Zanimljivi novinski i drugi članci
Re: Zanimljivi novinski i drugi članci
Naravno da moze, samo je problem sto su oni to predstavili kao siguricu,.sto nije tacno.
To za 1000e je ios programer, gde treba par meseci da bi se osnovno znanje steklo. Naravno, i tu treba da umres na 5 meseci, ne bi li ista naucio.
Moze se reci da je tekst u teoriji tacan, a u praksi u veoma malom procentu.ostvariv.
Sent from my Sony
To za 1000e je ios programer, gde treba par meseci da bi se osnovno znanje steklo. Naravno, i tu treba da umres na 5 meseci, ne bi li ista naucio.
Moze se reci da je tekst u teoriji tacan, a u praksi u veoma malom procentu.ostvariv.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Da neko bez predznanja za 3 ili 5 meseci dodje na 1000 evra platu za ios u Srbiji? Nece da moze nikako
Kod mene ih ima na desetine takvih. JP je u pitanju.
Veljo jel primate još radnika?
Nema to veze sa programiranjem. Bilo koji posao da uzmeš, koji nisi radio i za koji nemaš nikakvo predznanje, da ga za tri meseca naučiš toliko dobro, treba da budeš zaista čudo
Ne kažem da takvih ljudi nema, ali to nije šablon, to je verovali ili ne.
Evo, neka neko proba da ode da radi negde na gradjevinu 3 meseca i neka se trudi maksimalno koliko može. Onda posle tri meseca, neka ode kod gazde i traži majstorsku dnevnicu. Da baš vidimo šta će mu gazda reći

Nema to veze sa programiranjem. Bilo koji posao da uzmeš, koji nisi radio i za koji nemaš nikakvo predznanje, da ga za tri meseca naučiš toliko dobro, treba da budeš zaista čudo

Ne kažem da takvih ljudi nema, ali to nije šablon, to je verovali ili ne.
Evo, neka neko proba da ode da radi negde na gradjevinu 3 meseca i neka se trudi maksimalno koliko može. Onda posle tri meseca, neka ode kod gazde i traži majstorsku dnevnicu. Da baš vidimo šta će mu gazda reći

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Tekst nije ni toliko loš koliko sam očekivao na osnovu vaših reakcija. Po meni, “samo” jedna stvar je fundamentalno pogrešna. Možeš da odeš na kurs šivenja i za tri meseca naučićeš nešto. Svako ko prođe taj kurs će moći nešto da sašije. Kod programiranja je malo drugačije. 90% ljudi nikad neće moći da postanu programeri, koliko god kurseva da završe. Ok, mogu da se obuče da rade nešto jednostavno i da gugluju i da kopiraju kad nešto ne znaju. Teoretski i to se zove programer, i čak može i da nađe posao gde to prolazi. Ali kad im naiđe prvi ozbiljan problem koji ne može tako lako da se izgugla neće znati šta da rade.
A ko ima talenta za to taj može da savlada neki programski jezik ili okruženje za par meseci, mada taj to može i bez kursa, verovatno i efikasnije. Druga priča je koliko ti treba da postaneš i ostaneš baš dobar.
A ko ima talenta za to taj može da savlada neki programski jezik ili okruženje za par meseci, mada taj to može i bez kursa, verovatno i efikasnije. Druga priča je koliko ti treba da postaneš i ostaneš baš dobar.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Plate su najmanji problem. Sve je katastrofalno napisano. Ocigledno je pisan kao reklama za "akademije" od strane nekoga ko nema ama bas nikakakvog (ali NIKAKVOG!!!) znanja o tematici - bas nista nema blage veze sa mozgom. Stvarno ne znam odakle bih poceoAcaKayak napisao:Delija, snork, sta nije tacno u tekstu? Nije da se ne slazem nego se ne razumem, situacija kao da je neko napisao telst o tehnici kajaka i ja napisao da nevalja a vi ne znate zasto. A bas me interesuje, pretpostavljam da su plate u pitanju?

Ukratko...
"Zašto je voz brži noću nego po šinama? Zato što je danju hladnije nego napolju"

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Proletelo je i meni kroz glavu da je narucen tekst , samo sto prave od naroda debile koji su u fazonu : Kako to mislis nije pocetna plata u IT 700 eura itd.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Jedno su totalne nebuloze u vezi tih par meseci za kurseve i "ucenje" necega kao i za plate, ali to je samo deo - nema 3 recenice koje imaju smisla u celom tekstu.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Rakhil
Posle ti klinci dodju na razgovor za posao sa zavrsenim kursom pa se zapanje kad im kazes koja je pocetna plata za juniora...
Ceo hajp oko IT-ja je postao kontraproduktivan. Ne pamtim vise koliko puta sam dobio pitanje "koji programski jezik da ucim, koji se najbolje placa" od srednjoskolaca, ej. Ja ne mogu vec mesecima da nadjem krstenog frontend developera za web jer mi se javljaju samo likovi koji su dva puta podigli WordPress preko instalatrona i tripuju da su HAL9000 u ljudskom obliku.
Ceo hajp oko IT-ja je postao kontraproduktivan. Ne pamtim vise koliko puta sam dobio pitanje "koji programski jezik da ucim, koji se najbolje placa" od srednjoskolaca, ej. Ja ne mogu vec mesecima da nadjem krstenog frontend developera za web jer mi se javljaju samo likovi koji su dva puta podigli WordPress preko instalatrona i tripuju da su HAL9000 u ljudskom obliku.
Ja znam lika koji je u fazonu radim sajtove ali samo u Joomli.Pa care sta radis instaliras plagin i malo obojis i to je to.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- Rakhil
I onda mu ja, koji nisam developer po zanimanju, provalim/oborim taj sajt za pola sata guglanja. Nije nikakav problem da tako radis sajt komsiji pekaru za 200 evra, zivelo preduzetnistvo, nego kad mi nakitis CV ko bozicnu jelku bez osnova.
Zato sam ja sve vise siguran da idem preko da radim ili da radim samo sa strancima,ne mogu vise domace IT standarde...
Inace kad rece CV uvek se setim
https://sr-rs.facebook.com/notes/centar ... 2669496592
Inace kad rece CV uvek se setim
https://sr-rs.facebook.com/notes/centar ... 2669496592
Rakhil napisao:Ja ne mogu vec mesecima da nadjem krstenog frontend developera za web jer mi se javljaju samo likovi koji su dva puta podigli WordPress preko instalatrona i tripuju da su HAL9000 u ljudskom obliku.

To je zato što već imaju posao, oni koji su dobri

Stavi početna plata 1900e

-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Tekst je jako amaterski napisan. Ja npr pocinjem sa programiranjem jer zelim da naucim, iako godinama radim neke sasvim druge stvari u IT svetu. Odmah sam "ukopcao" problem i kanim sebe da pocnem od 0, organizacija, strukture podataka, algoritmi pa tek onda mogu da razmisljam dalje. Time se nece "zamajavati" na kursevima. Da li moze da se nauci sintaksa p. jezika za 3 meseca i teorija OOP? Moze. Da li ces da znas da napises kod ako ti neko da gotov algoritam, verovatno. Ali ako ti neko da zadatak i kaze resi problem, e obr'o si bostan. Da se razumemo, znam mnogo samoukih programera koji rade jako dobro i na dobrim pozicijama, ali imaju kilometre koda ispisanih i ko zna koliko projekata zavrsenih.
Ceo IT je postao lov u mutnom i ako trazite posao i ako trazite radnika. I jedni i drugi lazu i pricaju svasta. Poslodavci navedu neke nebuloze u konkursu (traze 5 godina radnog iskustva na tehnologiji koja je postala aktuelna pre 2 godine), znanje nekih servisa pa urade copy-paste svih mogucih cisto da se nadje. Gledam pre neki dan oglas naveli ljudi znanje AWS i svakog servisa ponaosob ispada da traze nukearnog fizicara a ne nekog ko ce da klickce i pravi nove instance. Onda kantidati pisu redom da znaju sve a u stvari znaju polovicno i nedovoljno, sto nije problem ako hoce da uce, a velika vecina bas to ne zeli. Imaju svoj mali svet gde je sve OK i ne zanima ih da nesto novo nauce. Jos ako je drzavna firma. Yupi.
Ja sam u potrazi za poslom u SRB, zbog klinke i supruge se vracam nazad. Gledam konkurse i povremeno pogledam strukturu prijavljenih kandidata. Nije ni cudo da je ovakav tekst izasao u novinama.
Ceo IT je postao lov u mutnom i ako trazite posao i ako trazite radnika. I jedni i drugi lazu i pricaju svasta. Poslodavci navedu neke nebuloze u konkursu (traze 5 godina radnog iskustva na tehnologiji koja je postala aktuelna pre 2 godine), znanje nekih servisa pa urade copy-paste svih mogucih cisto da se nadje. Gledam pre neki dan oglas naveli ljudi znanje AWS i svakog servisa ponaosob ispada da traze nukearnog fizicara a ne nekog ko ce da klickce i pravi nove instance. Onda kantidati pisu redom da znaju sve a u stvari znaju polovicno i nedovoljno, sto nije problem ako hoce da uce, a velika vecina bas to ne zeli. Imaju svoj mali svet gde je sve OK i ne zanima ih da nesto novo nauce. Jos ako je drzavna firma. Yupi.
Ja sam u potrazi za poslom u SRB, zbog klinke i supruge se vracam nazad. Gledam konkurse i povremeno pogledam strukturu prijavljenih kandidata. Nije ni cudo da je ovakav tekst izasao u novinama.
- stefank
- Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
- Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI
Neki su se snasli za te glupe sajtove samo tako. Par poznanika je radilo sajt za firmu preko nekih likova iz te price, pa ti mlate grdne pare, po tipa 400-500e za sajt koji bih se ja snasao da napravim za par dana uz malo muke, a nisam ni pokusao 10 godina niti imam veze s tim. Kontam da ga oni urade za dan kad su vec u tome, a prica im je da se muce kao da rade sajt za NASU.
Padaju ljudi na to masovno, lijepo im izgleda i u sustini zavrsava posao, a ovi im napune glavu kako su prejeftino prosli za taj tezak posao i tako...