Zimske gume - da ili ne?
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Re: Zimske gume - da ili ne?
Zanimljivo je videti kako temperatura varira u određenim delovima grada.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Ugasi zvuk upozorenja, to je lako kod Focusa/Maksa
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Kako se smanjuje tj gasi zvuk upozorenja?
Samo nemojte da je prčkanjem preko dijagnostike, jer od toga se držim podalje. Znam da ako joj priđem skinuću i elektronsku blokadu max brzine, a to nije pametno
Samo nemojte da je prčkanjem preko dijagnostike, jer od toga se držim podalje. Znam da ako joj priđem skinuću i elektronsku blokadu max brzine, a to nije pametno

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Vw te recimo upozorava zvučno kad uđeš u tu zonu tj. kad si na granici pa pređeš ispod 4 stepena. Sledeći put ako je ispod 4 stepena neće te zvučno upozoravati već se podrazumeva da znaš da je hladno. Za razliku od bmwa koji će te na svako paljenje automobila smarati da je ispod 4 stepena kao da si retardiran.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Isto na škodi. Zvuk i pahulja ispod 4. Ali zvuk samo ako u trenutku vožnje padne ispod 4
HUAWEI P6 via TT
HUAWEI P6 via TT
Mislim da ovaj deo o pahuljama i upozorenjima treba premestiti u posebnu temu 

Povlacim rec,veceras mi je auto naucio Salsu...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Samo se nadam da nije plesao sa nekom banderom 

E vala bas tako! Od decembra do februara se trzam na svako "DING".ftj napisao:Za razliku od bmwa koji će te na svako paljenje automobila smarati da je ispod 4 stepena kao da si retardiran.
S tim sto to ne radi na ispod 4, nego ispod 3 stepena.
sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Vozio sam jutros letnje Firestone, nema nikakvih problema, po ovom vremenu.
Cuo sam kako ljudi pored mene slajfuju na polasku ne znam koje su gume imali.
Cuo sam kako ljudi pored mene slajfuju na polasku ne znam koje su gume imali.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Heroj, pitaj Stjepu kako se igra.
Meni je jedino bilo frka pre neko veče, oko 21h sam išao na Medaković (onaj novi deo, gore u brdu) i bilo je poledilo. Ne znam da li je bila veća frka kad sam se penjao ili kad sam se spuštao. Proklizao sam par puta, ali mala brzina pa nije bilo strašno. Inače nikakav problem otkad je počela zima, a vozim poprilično. Sutra ujutru rano krećem u NS pa videćemo kako će biti usput.
Meni je jedino bilo frka pre neko veče, oko 21h sam išao na Medaković (onaj novi deo, gore u brdu) i bilo je poledilo. Ne znam da li je bila veća frka kad sam se penjao ili kad sam se spuštao. Proklizao sam par puta, ali mala brzina pa nije bilo strašno. Inače nikakav problem otkad je počela zima, a vozim poprilično. Sutra ujutru rano krećem u NS pa videćemo kako će biti usput.
Posetite www.garaza.rs !
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Zimske, kakve druge...Bax napisao:Cuo sam kako ljudi pored mene slajfuju na polasku ne znam koje su gume imali.

Kakva je situacija ako učestvujete u sudaru sa letnjim gumama? Sad je teško definisati da li je poledica ili nije poledica?
Dovoljno je jednom iz svog džepa da sve platite, i svoja i tuđa kola, pa da košta više nego sve zimske gume koje biste kupili do kraja života. Ne znam da li neko razmišlja o tome?
Dovoljno je jednom iz svog džepa da sve platite, i svoja i tuđa kola, pa da košta više nego sve zimske gume koje biste kupili do kraja života. Ne znam da li neko razmišlja o tome?
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ako na cesti nema snega ili leda, i nisi kriv - nikakav problem... Ako si kriv, svejedno ti i ovako i onako... Jedino ovi iz kaska zakeraju, ali dobro, to im je u opisu radnog mesta... 

Ako je tačno da osiguranja neće da plate štetu nastalu zbog nemanja zimskih guma, onda Saša debelo grešiš.
Osiguranje mora da plati štetu po tvojoj polisi obaveznog osiguranja, ali ako si bio pijan, drogiran, bez dozvole ili u ovom slučaju sa neadekvatnim gumama ganjaće te do sunjeg dana da te pare uzme od tebe. Tu nemoj imati nikakvu dilemu.
Veći problem je kako ustanoviti da li su uslovi bili takvi da su zimske gume bile obavezne po zakonu.
Po meni je jedino moguće pitati HMZ da li je bio mraz ili ne. Ako je temp bila manja od nule postojali su uslovi za led na putu i bio si u obavezi da imaš zimske gume.
Osiguranje mora da plati štetu po tvojoj polisi obaveznog osiguranja, ali ako si bio pijan, drogiran, bez dozvole ili u ovom slučaju sa neadekvatnim gumama ganjaće te do sunjeg dana da te pare uzme od tebe. Tu nemoj imati nikakvu dilemu.
Veći problem je kako ustanoviti da li su uslovi bili takvi da su zimske gume bile obavezne po zakonu.
Po meni je jedino moguće pitati HMZ da li je bio mraz ili ne. Ako je temp bila manja od nule postojali su uslovi za led na putu i bio si u obavezi da imaš zimske gume.