Zanimljivi oglasi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Re: Zanimljivi oglasi

Post od kragujevac »

Ma ne radi se o jednom/nekom autu specijalno, nego sve te linije, preseci, pregibi karoserije, svetla napred, svetla pozadi, materijali u kabini. Sačuvaj Bože šta su napravili od "institucije" zvane "petica". Sa Faceliftingom 2007 su samo prešminkali mizeriju od 2003, ali i to je pomoglo samo minimalno.
Tek F10 je "peticu" vratio na pravi kolosek, da nastavi tamo gde je stala 39ica. Šteta što nisu preuzeli V10 nego su se "zadovoljili" samo sa TwinTurbo V8 (koji ipak bolje ide od Atmo V10, ali zvuk V10ice je priča za sebe.)

No, kako rekoh, važno je da su ukusi različiti.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Kad sam bio u Sofiji, jedan M5 V10 je divljao satima. Pola Sofije je odzvanjalo. Doduše, meni je prijao zvuk. Baš ga pržio. U nekoj normalnoj zemlji bi posle 5 minuta takve vožnje bilo 5 auta policije. S njim je bio Audi S8, ali ni da mu prismrdi zvukom.
Pre par dana neki lik stao ispred zgrade i hvali se zvukom M5E60 drugaru. Meni nije smetala takva buka :)
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Nađe li taj famozni XF V8? :mrgreen:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=1

nema BW, ali ima 27k km i 5.0 atmo-motor i po godištu bih rekao ZF8:
Zvao sam i za ovaj XF, ovo su neki žešći indijanci, nemački im je bio na nivou pijane veverice. Auto na slikama izgleda jako fino, US-Reimport, a sa njima treba biti generalno oprezan. Pitao sam ga da mi da VIN da proverim na CARFAX-u, ali me je bata ležerno iskulirao. I eto, stoji još uvek. Sa takvim odnosom prema interesentima i takvim davanjem informacija, stajaće još tri godine.
A novi XFovi sa mojim karakteristikama ne ulaze već dobre 3-4 nedelje.
Rekoh ženi, sad kad sam operisan, ne mogu da opteretim nogu i manje-više sam vezan za stan, ima da počnu da naviru auti kao besni.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Nisam ja nikoga ni pitao zasto mu se ne svidja e60, jer je to stvar ukusa, nego na koje korejske automobile podseca, posto ste rekli da izgleda korejski?

Sent from the 7th edge of the 3rd world.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Napisao sam gore, nije reč o tome da liči na ovo ili ono dalekoistočno prevozno sredstvo (veliki deo onoga što dolazi odatle se samo delimično može nazvati autom), nego je blesavi C. Bangle sa E60 (i E65) jednostavno promašio temu.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Meni je E60 sve lepši kako vreme prolazi. :zbunjen:
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

U Novom Pazaru ga zovu BMW Kinez :)
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Pa i u pravu su, izgleda ko kineska kopija pravog bmw. Shuanghuan :)
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Kod mene na odeljenju je pre nešto godina ležao čovek koji je bio u timu za ispitivanje materijala koji su se koristili za uredjenje unutrašnjosti E60. Čovek mi je ispričao takve stvari da sam se ja prosto čudio da firma kao BMW može toliko da ciketaniše oko tiplova, izolacionih materijala, tepiha i koječega još, sve u cilju "optimizacije". Optimizacije dobitka na kraju godine, a nikako auta o kome se radi. Taj čovek mi je rekao da NIKAKO ne kupujem E60 od 2003-2007, a posle 2007 dooooobro da gledam ako budem hteo da kupim tako nešto. Taj model je jednostavno bio veliki kvalitativni korak nazad za BMW AG.
Ljuba Moljac
chaslav
Reactions:
Pridružio se: 15 Mar 2016, 00:54
Garaža: BMW 530 d E60

Post od chaslav »

Eto, da nema ovih dobrih i pametnih ljudi da napisu po koji post ja ne bih znao kakvo kinesko djubre od auta vozim vec par godina. A ja budala jos i zadovoljan.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Neko je super zadovoljan I sa hyundai i30, subjektivna stvar zadovoljstvo, kao I ukus, ali kvalitativno korak nazad, sto ne znaci da su sa e39 pali na nivo juga.

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Eto, sada je i kvalitativno korak unazad :) Sta je tacno na nizem kvalitativnom nivou?

Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Vracaj se post po post unazad dok ne nadjes :)

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Na nižem kvalitativnom nivou materijala u odnosu na E39, govorimo o verziji 2003-2007 su sledeće pozicije (koliko mogu da se setim):
Materijal od kojeg je napravljena instrument tabla(lošija mešavina, tanje izliveno)
Materijal za obloge vrata
Softlak kojim su farbane intarzije
izolacioni delovi (lošijeg kvaliteta i dosta tanji)
tiplovi za pričvršćivanje istih, ostale "žabice", plastični šrafovi, podloške
(ovo možda deluje trivijalno, ali kad počne da krcka i škripi, neka hvala)
Sedišta (platnena), za kožna ne znam,lošiji materijal, tanje uradjen
daleko tanji lim karoserije nego kod E39
O kvalitetu karoserije mi je pričao i čovek koji mi je sredjivao auto posle štete od grada koja me je snašla u KGu (Salvatore Cardace, Firma BG-Fahrzeugpflege). Rekao mi je da na E60 neke udarce od grada može bukvalno da izravna palcem ako pritisne iznutra.

To je ono što sam se setio "iz glave", na http://www.e60-forum.de ima još puno informacija.
Ljudi, nemam nameru da ubedjujem nikog ni u šta, i sam vozim i volim BMWa i jako sam zadovoljan s tim autom ali treba biti realan. Posle facelifta 2007 su u kvalitetu materijala dosta uradili (došlo im iz dupeta u glavu), ali su onda delimično usrali motore (npr. 3.0i,koji je imao vazdan problema i sa brizgaljkama i sa štajaznam čime još)
Ljuba Moljac
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Vozio sam par e60 sa preko 200k km i nijednom nije nista skriputalo, bili su max utegnuti.
Kada kazes losija mesavina, valjda je logicno da kazes kako je to losija, kako se to ispoljava? Tanje izliveno? Kakva je to glupost od strane tog coveka...sta, trebali su da priblize enterijer vozacu jedno 10cm, da bi bilo deblje liveno?
Tiplovi na e60 su isti kao na f10 i isti kao na mojoj C klasi, samo drugacije dimenzije (stavio ih je limar kod mene jednom jer je mislio da su isti).
Na svim novim kolima je tanji lim od onih od pre 20 godina, kakav je to pokazatelj kvaliteta, leba vam? Na svakom autu mozes rukom saviti lim.
Softlak kojim se farba intarzija? Koji deo intarzije, nisam nikada video isguljeni enterijer nekog Bmwa nesto posebno u odnosu na druge automobile?

Odgovori