta. Nisam nikad kačio isofix pa ne znam šta može da smeta.

Šalu na stranu, možda zavisi od toga kakva je zadnja klupa, da li je sredina u istom nivou ili izdignuta. Nisam nikad kačio isofix pa ne znam šta može da smeta.
-
- Site Admin
Nema veze, ISOfix prikljuci se pomeraju i po duzini i po visini. Kazem, ako ima manu, to je ta sto neka dece nece da sede. Sve ostalo, bezbednost, udobnost, kvalitet ocenjeno kao odlicno.
Kratak pojas valjda pa se taj jastuk pribije i dete ne može da sedne. U svakom slučaju on je odmah vratio jer dete uopšte nije moglo da sedne a ne da se žalilo.
Octavia ima kraće pojaseve pozadi. Stilo ima znatno duže, recimo. Verovatno je u tome problem.
Primetio sam kada smo kačili onu školjkicu 0-9. Na Škodi čak nije mogla da se stavi školjkica u sredinu jer je pojas toliko kratak.
Tapatalk 4
Primetio sam kada smo kačili onu školjkicu 0-9. Na Škodi čak nije mogla da se stavi školjkica u sredinu jer je pojas toliko kratak.
Tapatalk 4
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Ocigledno nije retkost takav slucaj. Drugar je na Mazdi 3 produzavao pojaseve zbog toga.
Sent from my HTC One V
Sent from my HTC One V
Ta sedišta su jako dobro ocenjena i bila su mi u užem izboru. Na kraju sam odustao baš zbog jatuka. Nisam bio siguran da bi klinka prihvatila toliku skalameriju ispred sebe, a i plašio sam se da će i sam jastuk da greje.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Sad se i ja nešto kontam da su kod mene pojasevi isto kratki. Jednom sam vozio dete jednog prijatelja i sedište je montirano (nije isofix) ali je bilo baš nategnuto. Nisam razmišljao o tome dok sad nisam video da i tu ima razlike. Moraću dobro da obratim pažnju kad dođe vreme za kupovinu sedišta. Inače imam isofix, ali sam u fazonu da ne uzimam sedišta sa isofix-om jer su jeftinija, jedino ako naletim na neki baš veliki popust.
Posetite www.garaza.rs !