Zanimljivi oglasi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Zanimljivi oglasi

Post od Delija »

Mislim da je motor iz Calibre :)
2.0 LET
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

za nekog ko trazi takav auto mislim da je to dobra opcija, ako zanemarimo odrzavanje, auto je neobican, jako atraktivan a i 231ks (u jacoj verziji) predstavljaju ozbiljnu ergelu...

iskreno mi nedostaju takvi automobili kao sto je bio rx-8, za relativno malo para se mogao kupiti nov vrlo ozbiljan sportski automobil sa karakterom. mnogi proizvodjaci su "ukinuli" takve modele, sjetite se Celice, Hondinih kupea (Prelude, Integra), Nissanove game (200 SX, 300 ZX) tokom devedesetih itd.

steta, mislim da je razlog za ovo sve teze finansijsko stanje u drustvu, nekada su ljudi lakse "pronalazili" pare da voze automobile za svoju dusu, nikada necu moci prihvatiti da je Astra GTC=Calibra, nikada...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Pa Astra GTC i nije Calibra vec Kadet sa 3 vrata
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Sve je dzabe kad motor ne moze da predje ni 100k km.

Cascada je "Calibra kabriolet" :D
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Delija napisao:Mislim da je motor iz Calibre :)
2.0 LET
Moguce, al mislim da je imao nesto smesno konja, tipa 90, auspuh je bio razvaljen bez planova za popravku jer je tako zvucao "bolje", pod haubom je pola stvari pridrzavano zicama :) Vozio ga je bratov drug pa znam, decko voleo da se malo frajerise, al nije imao za pravi frajerski auto pa je kupio tog za neke smesne pare, izgledao ko pravi :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Onda to nije isti. Ovaj sam ja video u garazi kod majstora / gazde poznanika koji je radio kod njega. Crveni. Bio je u fazi ugradnje 2.0 LET motora. Nije delovao lose.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

znam DW ali se sjecam i natpisa u novinama, kada se pojavila Astra h u GTC verziji, kako je to naslednik Calibre :glavomuzid:

trovratni sportski hatch, tipa Astra OPC ili Megane RS, ne mogu da mijenjaju kompaktni sportski coupe a u to nas prodavci i proizvodjaci tih auta nerijetko uvjeravaju...

citao sam, dok sam se vise lozio na RX-8, da je dosta ljudi izbacivalo taj wankel i ubacivalo razne turbo motore sa kojim auto nije gubio sportski karakter ali je odrzavanje tih auta prestalo da bude nocna mora... iskreno, ja bi u tu RX-8-icu rado prebacio mazdin 2.3 motor (onaj sto ide u Mazde MPS) od 260 ks, vjerujem da je imalo smisla mozda cak i serijski ponuditi i tu motorizaciju iako je RX-8 koncipiran na prici o Wankelu...

a tih prica o raznim sabanima koji prebacuju "prihvatljive" motore u sportska auta ce uvijek biti, koliko god se ja gnusao istih, ali to je vise socioloska tema povezana sa xy stvari (fake satovi, telefoni, suncane naocare, replike felni, itd.)...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ima u Srbiji i Mazda RX7 prve generacije sa VW 1.6d motorom.
Menjanje tog motora potpuno menja karakter tog auta koji je vrlo poseban i specifičan.
Inače, Mazda je svojevremeno ponudila da kome motor crkne u prvih 50000km menja besplatno motor u garanciji. Posle su poboljšali trajnost tog motora. Stvar je u tome što je Wankel nežan, traži dobar servis i pažljivu eksploataciju, što mnogi ne znaju. Moj poznanik u Austriji ima taj auto i nema nikakav poseban problem s održavanjem auta.
Inače, Wankel je sa svojim karakteristiama u potpunoj suprotnosti sa sadašnjim trendovima. Nema obrtni moment, vrti se strahovito, troši benzin...ali, to je nejgova prirodna karakteristika s kojom se saživite i prihvatite ili to ne možete.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

50 000km, bas velikodusno :) Bas onako uliva poverenje potencijalnim kupcima.
Valjda su batalili pricu sa tim motorom kada je standardna garancija postala 100 000km.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

ADrei napisao:drug ce verovatno da kupi ovaj auto, kako vam deluje sa slika?
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... e_quattro/
meni lici da ces mu ti prvi uvaliti neke 19ke za letnji set :kezo:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Jedan moj poznanik u SLO vozi Rx8 i dolazi ovde par puta godišnje, nije imao neke kvarove. Kupljena nova 2008. U Belgiji.

HUAWEI P6 via TT
Korisnikov avatar
Incognito
Reactions:
Pridružio se: 01 Apr 2012, 22:06

Post od Incognito »

Otvaram malopre polovneautomobile.com da vidim da li se za onu Alfu 159 u Ti izdanju vlasnik smilovao da malo spusti cenu, kad ono hladan tus - sa 15.000 podigao je na skoro 18.000. :o Ne mogu da verujem.

http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... 0_jtdm_ti/

Neki ljudi stvarno nemaju osecaj za bilo sta, a kamoli za cenu ... I umesto da jos malo spusti cenu kako bi sto pre uspeo da je proda, on dize cenu u nebesa dok auto stoji na placu i gubi vrednost. Jako mi se svidja 159 u Ti izdanju (pogotovo ovaj primerak koji ima vrhunsku opremu), ali za ovakav primerak nebih dao vise od 12.500 ... A za godinu dana nikome vise (bar meni licno) nece biti interesantna cak i ako bude kostala od 12-13.000 .

Ovo http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... _210ks_ti/ je takodje ocit primer nerealne cene za automobil star 7 godina i kilometrazu od 100 kkm.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Čuo za AMSS katalog :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

@Incognito
Kanda ne citas uopste sta drugi pisu? :D
Vec smo pisali o tom "povecanju" ihahaj...
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

sta ces, inflacija...
Odgovori