Al čekaj, ovde se diskutuje o high-tech sistemu koji treba vozilo da drži u traci, a šta je sa recimo adaptivnim tempomatom - koji je po meni daleko bazičnija stvar. Ne mogu da zamislim da neko vozilo ima lane assist, a da nema adaptivni tempomat. A u tom slučaju, zar barem ataptivni tempoman ne bi nekako reagovao pri detektovanju kamiona od 20 tona koji mu se približava relativnom brzinom od 160km/h... Umesto toga, kombi se samo zaleteo u kamion.
Znam da smo mi ranije diskutovali na koje bi načine lane assist mogao da napravi probleme, ali ipak mi je teško da poverujem da pored ostalih sigurnosnih sistema on može da izazove baš čeoni sudar.
Da dodam da ovo sve pišem samo hipotetički - jer sam svakako uveren da je ovo greška vozača.
Ne brže od života!
Re: Ne brže od života!
zare jako je tesko odbraniti ovo, vozac koji nije profesionalac vec ortak iz ekipe navijaca koji pitaj boga koliko iskustvo u voznji takvih kombija ima uopste, vozi pijan, uz kokain i duvanje, a kombi pretrpan istim takvim ljudima pod gasom.
I ti sad hoces da kazes da sve to mozda moze da se skloni na stranu i da mu damo ostavimo tračak sumnje da se bas u toj situaciji desilo nesto sto je totalno neocekivano i prosto ne odgovara onom sto vidimo na snimku nego je bukvalno neki kompjuter/demon preoteo volan, kocnice i gas i zakucao ga direkt u kamion.
I ti sad hoces da kazes da sve to mozda moze da se skloni na stranu i da mu damo ostavimo tračak sumnje da se bas u toj situaciji desilo nesto sto je totalno neocekivano i prosto ne odgovara onom sto vidimo na snimku nego je bukvalno neki kompjuter/demon preoteo volan, kocnice i gas i zakucao ga direkt u kamion.