Kojim putem putovati?

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Re: Kojim putem putovati?

Post od Mares »

Tnx za odgovore....nekako mi se cini da je Djala "bliza" opcija?...tu ako predjem bio bi blizi Segedinu, a onda bi brzo izasao dalje na autoput, sta kontate?
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Ja bih isao na Backe Vinograde. VOdi racuna o radnom vremenu na Vinogradima i na Djali posto ti granicni prelazi imaju radno vreme. Takodje, mozes da prodjes SAMO SA SRPSKIM I MADJARSKIM pasosem. Dakle, ako ima neki drugi (Bosanski, Crnosgorski i sl) ne. I o tome vodi racuna. Ako ti ili neko drugi ko putuje sa tobom ima neke od navedenih pasosa, onda samo Horgos ili Tompa.
Korisnikov avatar
srbin
Reactions:
Pridružio se: 15 Okt 2013, 14:40

Post od srbin »

Radno vreme GP "Bački Vinogradi" je od 7-19 časova, svakog dana, isključivo za PUTNIČKA VOZILA. Ovaj GP prelaz, osim državljana Srbije i Mađarske, mogu da koriste i putnici iz EU, Švajcarske, Norveške i Irske
http://www.subotica.com/vesti/stanje-na ... 16478.html

Granični prelaz "BAJMOK"

Izlaz iz Srbije ka Mađarskoj do 15-30 minuta.
Na ulazu u Srbiju iz Mađarske do 15-30 minuta.
Radno vreme GP "Bajmok" je od 7-19 časova, svakog dana, isključivo za PUTNIČKA VOZILA. Ovaj GP prelaz, osim državljana Srbije i Mađarske, mogu da koriste i putnici iz EU.
Poslednja izmena od srbin u 16 Avg 2014, 12:52, izmenjeno 1 put ukupno.
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

Da sada sam gledao na mapi, ipak je bolje kao sto si predlozio preko Backog Vinograda, tako cu i odraditi, imam srpski pasos tako da nije problem, prelaz je otvoren do 19h tako da opusteno, ja krecem danas oko 15h.
Korisnikov avatar
srbin
Reactions:
Pridružio se: 15 Okt 2013, 14:40

Post od srbin »

Mares : cekam povratne informacije
Korisnikov avatar
Neo
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2013, 22:11
Garaža: Toyota Rav4

Post od Neo »

Ujutru palim na Divcibare, jel do Mionice preko Lajkovca ili preko Bogovadje?
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:

Post od Dzoni_m »

Sad mi stigoše radnici iz Srbije. Čekali na Horgošu 12 sati

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Totalni je raspad sistema na granicama.

Po vestima i obavestenjima lazu, obmanjuju i umanjuju problem.

Ja sam prekljuce zbog zataskavanja naderao. Slusam danima, ponavljaju ko papagaji guzve na izlasku na Batrovcima, na ulazu se nigde ne ceka...

I reko cetvrtak, nece biti navale, nidje veze, idem na Horgos kazu nema guzve. Kad ono medjutim... Guzve realno nije trebalo biti, jako malo kola je dolazilo, Turaka nije bilo, Albanaca nije bilo, 50% kola su bila sa srpskim tablicama... Ali su majstori drzali samo 2 saltera otvorena te je kolona bila od madjarske strane skroz do nasih punktova, 3 sata se cekalo bez ikakvog razloga. Kad smo prosli granicu u suprotnom smeru imam sta i da vidim, kolona par kilometara. Na vestima posle kazu na izlasku na Horgosu oko 2 sata, pazi da nije, cenio sam na 5-10 sati...
Ja sve mislim da je to neki tihi strajk u pitanju...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Kojim putem putovati?

Post od Floyd »

Horgoš i Batrovci su za izbegavanje leti. Ja sam prošle godine isao na Šid i prošao za 10 minuta. Istina je da je malo smor voziti se po onim selima ali bolje i to nego stajanje.
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:

Post od Dzoni_m »

Jaooo kako ste razmazeni :) Imate problema vikendima u Avgustu i od 1. do 15. januara. I to se ceka 3-4 sata. Prijatelju meni je 3-4 sata na BY-PL ko onih 15 min na Horgosu ostalih 320 dana. Ja kad cekam 3-4 sata sve nogama bijem u doope. Vec XX puta sam cekao >10 sati a jednocifren broj puta preko 15 sati. Ovde sam samo jednom video kolonu od 2 kilometra. Cekao sam 16 sati. Ovo po 3-4 sata su samo 40-50 automobila. Za proceduru nasim i madjarskim carinicima SKIDAM KAPU. Daj pasos, skenirano, imas sta da prijavis, nemas, teraj. 5 minuta. E sada sto je protok vozila 10x vise nego planiran jebiga.
Tihi strajk? Nema govora. Jednostavno, produzeni vikend u avgustu (cetvrtak, petak, subota i nedelja pre podne) se ne krece na Horgos. Ides na Djalu, Backe Vinograde, pa i na Tompu ako bas moras nocu.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ne volim da čekam... ostala mi fobija iz mladjih dana dok sam kao klinac stajo u redovima :)

Nego jel istina da se prilikom ulaska u Belorusiju (kao i u drugim ex-SSSR zemljama) stranim autom, radi privremeni uvoz ili tako nešto?
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:

Post od Dzoni_m »

Ne tako nesto, vec bas to. Privremeni uvoz. Svaki put. Procedura je jako zanimljiva, imas tri rampe, setkanje kod granicne policije, carine, carinskog agenta za privremeni uvoz, osiguravajuce kuce. Kada je PRAZNO dakle dodjem SAM na granicni prelaz za izlaz iz BY i ulaz u PL mi treba 60 min. Za izlaz iz PL i ulaz u BY 1 sat i 30 min. Ako ima normalno vozila, 2-3-4 sata je normanlno zadrzavanje. Jednostavno prejebavenje izmedju EU i CIS gde ja kao "nesvrstani" nadrljam kako okrenes :besan:
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Au, kakvo iživljavanje :o

Planirao sam kolima do St. Petersburga i povratak preko Švedske uz posetu nekim gradovima pa sam naišao na ovaj podatak...

p.s. Nesvrstani uvek najviše nadrljaju :kezo:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

St Pete se isplati malo sačekati, malo šta može da mu parira. Zaštiti samo nečim auto da ne ostaneš bez njega. Tamo i osrednja kola imaju neke sačuvaj bože zaštite kakve ni kod nas video nisam.

Tapatalk Pro
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:

Post od Dzoni_m »

Nisam bio u St P. ali ljudi koji su bili kazu da je to jedan od retkih gradova u Rusiji koji treba posetiti (pored Moskve) jer sve ono sto hoces da vidis iz carske Rusije je tu. To je lepo. Prelepo. Dakle Ermitraz NIKAKO ne propustaj, ostavi auto na parkingu i koristi metro jer su samo stanice iz carske rusije prelepe. Ostalo je........
Spremi se za prelazak granice jer ako ne bude guzva cekaces 3 sata ali ako ti je za utehu "nabijeno je akcijom" tj ides tamo-amo juris papire pokusavas da se raspravis sa carinikom pa se cini da ide brzo :) BTW ne ocekuj da mnogo njih zna engleski niti bilo koji drugi jezik sem Ruskog. Cak i ako znas nesto Ruskog ima da te gledaju k'o krava mrtvo tele jer je van njihovih intelektualnih sposobnosti da pokusaju da povezu pogresno akcentovane reci. Neljubazni su, customer service ne postoji. Cene su.....pa dobro ti zivis u Svajcarskoj :) Osecaces se kao "kod kuce" sto se tice cena, samo ne ocekuj isti kvalitet za te cene :kezo:
Sto se tice auta (ovo ti pricam kako je u Moskvi, ne verujem da se razlikuje u St. P.), u centru grada sigurno neces imati problema jer ce tvoj auto "prosek". Nikog nece interesovati. E vec po nekim okolnim naseljima ne znam. Sta bih ti ja savetovao: parkiraj auto u garazu ili veliki javni parking i SKINI TABLICE. Zasto? Zato sto strancima skidaju tablice i traze otkup za njih. Mozes da imas velikih problema.

Aj pa srecan put :)
Odgovori