Chip-tuning

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
marko_gts
Banned
Reactions:
Pridružio se: 16 Apr 2018, 09:26

Re: Chip-tuning

Post od marko_gts »

Kornjaca Rade napisao: 30 Maj 2018, 11:37 Meni deluje da covek prodaje to (ili namerava da prodaje), pa ga malo reklamira po forumu, ili ispituje da li postoji trziste ako tek planira da pocne da prodaje :)
Ne pada mi na pamet. Ne bih to valjao nema sanse. Baviti se prodajom bilo cega u srbiji je bolje da se ubijes :)
Niko nema para, svi bi ferari ali ako moze za cenu juga. O ne, ne hvala. Prodaja kod nas je najgora kazna koju covek moze da dobije.
Imas za taj uredjaj cak 7-8 distributera. Koliko bih trebao da budem retardiran da sada ja to radim.
Imate jednog koji vam je hvalio ovde na forumu uredjaj, bese iz NS-a. On je bio bas vatren u marketingu koliko sam citao temu ali nestde nesto.
Samo u BG-u i okolini ih ima rekao bih 3-4.
Sreca pa imam posao pa ne moram sa ovim da tezgarim

Da kada smo kod trzista, rekao bih cak da je tendencija opadanja potraznje kod nas za ovim. Jako prosto po ceni ovog box-a mozes da uradis ozbiljan remap koji je svakako bolja opcija.
Poslednja izmena od marko_gts u 30 Maj 2018, 11:53, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Razumem ali ne odobravam :)

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
marko_gts
Banned
Reactions:

Post od marko_gts »

Ovo sam dodao u prosli post pa se nece videti.

Da kada smo kod trzista, rekao bih cak da je tendencija opadanja potraznje kod nas za ovim. Jako prosto po ceni ovog box-a mozes da uradis ozbiljan remap koji je svakako bolja opcija.
Ostaje kao najbolja opcija za nova kola pod garancijom.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Nova kola pod garancijom sada imaju vise modova voznje. Tu je fabrika vec odradila pos'o.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

marko_gts
Banned
Reactions:

Post od marko_gts »

Pa mozda neki malo jaci. Ko uzme na primer lupam neku Skodu osnovnu verziju ili sta god novo samo da ima neki turbo motor stavis ovo RC i ipak eto kao nesto dobijes a ne izgubis garanciju.
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

shandu90 napisao: 30 Maj 2018, 12:01 Nova kola pod garancijom sada imaju vise modova voznje. Tu je fabrika vec odradila pos'o.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Postoje vise modova ali sigurno razlika nije tolika kolika sa power boxom. I u MKD poznajem ljudi koji ga voze i zadovoljni su i prelaze i po 150k km bez problema dok prodaju auto. Tako da ja verujem da je istina ono sto covek prica.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ne znam da li nova vozila imaju belezenje da parametri nisu bili fabricki.
Dodatno se to kaci u auto preko dzekova koji fabricki nikada nisu odvajani, pa je pitanje koliko to moze da ostane isto.
To je sve u slucaju da to provere, isto kao i sa cip tuningom.
Svaki cip tuning, cuva fabricku mapu i po zahtevu je vraca, a sve se radi preko OBD prikljucka, jako brzo.

Chip Box bih uzimao samo od renomiranih tunera.

RaceChip Box je ranije kostao 120-230e, a sada su se probili i naplacuju nesnosne cifre za takvu glupost.
Zasto glupost? Pa sama cinjenica da svaki auto ima mogucnost 7 razlicitih nivoa pojacanja, a najjace setovanje je jako slabo, govori da radi neke jako proste i ogranicene stvari.
Verovatno samo pojacava i smanjuje pritisak turbine, sto govori koliko je to bacanje para.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 30 Maj 2018, 13:03, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
marko_gts
Banned
Reactions:

Post od marko_gts »

Xepoj87 napisao: 30 Maj 2018, 12:56 Ne znam da li nova vozila imaju belezenje da parametri nisu bili fabricki.
Dodatno se to kaci u auto preko dzekova koji fabricki nikada nisu odvajani, pa je pitanje koliko to moze da ostane isto.
To je sve u slucaju da to provere, isto kao i sa cip tuningom.
Svaki cip tuning, cuva fabricku mapu i po zahtevu je vraca, a sve se radi preko OBD prikljucka, jako brzo.

Chip Box bih uzimao samo od renomiranih tunera.
Da li mislis da neko skida poklopac i gleda jesi li skinuo dzek. A svakako se ne vidi. koji to kreten treba da budes da pocupas dzek pa da se vide tragovi a svakako nema sanse za to.
To da li belezi ili ne je pitanje i od kola do kola.
Kada uradis remap moze da se desi svaki put da kada odes u ovlasceni da ti to prepeglaju na fabriku. Bilo sta da ti rade na kolima oni ga vracaju na fabriku. Ne zanima njih jesi ti to platio 500e u nekom Revo bla bla jesi isao za to u Nemacku ili tu kod pere majstora iz kraja. Prepeglaju pa se ti cesi posle.
Sve i da ocita da ti auto nije radio svo vreme u fabrickom modu nema nacin da dokaze a to moze da dokaze ako radis remap.
Tako da za kola pod garancijom je BOX najbolja opcija.
Ko nema garanciju remap. Nekad kada je remap bio po 400-500 i vise box je bio jeftinija opcija. Sada vise nije.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

Box skoro nemoguce da nadju trag I to teoretski ako znaju sta traze, opet skoro nedokazivo.

Chip laganica, a kod dosta novijih auta, sto su pravljeni od 2008 se cesto mora otvarati ecu.
Nije pravilo, ali kod novih bas cesto ecu mora da se otvori I direktno upisuje.

marko_gts
Banned
Reactions:

Post od marko_gts »

Bas to. A ovo za prepeglavanje sam osetio licno. Jednom prilikom sam osetio na svojoj kozi.
Dosao sam zbog jedne stvari ali... Dobio i ono sto nisam trazio :) uradili mi ljudi kulturiska "update software"
Lepo od njih.. :kuku:
Ali dobro... sta da se radi nije smak sveta.
Zato kazem za nova kola samo BOX, trebalo mi je bukvalno 10min da stavim. Od toga sam 5min razmatrao samo gde da zakacim glupost. Pa sam ga nekako zakacio za "kosku" od kosa.
Znaci pred servis skines za 10min i posle za 10min vratis. :sreckovic:
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Dobar Box nikada nije bio jeftinija opcija, niti je sada.
Box-ovi kostaju 1000+ evra kod pravih tunera.

Ivane, ni chipu ne mogu naci, ako se vrati fabricka mapa.
Ecu se ne otvara, vec se samo laptop prikljucuje direktno na njegov dzek, umesto na OBD.

Evo, meni bi prvom bilo lakse da odem 10km i da mi "Mica" vrati fabricku mapu pred servis, nego sto bih cupao i rasklapao chip box svaki put sam.

Opet, ja nista od toga ne bih ni radio na novom autu, kupio bih auto koji mi vec odgovara.
Cena dobrog Boxa je 1000+ evra, a jaci motor bude fazon 1500e u startu.
marko_gts
Banned
Reactions:

Post od marko_gts »

Nije bas tako, kupis kola za 12000-15000e to je to ali bi voleo malo vise.Sto ne ubaciti box za jos 150-250e
Sto tebi je ispod casti posto nije "pravi" box :glavomuzid: ne lozi se.
Budu ljudi srecni i zadovoljni i svima lepo.
Vec ti je covek rekao da za mnoge mora da se otvara komp fizicki i sta onda!?
A evo uradis u Temisvaru i ti bi isao svaki put opet tamo. A da ne pricam sto ti sigurno ne bi niko vratio to za DZ.. nego bi opet platio 200-300-500e i sta tako svakih 100000km :)
To ako nisi vican alatu ma da ti i ne treba za ovo to je nesto drugo. A rekao bih da nisi posto mislis da ce da se vide tragovi na konektoru :D
To je nesto drugo, ako ne znas. Ali proces je jako komplikovan celih 10min. Cak se ni ruke ne isprljaju kako treba.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

Heroj nisi u pravu, a nisi ni u materiji pa ne znas :D

Nece te niko smarati ako odes u ovlascrni sa cipovanim autom, ali vw grupu zadnjih 10g recimo detektuje I zabelezi ako si bio nakacen na neovlascenu dijagnostiku, a kamoli chip.
Nemaju oni problem sa tim dok ne pokusavas da reklamiras nesto.

Takodje zavisi od godista di godista auta, jer recimo opet za vw grupu je bilo antituning ecu, koji su krenuli krajem 2010 koji su se morali otvarati, a onda je pre par godina neka od kompanija sto prave dijagnosticku opremu izbacila uredjaj koji moze da pise takav ecu, znaci od starta nije moglo, posle kako ko I opet zavisi od nodela do modela.

Recimo ovako izgleda cipovanje f10, a stariji bmw mogu na obd kabl.

Slika

Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Cek, ecu detektuje da je bila nakacena neovlascena dijagnostika, a ne detektuje chip box, koji je prakticno to u real time?

Nisam znao da se zaista otvaraju, znao sam samo da nekada mora da se vadi i reprogramira preko njegovog konektora.

Kako se taj f10 onda preko Boxa cipuje, kako ga to box zavarava i ne ostavlka trag?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

marko_gts
Banned
Reactions:

Post od marko_gts »

Pa laze ga, eto kako. Ali nikada tako kvalitetno i dobro kao remap. To niko nije nikada i sporio.
Remap je jedino pravo. Samo nije ni to abraka dabra puff.
Odgovori